4 Ağustos 2014 Pazartesi

Adım Adım Depot-Tüm Far Paletlerimi Nasıl Depot Ettim? Nasıl Düzenledim?


Uzun bir bayram tatilinden sonra herkese merhabalar!
Umarım huzurlu ve dinlenme şansı bulduğunuz bir zaman dilimi olmuştur.
Bayramda biraz dolap-çekmece düzenleme ve gereksiz yer kaplayanlardan kurtulma eğilimindeydim ben, bu yüzden de yıllar önce MAC farlarıma yaptığım gibi elimdeki tekli farları ve paletleri depot etmeye karar verdim. Tabi ki Urban Decay paletlerim ve Lorac Pro oldukları gibi duruyor, onları kim depot etmek ister ki zaten?
Bir bütün günümü tamamen alan ama sonuçlarına değen bu depot işlemini adım adım sizlerle de paylaşıp, farlarınızı depot ederken kırılmaması için ne yapmanız gerektiği gibi ufak ipuçları vermek istedim. Buyrun o zaman, başlayalım!


İlk olarak Wet n Wild'ın hiç sevmediğim ucuz plastik paletlerinden kurtulmak için onlarla başladım. Planım şu şekildeydi; 2 katlı Mac paletimin bir katına Wet n Wild'ları koyacaktım. Diğer katınaysa, eski düz Mac paletimdeki Mac farlarımı koyup boşalana da depotları dizmeye devam edecektim. Öyle de yaptım.
Depot işlemine aşina olanlar bilecektir zaten, ihtiyacımız olan şey bıçak ve de ateş (ocak ya da mum).



Sweet As Candy paletimi açıp ocağın üzerinde dairesel hareketlerle ısıtmaya başladım. Bu işlem Mac farlar için maksimum 15-20 saniyedir, ama biz şu an paletin plastiğini ısıttığımız için farların altındaki yapıştırıcıya ulaşması ve onu eritmesi daha uzun süre alacak. Bu yüzden 1 dakika civarı ısıtmak gerekiyor minimum.

!!!Paleti asla aleve değdirmeyin.
!!!Paleti sabit tutmayın hep daireler çizerek ısının eşit yayılmasını sağlayın
!!!Alttaki etiket erimeye başladığında bir kaç saniye ateşten çekip devam edin




Daha sonra bir bıçakla farın metalle plastik palet arasındaki incecik boşluktan yararlanıp farı çıkarmaya çalışın. Bu aşama en zor olanı; farlar genelde bu aşamada parçalanıyor yanlış bir şey yapılırsa.

!!!Bıçağı soktuğunuzda hafifçe yukarı kaldırmaya çalışın farın altından. Olmuyorsa yapıştırıcı erimemiş demektir. Biraz daha ısıtın. Sakın biraz bıçak içeri girdi gerisi biraz zorlayınca çıkar demeyin tam olarak o an parçalanır.
!!!Tabi ki hop diye çıkmayacak farlar, biraz zorlamanız gerekecek ama hangi aşamada pıt diye çıkar hangisinde kırılır hissedeceksiniz zaten.
!!!Farı çıkardıktan sonra sakın elinize almayın, metal kısmı aşırı sıcak. Bıçakla tezgahın üzerine koyun.
!!!MAC far depotu yaptıysanız onun gibi olmayacağını unutmayın. Mac'lerde iki aşamalı depot yapıyoruz; önce ufak parçayı büyük plastikten ayırıyoruz ve sonra kalan küçük plastik halkayı ısıtıp demirle çevrili farı çıkarıyoruz. Bunda ise ilk bölme aşaması olmadığı için işler daha zor. O mantıkla hareket etmemenizi öneririm.



Mac paletler kendiliğinden manyetikli ama Wet n Wild farlar değil. O yüzden bir magnet yapıştırmamız gerekiyor altlarına. Magnet satın almanıza hiç gerek yok, evde buzdolabına yapıştırdığımız fast foodcu, sucu, çilingir vs. magnetlerini kesip arkasına yapıştırabilirsiniz. Çok basit.



