14 Haziran 2012 Perşembe

Ebru Gündeş 39. Altın Kelebek Makyajı

Selamların hepsini üzerimizden size göndererek;
Alışılmışın biraz dışında bir post olacak çünkü genelde yabancı ünlülerin makyajlarını anlatıyordum, bu sefer sizin de arzularınız doğrultusunda Ebru Gündeş makyajı anlatmaya karar verdim. Velakin, bu o kadar da kolay bir iş değil zira çok hafif makyajlarını da biliyoruz oldukça ağır assolist makyajlarını da.
Bana sürekli sorulan ve cevabı hep aynı olan şeydir aynı zamanda Ebru Gündeş; Türkiye'de makyajını en beğendiğim isim Ebru Gündeş'tir. Bir makyajda olması gereken tüm adımları yüzünde görebiliyorum çünkü. Bu post için, daha günlük kullanılabilecek bir makyajını ararken 3 gün önceki Altın Kelebek'teki makyajına rastladım. Klasik tarzının çok dışında ve gerçekten muhteşem. Buyrun o zaman;






Gözlerde, beyazdan griye geçen bir renk skalası görüyoruz. Bu yüzden öncelikle açık ve parlak beyazı taban rengi olarak kullanmalıyız.

Bunun için Burberry Pearl White'ı seçip tüm göz kapağına uygulyoruz.

Daha sonra, kül rengi-açık gri bir far olan Burberry Pearl Grey'i, gözün dış V kısmından başlayarak yarıya kadar sürüyoruz. Mac 226 karıştırma fırçamızla V şeklini koruyarak-ama çok sert bir çizgi çizmeyerek dağıtmaya devam ediyoruz. Göz damlası noktasına kadar hafifçe geçen bir griyi hedefliyoruz.

Sonra, dış V'ye geri dönüp çok hafifçe Mac Carbon'ı V'nin üzerinde gezdiriyoruz. Çok çok hafif olmalı ve siyah olduğu neredeyse belli olmamalı.

Şimdi, gözyaşı noktasını aydınlatmalıyız. Bunun için de Mac Vanilla Pigment'i kalem uçlu fırçayla gözün en iç köşesine uyguluyoruz ve çok fazla dağıtmıyoruz. Vanilla'yı kaş altına da aynı aydınlatma amacıyla sürüyoruz ama bu sefer dağıtıyoruz.

Göz altına çok hafifçe önceden kullandığımız Pearl Grey'i sürüyoruz, ama amaç göz altını aydınlık bırakmak. Bu nedenle rimeli de göz altına çok sürmeyeceğiz. Lancome Hypnose Drama rimelimizi 4 kat sürdükten sonra göz yapımıza uygun olan takma kirpikleri takıyoruz.

Göz altına Mac Studio Finish kapatıcıyı sürmeyi ihmal etmiyoruz çünkü o bir nevi aydınlatıcımız olacak.

Kaş yapısı herkeste farklı olduğu için özel olarak anlatmıyorum ama kaşlarımızı mutlaka doldurmalıyız, hangi şekilde olursa olsun.

Allık olarak çok hafif-sağlıklı bir pembe seçilmiş, önerim Mac Well Dressed olacaktır.

Allık üstü aydınlatıcı olarak içinde gold renk geçişleri bulunan bir şey olduğu görülüyor, bunun içinse tercihim Nars Albatros'tur.

Dudaklar oldukça sade bırakılmış, Mac Kinda Sexy tam aradığımız renktir bu iş için. Dudak kalemi önermiyorum çünkü bu doğallığı alacaktır.

Ve, saçlarınızı düzleştirip sarı elbisenizi giydikten sonra, hazırsınız. Kolay gelsin. xx

6 yorum:

  1. ebru gündeş'in makyajını rıfat yüzüak yapıyor vallahi normaldir bu kadar muhteşem görünmesi =)

    YanıtlaSil
  2. yıllardır bayılırım Ebru gundesın makyajına ama ben :)



    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. makyajının güzelliği bir yana bu kadın ne kadar zayıflamış böyle yaa,hani evlenmişti, hani çoluk çocuğa karışmıştı,ne ara bu kadar güzelleşip fit oldu =D
    http://bizimkiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, saçlarını assolist gibi yapmayınca iyice genç durmuş. :)

      Sil