25 Haziran 2011 Cumartesi

Bir Sanat Olarak Kırmızı Ruj Sürmek

Kırmızı ruj, en riskli makyaj konularından biri olarak yaz ayında da listelerimize girmeyi başarıyor, pek şaşırmadığımız bir şekilde. Kırmızı rujun pin-up havası,30-40'lar hissi, dudak odağı tüm bu cefayı çekme sebebimiz. Öncelikle hangi göz makyajıyla kırmızı ruj kullanabiliriz ona bakalım. Kırmızı ruj hem yoğun siyah makyajı hem de sade ama keskin bir eyeliner makyajını kaldırabilir. Yoğun göz makyajı ve kırmızı ruju beraber kullanacaksanız, gerçekten dikkat çekici bir makyaja sahip olacağınızı bilerek bu işe başlayın. Özel event'ler dışında da kullanılabilir, bu sadece gece çıkmalarında yapılabilir anlamına gelmiyor yani. Ama tamamen bir tarz meselesi, herkes için değil. Daha günlük, olası bir makyaj içinse daha önce bahsettiğim keskin ve koyu bir siyah eyeliner makyajıyla gözleri bitirmelisiniz. Kaş altını aydınlatmayı unutmayın. Tüm bu ön koşullar yerine getirildikten sonra ruj kısmına geçebiliriz.

Benim aylardır favorim olan ruj Deborah'nın Mat serisinden Atomic Red. Bana göre kırmızı ruj kesinlikle mat olmalı. Mat rujlar da genelde dudakları kurutur. Deborah da bir nebze kurutuyor ama averaj bir kırmızı mat rujun kurutma oranıyla kıyaslanamaz.

Öncelikle, kırmızı dudak kalemiyle dudağınıza çerçeve yapmalısınız. Bunu yaparken dudağınızın orjinal sınırlarından çıkmayın, kırmızı ruj bu işte çok tehlikelidir. Çerçeveden sonra dudağın içini de kırmızı dudak kalemiyle doldurmalısınız. Daha sonra, ruju kenarlara az ortaya çok olmak üzere planlanmış bir dağılımla sürmelisiniz. Üst dudağın kavisli kısımlarına dikkat edin, sağ ve sol eşit olmalı. Daha sonra üst dudağın ortasına beyaza yakın bir farla aydınlatıcı gölge yapın. Daha da dikkat çekici olmasını isterseniz beyazı belli belirsiz dudağın ortasına, rujun içine karıştırın. Sonra, ince uçlu makyaj fırçanızla dudak çevrenizden likit fondöteninizle geçin ve dudak çevresini keskinleştirin. Son adım olarak, en iğrenç şeyi yapın ve parmağınızı ya da ruju ağzınıza sokup çıkarın. Biliyorum iğrenç, ama dişlerinizin boyanmaması için bunu bir kerelik yapmalısınız. Kapatırken, kırmızı rujun beyaz tenli insanlar(kadın ve erkeklerin beraber bulunduğu küme, heteroseksist dayatmaların hemen içinde mum söndüreyim) için olduğunu söyler, koyu tenli insanların daha kahveye çalan tonlar kullanmalarını öneririm. Bakın ne kadar sakinim, bronz tene kırmızı ruj gibi iğrençlikler yapmayın falan demiyorum. Tschüs.

2 yorum:

  1. 50'ler 60'lar hissi demissiniz ama 60'larda birak kirmizi ruju ten rengi rujlar tercih ediliyordu pin up up yillari 40'lar ve 50'ler arasidir.

    YanıtlaSil