23 Şubat 2015 Pazartesi

İnceleme: NYX Jumbo Pencil in "Milk" //Review: NYX Jumbo Pencil in "Milk"


Günaydın;
Uzun bir ara oldu, yaklaşık 10 gün sanıyorum ki, ama durum malumunuz. Yaşananların ağırlığında blog yazmak insanın aklına bile gelmiyor. Olay hakkındaki fikirlerimi Twitter ve Instagram'da sıkça açıklamıştım, tekrarlamak istemiyorum burada. Sadece, huzurlu uyu Özgecan diyerek selam etmiş olalım güzeller güzeli genç kadına; artık güvendesin.

Bugünkü inceleme NYX'in en ünlü ürünü Milk üzerine olacak.



O kadar uzun süredir beauty community içinde misiniz bilmiyorum ama bundan 4-5 yıl önce NYX'in bu jumbo pencil'ları bir anda patladı ve satılan her 10 NYX jumbo pencil'dan 8'inin rengi Milk'ti. Tüm Youtube ve bloglarda en iyi ve ucuz göz makyajı bazı, renk düzenleyici vs. diye geçiyordu ve sürekli kullanılıyordu. Yani bir Mac Painterly ne kadar çok satılıyor ve kullanılıyorsa, aynı görev için drugstore alternatifi de bir o kadar satılıyordu.


Krem bir far özelliğindeki ürünü tüm göz kapağına sürüyoruz ve hem far bazı oluyor hem de göz kapağı rengini makyaj için eşitliyor diyordunuz bakınca. Ama tabi ki o zaman NYX Türkiye'de olmanın yanından bile geçmiyordu, bende büyük merak konusuydu açıkçası. 2 ay önce Amerika alışverişimde bunu da ekledim, her ne kadar artık bir çok drugstore baz alternatifi çıkıp bunu unuttursa da hala merakımdan kurtulamamıştım. Büyük sükse neymiş görmem gerekiyordu.


Söylemeliyim ki; tam bir fiyasko.
1-Çok çok çok yoğun, dağıtmak için gözünüzü tahriş etmekten başka çareniz yok. Arko'nun ilk çıkan tereyağı yoğunluğunda el kremleri vardı ya bir zamanlar, aynı o çizgide.
2- Çizgilere doluyor ve normalde belirgin olmayan çizgileri bile gösterir hale geliyor. Göz kapağındaki damarları çerçeveliyor resmen, şaka gibi. Hiç yoktan damarlı göz kapağınız oluyor.
3-Dağıtılmadığı için o bembeyaz renk de yapışıp kalıyor. Bir bazın bu kadar astar boyası renginde olması pek sağlıklı değil.
4-En kötüsü, gözünüze hunharca yüklenip dağıtmayı başardığınızda minik minik beyaz parçalar oluştuğunu görüyorsunuz. Yani bu ürünü ne şekilde kullanırsanız kullanın bir türlü olmuyor.

Nasıl olur da bu kadar berbat bir ürün bu kadar çok konuşulmuş ve satılmış olabilir aklım almıyor. Bazlar bu kadar yaygın değildi anlıyorum, alternatif yoktu ama bu bir seçenek bile değil. Asla işe yaramayan bir kalıp beyaz cisim işte.

Ne yalan söyleyeyim, çok olmasa da bir miktar umudum vardı bunun hoş bir ürün olacağına dair. Uzun zamandır denediğim en kötü ürün, çok net.

xx

2 yorum:

  1. Aynen dediğin gibi bundan 4-5 yıl kadar önce bende sipariş verecektim, gümrük yasağından dolayı verememiştim. O zamanlarda tüm yabancı vloggerlar / bloggerlar nyx milk, nyx milk bir furya, nasıl içimde kalmıştı. Sonrada bıraktım ben üstüne düşmedim. Hem baz hem de kaş altı, göz pınarı aydınlatma olarak kullanılıyordu. Fakat bu kadar olumsuz yorumu ilk kez görüyorum, o kadar sert miymiş yapısı hayret. Bu kadar iste, yıllar sonra kavuş ve bu denli hayal kırıklığı olsun, yazık olmuş gerçekten.

    YanıtlaSil
  2. Aaa, bu ürün benim de listemdeydi, ne zaman online yurt dışı alışverişi yapacak olsam Nyx markasına sıra gelmiyordu. İyi ki de gelmemiş. Ben yumuşak, kolayca dağıtılan; göz pınarlarını ve kaş altlarını doğalca aydınlatacak bir üründür diye düşünüyordum. Geçmiş olsun :/

    YanıtlaSil