13 Haziran 2013 Perşembe

Balo Kıyafetim ve Makyajım


Merhabalar,
Bildiğiniz üzere, yani eğer Twitter'dan beni takip ediyorsanız bilme ihtimaliniz olduğu üzere, bu ayın başında üniversiteden mezun oldum. Dün balom vardı, haftasonu da kep törenim var. Baloda ne giydiğim, nasıl makyaj yaptığım çokça merak edildi dünden beri. O yüzden detaylıca paylaşmak istedim.



Elbisem, görüldüğü gibi koyu yeşil, anver saten üzeri Fransız tülü, derin göğüs dekolteli ve koyu renk taş detaylı, uzun bir gece elbisesi. Pul, işleme, ağır dantel vs. gibi şeyleri banal ve çok gereksiz bulduğum için, asil ve kaliteli bir elbise aradım. Çok arama fırsatım olmadı çünkü 1 haftadır yataktan çıkmamacasına hastaydım, bu elbiseyi alışım da o zamana denk geldi ama çok içime sindi, rengi beyaz tenimle muhteşem bir kontrast yaptı ve ben de çok severek giydim.




Malumunuz, boyum yeterince uzun olduğu için, hayatımın hiç bir döneminde topuklu ayakkabı giymeye ihtiyaç duymadım. Giydiysem estetik ve zevk için giymişimdir. Bu elbisede de, uzun olmasına rağmen, upuzun bir topuk giyip gereksiz bir uzunlukta görünmek istemedim. Bunun da dışında, nostaljik 50'ler tarzı bir konsept düşündüğüm için ayakkabılarımı da aynı retrolukta almak istedim. Tam olarak istediğim ayakkabıyı da uzun uğraşlar sonucu buldum. Kemik rengi, yanları dantelli önü taşlı oldukça zarif ve mini topuk bir ayakkabı, tamamen aradığım şeydi.



Tüm elbise ve ayakkabı kombini oldukça yumuşak ve romantik olduğu için, dengelemek adına keskin kenarlı bir clutch kullanmam gerekiyordu, ama daha da önemlisi ayakkabımın ara ton olan kemik rengine uyması gerekiyordu. Bu clutch çanta da hepsini karşıladı. Saçımı, 50ler konseptime uygun olarak Vak modeli yaptırdım. Dita Von Teese gibi hissetmek istedim, başardım sanırım.




Makyajım genel hatlarıya turkuaz-siyah koyu bir gece makyajıydı. Turkuazı oldukça az, ama aşağı bakarken ve gözlerim kapanırken görülecek şekildeydi. Adım adım gitmek gerekirse;

Yüzümü her zamanki gibi nemlendirdikten sonra, artık klasiğim olan Nars Sheer Glow fondötenimi MAC 187 fondöten fırçamla uyguladım. Bu gecede çok fazla fotoğraf çekileceği için parlamamak en önemli şey, bu nedenle cildiniz yağlıysa sadece pudra kurtarmayabilir. O durumda, bunun yerine size Sheer Matte olanını tavsiye ederim bu ürünün.


Gözlerimin altını kapatıcıyla kapatmadım çünkü koyu renk far kullanacağım için gözümün altına dökülme ihtimali var, göz makyajım bittikten sonra Nars Radiant Creamy Concealer ile göz altımı kapattım. Göz makyajım için öncesinde baz olarak Mac Painterly Paint Pot'u kaş altıma kadar tüm göze uyguladım.


Bu aşamada, göz kapağınızı 3 eşit parçaya böldüğünüzü düşünün. 3 renkli geçiş yaparak ulaştım çünkü son görüntüye. İlk kısıma, yani gözyaşı noktasıyla başlayan iç kısma, Urban Decay Naked Basics paletinden parlak beyaz olan Venus'ı uyguladım.


İkinci kısma, yani göz kapağının tam ortasına, Mac Teal pigmenti, fırçamı Mac Fix+ ile ıslatarak uyguladım. Pigment kullanımı ve renklerin nasıl değiştiği hakkındaki yazımı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.


Üçüncü kısma da, yani dış V kısmına, Mac'in siyah farı olan Carbon'ı, yavaş yavaş ekleyerek sürdüm. V şeklini oluşturdum gözün dış kısmında, ama çok sivri bırakmamak için temiz olan Mac 224 fırçamla karıştırdım. Tenime geçiş çok sert olmasın diye de geçiş rengi olarak fotoğrafta Carbon'ın sağında olan Omega'yı kullandım. Hafifçe Carbon'ın bitişine sürüp tenime yedirdim. Ayrıca, ilk beyazdan yeşile geçişi de yine temiz bir Mac 224 fırçasıyla karıştırdım ki çizgi halinde bir geçiş olmasın. Ayrıca, aynı Omega ile kaşlarımı da doldurdum.




 Kirpiklerimi önce kıvırıcıyla kıvırdıktan sonra Benefit They're Real ile 4-5 kat sürerek belirginleştirdim. Kuruduktan sonra 4-5 kat daha sürdüm. Takma kirpiğim vardı, takma planım da vardı ama farlarım o kadar güzel duruyordu ki kirpik yığınıyla kapatmak istemedim. Alt kirpiklerime de Clinique Bottom Lash Mascara sürdüm.


Göz makyajım bittikten sonra, girişte bahsettiğim kapatma işlemini yaptım ve pudrayla sabitledim. Kullandığım pudra her zamanki gibi Mac Studio Fix.


