9 Mayıs 2016 Pazartesi

En Çok Konuşulan Makyaj Temizleme Yağı: Boscia Makeup-Breakup Oil//Parasına Değer Mi?


Günaydın!
Bugün inceleyeceğim ürün, son Amerika alışverişim içerisinde beni en çok heyecanlandıran ürün olma özelliği taşıyor. Her favoriler videosunda, her skincare yazısında mutlaka ününü duyduğum, maalesef Türkiye'de satılmadığı için deneyemediğim ama sonunda kavuştuğum makyaj temizleme yağı Boscia Makeup-Breakup Cool Cleansing Oil'e alıcı gözle bir bakalım.


Boscia, son yılların en en en hızlı büyüyen ve her gün ününe ün katan Japon skincare markası olarak Amerika'yı kasıp kavuruyor. Botanical Science kısaltması olarak marka ismi alan firmanın en önemli özelliği 37 yıldır Japonya'nın yerel bitki özleriyle, tüm dünyada ulaşıabilen bitki özlerini harmanlayıp bitkisel ve koruyucu içermeyen karışımlar ortaya çıkarması. Bu sebeple ürünlerin kutularını genelde yeşil skalada görüyoruz, yani paketlemesi bitkiselliği çağrıştıracak biçimde.



Bir çok öne çıkan ve oldukça popülerleşen ürünü var, ama açık ara en önde gideni bu makyaj temizleme yağı. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum: Ben ASLA makyajımı yağ formundaki temizleyicilerle çıkaran biri değilim. Bundan nefret eder(d)im; o yağlı his ve yapış yapış son bitiş beni deli eder. Elini bile sürmeyecek olan bir insanın bu ürün için yanıp tutuşması demek, ürünün hedef kitlesi içerisinde olamayacak olan insanları bile çektiğine işaret ki bu net bir ticari başarı hikayesidir.

Gerçekten sevmeyeceğimi, hayalkırıklığı yazısı yazacağımı düşünerek aldım bu temizleyiciyi. Ona rağmen, bir makyaj temizleyicisi için oldukça uçuk miktarda para verip almayı göze aldım; merakım her şeyin önündeydi, her yerde bu ürünün adını duymamın bir sebebi olması gerekiyordu.

Ve varmış, gerçekten de varmış.

Benim gibi yağ temizleyiciden nefret eden birinin gözü kapalı favorisi oldu kendisi. Ben bile hayretler içerisindeyim. Tek pompa yağ ile iki gözü de sorunsuz çıkarıyorsunuz, sürdüğünüz an makyaj kırılmaya (breakup) yani çözülmeye başlıyor ve o meşhur panda göz görüntüsünü alıyorsunuz. Sonrasında nemli bir havluyla gözlerini kesinlikle ovalamaya gerek kalmadan tek seferde siliyorsunuz ve boom, bitti. Hiç makyaj yapmamışsınız gibi. Geride ne kalıyor peki derseniz, HİÇ ama hiç bir şey kalmıyor derim. Kesinlikle yıkama gibi bir durumda kalmıyorsunuz. Su kullanmanıza hiç gerek yok. Hatta su kullanırsanız işin rengini bozuyorsunuz; yani panda göz noktasındayken suyla durularsanız yağın yapısını bozduğunuz için tüm makyajınızı çıkarmıyor. Dediğim gibi tek bir silişte yağı ciltten alıyorsunuz ve bitiyor.

İnanamıyorum desem yeridir, çünkü hiç bir yağ arkasında bu kadar normal bir his bırakamaz. Mutlaka bir şekilde yağlı hissedersiniz-az ya da çok. Bu ürün yaklaşık bir buçuk dakika içinde makyajınızı temizliyor ve hiç bir şey hissetmiyorsunuz sonrasında. Resmen mucizevi. Neden bu kadar çok konuşulduğunu gerçekten anlıyorum şimdi.

Bitkiselliği ve koruyucu içermemesi kısmı zaten ayrı bir muhteşemlik, ama performansı olmasa bir işe yaramazdı elbette. Bu ürüne çok net kefilim, eğer bir imkanınız olur da bütçe ayırıp sipariş etme fırsatınız olursa, asla kaçırmayın. Bitince ne yapacağımı daha şimdiden kara kara düşünüyorum, o derece.

xx

3 yorum:

  1. Dövme gibi eyelinerı ve Maybelline Lash Sensational rimeli de aynı şekilde çıkarır mı dersin? Eğer öyleyse bu yaz Amerika'dan gelen arkadaşıma sipariş verebilirim :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. çok ilgimi çekti genelde katı yağ formundaki temizleyicileri sevmiyorum çift fazlılara ise bayılıyorum.. bu likit halde sanırım çok severim gibi geliyor bana..

    YanıtlaSil
  3. Bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum :) Teşekkürler ^^

    YanıtlaSil