Art Deco farların plastiğinde magnet var, ama depot edince plastikte kalıyor tabi. O yüzden plastiğin arka yüzeyindeki magneti çıkarıp depot ettiğimiz fara yapıştırıyoruz ve hallolmuş oluyor. Ayrıca Art Deco farlar çok kolay depot edildi, zaten ufacıklar.


NYX tekli farlar da aynı şekilde ısıtma yöntemiyle yapıştırıcısından kurtarılabiliyor. Tekli oldukları için bunların da depot işlemi çok zor değil, ama zorlamaya hiç gelmiyorlar. İyice ısıtmadan çıkarmaya çalışmayın.


Wet n Wild allıklar en kolay ve hasarsız çıkanlar, gerçekten saniyeler sürmüyor ve çok ısıtmanıza da gerek yok. Tabi ki altına magnet kesip yapıştırmayı unutmayın palete koyarken.


Bourjois Chocolate Bronzer'ın kitap şeklindeki yer işgal etmekte bir numara olan ürününü de depot ettim ama biraz farklı bir sistemi varmış. Çerçeve gibi olan dizaynı sökünce depot edilmiş şekilde kalıyor zaten, hiç ısıya gerek yok.

En zorlayan ise NYX allıklardı. Birini parçaladım çıkarırken maalesef, sonra alkolle pressledim. Birazdan toplu fotoğrafta göreceksiniz. O yüzden Taupe'larımı riske atmayıp onları depot etmedim.
!!!NYX allıklar çok yumuşak olduğu için çıkardığınızı sanarken aslında demiri içeri ittiriyorsunuz ve farketmiyorsunuz. Bir anda pat diye toz buz oluyor siz çıkardığınızı sanarken. O yüzden çok sabırlı bir işlem yapmak gerekiyor.



Allıkları ve tekli farları koymayı planladığım Mac 15li far paletimi boşaltıp içindeki Macleri yenisine yerleştirdikten sonra far bölmesini çıkartma işlemine başladım. Birleşik gibi gözüken yuvarlak bölmeli kısım aslında çıkıyor. Oldukça zor ama kenardaki dişlilerden birine bıçağı sokabildiğinize diğerlerini elle çıt çıt diye ayırıyorsunuz.
Sonrasında boş kalan paleti tozlarından arındırıp koyacaklarımı yerleştirmeye başladım.

Sonuçta bir adet NYX allık ve bir adet Wet n Wild farı parçaladım ve pressledim. Aynı şekilde rengini veriyorlar hiç merak etmeyin. Onlarca depot içinden 2 kazayla atlatmak muhteşem başarı bence, siz de bir kaç tanesini kırarsanız hiç moralinizi bozmayın.





Ve sonuç da bu şekilde. Wet n Wild'ın Comfort Zone paletindeki son 4 far sığmadığı için onları da teklilerin ve allıkların olduğu palete koydum. Ayrıca Wet n Wild Petal Pusher paletim o gün annemde olduğu için onları depot edemedim, en kısa zamanda onları da depot edip palete yerleştireceğim.

Sonuçtan çok memnun kaldım, hele o plastik yığınlarını atarken o kadar ferahladım ki anlatamam. Çekmecemde de yer açılmış oldu haliyle. Ayrıca Wet n Wildların rengarenk görüntüsünün muhteşemliği de cabası. Durup durup açıyorum bakmak için, çok çok güzel oldular.

Sormak istediğiniz ya da benim atladığım bir şey gördüyseniz lütfen yorum bırakmaktan çekinmeyin.

xx

5 yorum:

  1. çok başarılı olmuş ama ben bu beceriksizlikle paletlerimi riske atamayacağım asla sanırım :-((

    YanıtlaSil
  2. harika olmuş bende mi böyle yapsam acaba :)

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş ya ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. rengarek çok güzel olmuş <3

    YanıtlaSil
  5. Bayılıyorum sana, ileride bu işe başlarsam kesinlikle senin kadar profesyonel bir şekilde yapabilmeyi isterim. Blog un dolu dolu, makyaja dair eğilimin bilgin uçsuz bucaksız zaten kendi adıma sizi tebrik ediyorum başarılarınızın devamını dilerim :)

    YanıtlaSil