Kontur işlemi için NYX Taupe'u kullandım. Yanaklarımı, burnumu ve boynumu konturladıktan sonra allığa geçtim. Eğer hangi bronzer'ı seçeceğinize ve hangisiyle kontur yapacağınıza karar veremiyorsanız, şu yazımı okumanızı öneririm.


Gözler çok yoğun olduğu için allığı sakin tutmak gerekiyordu, bunun için de sakin allık konusunda üstüne tanımadığım Mac Blushbaby'i kullandım.



Highlighter için elmacık kemiklerimin üstünü, burun üstümü ve dudak üstümü belirginleştirdim. Bunu Mac Mineralize Skinfinish Lightscapade ve Nars Albatross ile yaptım. 


Ruju da söylediğim gibi oldukça sakin tutmak gerekiyordu ama tamamen nude da yapmak istemedim çünkü çok ölü gözükecektim. Mac'in en fosforlu rujlarından biri olan Nicki Minaj ile Barbie pink rengi olan Snob'u karıştırıp sürdüm.


Kullandığım tüm fırçalar üstteki fotoğrafta görülebilir, kirliler kusura bakmayın.


Ojem, Pastel'in 27 numaralı muhteşem güzellikteki bu rengiydi.


Parfümüm, imza parfümüm olan Givenchy Absolutely Irresistible oldu tabi ki.

Bu yazıda sözü geçen ürünlerin ve fırçaların hepsinin ayrı ayrı incelemelerini blogta bulabilirsiniz, ayrıca bu yazının içinde de bazılarının üstlerine tıklayıp ulaşabilirsiniz.

xx

16 yorum:

  1. Makyajı yüzünde de görmeyi isterdim :)

    YanıtlaSil
  2. Özellikle elbiseye bayıldım ben, eteğinin sonu o şekilde fırfırlı olunca çok beğeniyorum, fırfırlı dedim de anlamışsındır işte sen :)

    ayrıca kutlu olsun mezuniyetin ^^
    sevgiler
    stylebat.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahah anladım anladım:) Çok çok teşekkür ederimmm:)

      Sil
  3. eminim çok güzel olmuşsundur, hayırlı olsun tekrardan :) ben de arkadaşlarıma mezuniyetleri için makyaj yapıcam bakalım , çok heycanlıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, heyecanını anlıyorum ben de birine özel gün makyajı yaparken öyle hissediyorum:)

      Sil
  4. Ayakkabına ayrıca bayıldım bende uzun boyumdan ötürü böyle az topuklu ayakkabıları seviyorum ama pek istediğim gibi bulamıyorum.
    Sen bu ayakkabıyı nereden buldun tatlım?
    Elbisenin rengi ve modelide çok hoş böyle uçuşan eteklere bayılıyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara Kentpark'ta buldum tatlım, biliyorum her yerde yüksek topuklar var, çok zor buldum.
      Çok teşekkür ederim bu arada:)

      Sil
  5. çok güzel elbise bayıldımm..

    YanıtlaSil
  6. hayırlı olsun dedikten hemen sonra ELBİSENİN ZARİFLİĞİNE BAYILDIM desem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa Görkeeemm teşekkür ederiiiim <3

      Sil
    2. tekrardan kutlarım ilk önce =)

      gelelim stylinge; elbisenin modeline ve rengine ayrı ayrı bayıldım desem? bu renk beyaz tende inanılmaz güzel duruyor gerçekten! bir de o dekolte kısmındaki detaylar tam benim sevdiğim şekilde; ucuz bir görüntüden uzak, aksine çok asil ve şık duruyor=)

      ayakkabı tercihinden ötürü seni tebrik etmek isterim; iyi ki 40 cm platform topuklu bir ayakkabı seçmemişsin, boyunun uzunluğundan bağımsız tam ayarında olmuş, böyle bir gecede o topuklular çok mantıksız bence.
      clutch'ını zaten görür görmez sevdim, çooooook iyi seçmişsin.

      makyaj desen bence böyle hazırlıkların enn enn enn eğlenceli kısmı =) onu da süper yaptığından hiç şüphem yok, zaten şu yeşil mac pigmente ölüyom bitiyom, ne güzel bir renktir o =)

      saçını göremedik ama olsun, dediğin modelle bu kıyafeti ve makyajını birleştirdm, kafamda muhteşem bir hatun görüntüsü oluştu, tam baloya yakışır şekikde =) çok zevklisin, tebrik ederim! öpücüklerimi gönderiyorum ;)

      Sil
    3. Ay eridim okurken, çok teşekkür ederim ya, resmen moral boost oldu :)Tekrar çokçokçokçokçokçokçokçok teşekkür ederimmm <3

      Sil
  7. herşey gönlünce olsun ve içine sinsin :)

    YanıtlaSil
  8. merhaba,
    ayakkabıyı kentparkta hangi mağazadan aldığınızı yazarsanız çok mutlu olurum. balo için ayakkabı bakıyorum ama sürem çok kısıtlı ve az topuklu ayakabı ararken 7-8cm topukluları işaret eden görevliler yordu resmen, 1.75 boyumla gökdelen gibi olmak bir yana rahat hareket edebilmek istiyorum
    (bağlantı hatası sebebiyle aynı yorumu iki kez bırakmış olabilirim, kusura bakmayın)

    YanıtlaSil