19 Haziran 2013 Çarşamba

Sansa Stark Makyajı//Game of Thrones Kadınları Serisi No.2


Merhabalar;
Beni uzun zamandır takip edenlerin hatırlayacağı üzere, bundan 1 yıl önce Daenerys Targaryen makyajını bir post olarak yazmıştım ve oldukça ilgi çekmişti. Dilerseniz buradan bakabilirsiniz. Şimdi de Game of Thrones kadınları serisine devam etmenin iyi bir zaman olduğunu düşünerek, Sansa Stark'ın makyajını anlatacağım.




Genel hatlarıyla bakarsak, çok hafif bir makyaj uygulaması oduğunu ve doğal tonlarla yapıldığını görüyoruz. Doğal tondan kastımız bir sürü şey olabilir pek tabi ki, ama burada seçilen doğal ton, saçla da senkron bir biçimde olan kırmızı alt tonlu kahverengiler ve şeftaliler.

Gözlerden başlayalım; renk çemberinde mavinin karşılığı turuncu/kahverengi olduğu için ve konsept de bunu gerektirdiği için, tam olarak turumcumsu kızılımsı kahverengiler kullanılmış. Bunun için bir kaç seçeneğimiz olabilir, ama ben karıştırmaktan yanayım. Eğer tam olarak kırmızı bir kahverengi isteseydim, Mac'ten Swiss Chocolate'ı tüm göz kapağına sürüp işimi kolaylıkla bitirebilirdim ama gerek çekimlerin soğuk renk filtresinden(mavidir, kırmızılıkları aşağı çeker dizi ve filmlerde), gerek de fazla kırmızının hasta gibi gösterebileceğinden mütevellit iki rengi karıştıralım diyorum, Mac Cork ve Mac Swiss Chocolate

Sol köşedeki renk, Swiss Chocolate.  
2. sırada soldan 4. renk, Cork

Karıştırmayı fırçayı ikisine de batırarak yapmayacağız çünkü oranlarını farklı tutmamız gerekiyor. Önce tüm göz kapağına Cork'u sürüyoruz. Daha sonra, eser miktarda çok ufak bir şekilde Swiss Chocolate alıp Cork'a yediriyoruz. Son aşamada da tekrar üstüne Cork geçiyoruz.
Swiss Chocolate'ı az almamızın iki sebebi var, birincisi kırmızı kahveler soğuk kahveleri çok çabuk bastırır, ikincisi de Swiss Chocolate tam olarak mat bir yapıda olduğu için durduğu yere sabitlenip kalır ve görüntüyü domine eder. Bu sebeptendir ki son cilayı da tekrar Cork ile yaptık.

Çok kolay bir göz makyajıymış gibi görünse de bu tonu tutturmak hiç de kolay değil. Aynı uygulamayı göz altına da yapıyoruz, kalem uçlu fırça kullanırsak çok daha rahat ederiz. Göz altınızdaki uygulamayı biraz aşağı doğru çekmekten çekinmeyin çünkü kalem gibi değil de dağılmış gibi bir görüntü istiyoruz. Daha sonra, göz altındaki uygulamanın dış V'ye yakın olan kısmına çok hafif bir şekilde siyah far ekliyoruz, ama sadece kirpik dibini belirginleştirmek için. Yani çizgi vs. çekmeye kalkmayın.

Kirpikler ayrık ve belirgin, bu yüzden hem üst kirpiğe hem alt kirpiğe ayrı ayrı rimel uygulaması yapıyoruz.

Lancome Hypnose Drama


Clinique Bottom Lash Mascara



Yüzde en dikkat çeken kısım hiç şüphesiz kaşlar. Renk olarak oldukça koyu tercih edilmiş, tam olarak bu rengi yakalamak istiyorsanız önerim Mac'in Spiked isimli kaş kalemi olacaktır. Far kullanmak isterseniz de Espresso ile doldurabilirsiniz. Ama ben her zaman doğal kaş rengine uygunluktan yanayım, o yüzden açık renk kaşlılara Omega far ya da Lingering kalem, koyulara da dediğim gibi Espresso ya da Charcoal Brown önereceğim.

