28 Haziran 2011 Salı

Kontur Yapmak

Makyaj yaparken her şey iyi güzel gider ama bir süre sonra kemiklerini ve şeklinizi fondötenin altına gömdüğünüzü farkedersiniz. Yüz ifadeniz de bununla beraber blurlaşır ve mimikleriniz gereksiz hale gelir. Bunu önlemek için, son rötüş olarak kontur uygularız ki bu makyaj sanatının olmazsa olmaz son adımlarındandır.

Öncelikle kontur için ne renk seçmemiz gerektiğini konuşalım...Kontur; yüzünüze düşebilecek gölgelerin hafif yansıması olduğu için vücut alt tonlarında bulunan renklerden seçmeliyiz. En bilinen kontur rengi bu yüzden açık-bejle karışık kahverengidir. Aşağıdakiler gibi; Mac Charcoal Brown, Mac Qarry, Mac Warming Trend.





Bu tonları seçtikten sonra, Mac 224 gibi bir karıştırma fırçası alıp, tam elmacık kemiğimizin altına dümdüz bir çizgi çiziyoruz. Sonra fırçayı temizleyip, boş bir şekilde çizdiğimiz çizgiyi üst tarafa doğru dağıtıyoruz. Çizgi şekli kaybolduktan ve renk tenimize iyice yedirildikten sonra kemiğin üst kısmına highlight color dediğimiz aydınlatma renklerinden kullanıyoruz. Bunun için farları değil de özel olarak highlighting powder denilen pudraları almamızda yarar var. Sonra, bu kontur işleminizi burna uyguluyoruz. Burnun göze yakın yerlerinden aşağı doğru 2 çizgi çekip aynı şekilde tene karıştırıyoruz. Son olarak alnın saçla birleştiği yerlere çok hafif kahverengi kontur farını sürerek bitiriyoruz. Böylelikle elmacık kemiklerimiz daha belirgin, burnumuz daha ince ve uzun görünüyor. Daha keskin bir elmacık kemiği görüntüsü isterseniz, karıştırma işlemi bittikten sonra makyaj süngeriyle dümdüz bir çizgi halinde altına fondöten çizip boyna doğru karıştırın ki bu gerçekten çok keskin olacaktır, belki istediğinizden de fazla.
Evet, bu kadar. Kontur genelde, normal bir gün makyajı için atlanan bir adımdır ama ben her zaman yapmanızı tavsiye ederim çünkü fondöten ve pudrayla yüz şeklinizde belirgin bir blurlaşma ve hissizlik olacaktır.

4 yorum:

  1. Merhaba,
    Bir sey sorsam ama cok basit bulmasaniz :) Fircayi nasil temizliyorsunuz; suyla mi, MACin ozel sivilariyla mi? Sonra, allikta ikinci isleme gecmek icin fircanin kurumasini bekliyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok hiç o tarz işlere girmiyorum; bulaşık deterjanını zeytinyağıyla karıştırıp onunla yıkıyorum. Yalnız fırçaları makyaj arasında yıkamıyorum doğal olarak, iki iş yapacaksanız iki fırçanız olmalı.

      Sil
  2. bi türlü beceremiyorum ya şu kontur işini..

    YanıtlaSil
  3. ben hiç beceremiyorum şu kontur işini. bir yanağım süper olurken diğeri taa boynuma kadar iniyor :/ kontursuz da fondöten sürdükten sonra çikilops gibi suratım oluyo :/

    YanıtlaSil