Yüzde çok hafif bir fondöten görüntüsü var ve oldukça mat, ben bunun için elimdeki fondötenlerden Clinique Anti Blemish Solutions'ı tercih ediyorum.


Pudra tercih etmeyeceğim bu görüntü için çünkü havasını bozabilir. Direkt olarak kontura geçiyorum. Yanaklara, şakaklara ve burna ciddi anlamda kontur uygulaması yapılmış, turuncumsu bir makyaj olduğu için çok soğuk bir bronzer seçmiyorum, sıcak tonlu Bourjois Chocolate Bronzer bu makyajda aradığımız kontur rengi olacaktır.




Allık da tüm konsepte uygun olarak şeftali-pembe arası seçilmiş ve oldukça cömert davranılmış, yanaklardaki renk için seçimim Lancome olacak.



Son olarak dudaklara geçiyorum. Dudaklar mümkün olan en doğal renkle renklendirilmiş ama farkettiğiniz üzere gül kurusu/ pembe tonlu kahverengi bir doğallık seçilmiş. Gördüğüm an aklıma gelen renk Mac Syrup oldu ama Syrup lustre olduğu için biraz juicy bir görünümde, o yüzden sürdükten sonra mutlaka peçeteyle ışıltısını almamız gerekiyor.



Sansa'yı dizideki karakter olarak çoğumuz sevmesek de, ve hatta ben şahsen gerçek hayattaki halini de çok özensiz ve banal bulsam da, dizideki makyajı çok günlük ve doğal, bu yüzden çok seviyorum. Kendime uygulamak istediğimde şeftali kısımları, özellikle allığı, biraz pembeye çevirip uygularım çünkü şeftali rengi rujları da allıkları da sevmiyorum, tenime yakışmadığını düşünüyorum. Siz de temel çerçeveyi esas alıp renk değişiklikleri yapabilirsiniz tabi ki.

Bundan sonra Cersei makyajı postu gelecek, her ne kadar neredeyse hiç makyajı olmasa da onunla ilgili de konuşulacak bir şeylerimiz çıkar diye düşünüyorum. Seriye devam kısacası.

xx

8 yorum:

  1. Sende de gormeyi isterdim acikcasi :/

    YanıtlaSil
  2. süpersin yaa bende tam sansa makyajı yayınlasa devam etse diyordumm :) ende sevmiyorum ama acımıyoda değilim yinede göz makyajı çok hoş çok doğal
    şeftaliyi bende kendime yakıştırmıyorum kontur işini de hiç beceremiyorum yakışmıyoda sanki :/

    cersei makyajı da çabuk gelsin bekletme bizi:)

    bende demet evgarın 1 kadın 1 erkekteki göz makyajınıda hoş buluyorum onuda anlatsan keşke :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiiim:)

      Ya kontur biraz da el alışkanlığı, ben de çoğu zaman üşeniyorum zaten. Cersei'ye bakıyorum zar zor belki bi far sürmüşlerdir onun dışında yalan yani ama halledicem onu da:)

      Demet Evgar süper fikir yalnız kesin yapıcam:)

      Sil
    2. doğrudur hafif bi makyaj var hoş gözüküyo gıcık karı :)

      süpersin bekliyorum sabırsızlıkla :)

      Sil
  3. canım ya keşke uygulyarak anlatsan o zaman mükemmel olacak sanki.ben severim sansayı ayrıca :)

    YanıtlaSil
  4. ben derim ki serinin erkek karakterlerinden de seçip ışık ve gölge üzerine gitsen çok güzel olur.
    makyaj kadınındır diyen cinsiyetçi zihniyete mum dikilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makyaj kadın işidir diyen cinsiyetçi zihniyet, dizide erkeklere makyaj yapılmasını garip bulmuyor zaten. Yani bu zaten bir şov, kimseye ders olmaz bunun açıklanması maalesef, onlara mum dikmek öyle kolay olsaydı bu kadar üstüne akademilerde uğraşmazdık, keşke olsaydı kısacası:)
      Ama tabi ki ayrı bir kategori olarak farklı amaçla yazabilirim:)

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil