3 Mart 2014 Pazartesi

Şikayetlerim ve Toplu Alışveriş: MAC, NYX, Yves Rocher, Real Techniques, Selesta


Herkese iyi haftalar!
Haftayı bir alışveriş postuyla başlatmak istedim çünkü geçen hafta farklı zamanlarda aldığım bir kaç ürün birikti, bir de söylemem gereken bir kaç deneyim bazlı şey var, onları halledelim diyorum.

3 yıldır blog yazyorum, ve bir tane bile şikayet yazısı yazmadım. Başımdan kötü şeyler tabi ki geçti ama ben firma/marka ismi vererek asla karalama yapmadım. Benim tarzım çok farklı, bilen biliyor. Ama bahsedeceğim firmalar bunu hak etti. Ondan önce, Mac alışverişimi söyleyeyim aradan çıksın, orda bir sorun yok çünkü.






Mac'ten yıllardır favorim olan Snob'u aldım çünkü elimdekinin dibini kazıdım artık. Bu 3. alışım, sanırım 30 kere daha alacağım. Snob'un, Mac'in bugüne kadar yapıp yapabileceği en iyi ruj olduğunu düşündüğümü biliyorsunuz zaten, ama ayrıca inceleme yazısını da okumak isterseniz buraya bakabilirsiniz.









Bildiğiniz üzere, NYX Douglas'tan çekildiği için eldeki ürünleri bitirme çabasındalar ve bu yüzden de bir alana bir bedava kampanyası var NYX ürünlerinde. Tabi ki allık namına hiç bir şey yok aylardır, ve allık dışından NYX'ten sadece far alırım buradaki ürünlerin içinden. Bu mantıkla gidip 2 far seçtim, ikisinin rengini de gerçekten çok sevdim zaten.
Sıkıntı şurada ki, normalde farlar 15 lira. Yani bu mantıkla 15 liraya iki far alabilmeniz lazım. Ama Douglas insanları aptal yerine koyduğu için (aynen böyle evet), bir alana bir bedava kampanyası yaparken farları 22 liraya çıkarmış. Yani karınız 15 lira olacakken sadece 8 lira oluyor. Kasada bunu fark etmedim, sonra kadın yuvarlayarak söyledi varla yok arası, almış bulundum. Önceden farketseydim en net haliyle suratlarına güler çıkardım. Douglas'ın çok sorunlu bir marka olduğu biliniyor zaten, bu kampanyanın bir mağazada varken diğerinde "Yok öyle bi şey" denildiğini de okudum bir çok blogda. Kavganın tartışmanın haddi hesabı yok Douglas ile ilgili. Ama bu kadar da olmaz, insanlar aptal değil, hiç yapma kampanya falan, sizi zorlayan mı var? Hem kampanya hem de yüzde bin zam. Zaten çalışanları sıfır kere sıfır, bu indirim var mı dediğimde tavandan asılmış olan İNDİRİM! yazısına bakıp "Hıı evet yani öyle galiba hm evet evet." diye cevap veren çalışanlar var. Siz zaten üstteki yazıya kendiniz bakamadığınız için o çalışanlar orada, para alıyorlar.
NYX, Türkiye pazarına nasıl olur da Douglas gibi bir markadan girer geçen yazdan beri aklım almıyor zaten. Şimdi Boyner'e transfer olmuş, buna gerçekten sevindim. 6 Mart'tan itibaren Boyner'de bulabileceğiz NYX'i.



Gelelim diğer bir sıkıntıya. Yves Rocher, şahsen alışveriş yapmayı sevdiğim ve ürünlerini kullandığım bir marka değil. Seveni var tabi, bence bir anlam ifade etmiyor kısacası. Annem, anti-aging serisini kullanıyor ve elindekiler bitmişti. Ben de, internetteki 15 liralık indirimi yakalayıp ona seti tekrar aldım. Sepeti onaylarken biliyordum yanında makyaj temizleyici vs. verdiklerini. Ama öyle bir sükse yapmaya çalışıyorlardı ki, artık olay "Bir ürün parasına 4 ürün alıyorsun" raddedeki tanıtımlara gelmiş. Ben de dedim ki herhalde baya iyi bir şeyler veriyorlar yanında promosyon olarak ki bu kadar bağırıyorlar. Paket geldi, içinden makyaj temizleyicisinin yanında(tam boy, bunda bir sıkıntı yok) YARIM KULLANIMLIK bir krem tester'ı ve PLASTİK KOKULU, İĞRENÇ minicik bir lipgloss çıktı. Anında çöpe attım, bir saniye bile tutmadım o ikisini, ki ben bir şeyi kullanmadan çöpe atacak insan asla değilim, buna tahammül edemedim. Ya müşteri bu kadar sömürülemez. Aynı şeyi tekrar söylüyorum, kimse size yanına bir şeyler koyun demiyor. Yaparsın 15 liralık indirimi, biter. Temiz olur en azınndan. 4 ürün!!!! falan diyip gönderdiğiniz şey bu mu? Yazık, gerçekten çok sefil. Yves Rocher benim için zaten hiç listemde bile olamamış bir firmadır ama bu hareketiyle kendini tescilledi. Bir daha ne bir şey alırım, ne de çevremdekilere aldırırım. Makyaj temizleyicisini de fırça temizlemekte kullanacağım, yüzüme sürmek bile istemiyorum bu hayalkırıklığından sonra.


Real Techniques, geç ve güç olarak Türkiye'ye geldi bildiğiniz gibi. Migros maceram ve bu ürünü nasıl Bursa Nilüfer Migros'a getirttiğimiz konusunu ayrı bir yazıda yazacağım. Elimde zaten ilk çıktığında aldığım bir Expert Face Brush vardı, ama Bursa'ya gelmesi için bir çaba sarfettiğim için ikincisini de aldım. İnceleme yazısını hiç yazmamıştım çünkü başlarda insanlar ulaşamıyordu, sonrasında da herkes yazar oldu. Ama artık Migros kadar yakına geldiği için, deneyimimi de içeren bir inceleme yazısı paylaşmam farz oldu.


Annem de bana, Selesta'nın kil maskesini ve zeytinyağlı nemlendiricisini almış. Doğal maskelere hastayım, çok meraklıyım bu tarz şeylere. O yüzden, ciddi bir deneme aşamasındayım, bittiği gibi izlenimlerimi paylaşacağım.


Fırçalarım için de bunları aldım, buraya koyuyorum çünkü insanlar her fırçayla ilgili postta bana nasıl yıkadığımı soruyor. Fırça yıkama konusundaki videoları/postları çok sıkıcı bulduğum için hiç yapmadım ama galiba yapacağım, çünkü her soruya cevap vermek yerine tek post olayı çözecek gibi.

Evet, badireli ve tatsız alışveriş postumuzun sonuna geldik. Umarım bu yazıyı ciddiye alırlar, çünkü blogların insanların alışveriş alışkanlıkları üzerindeki etkisini bilmeyen hiç bir firma kalmadı.
Pazartesi pazartesi sizi darladım, kusura bakmayın. Siz de aynı şeyleri yaşamayın diye yazmış oldum.
Çarşambaya kadar kendinize iyi bakın!
xx

21 yorum:

  1. Yves Rocher'ın testerları cidden çok az. Sadaka verir gibiler :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim derdim tester değil. Tester'ın reklamı mı olur? 4 ürün veriyoruz diyor bu adamlar, gelen şey tester.

      Sil
  2. Bursa'daki migroslara Real Techniques getirtme hikayeni yazarsan gercekten super olur, ben de Balikesir'de yasiyorum, buraya da gelmedi henuz, belki tavsiyelerinden faydalanabilirim:)

    YanıtlaSil
  3. Douglas'ı ben de sevmiyorum. Gerek anlamsız "promosyon"ları, gerek ürünlerin olmadığı standları, gerekse Sephora white ya da black card gibi müşteriyi tanıma sistemlerinin olmamasıyla insanı hiç çekmiyor da. Oradan en son ne aldığımı hatırlamıyorum bile, yıl olmuştur bir şey almayalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana yakın diye arada gidiyordum da artık net olarak üstünü çizdim

      Sil
  4. sadece onlar değil ki pek çok firma var bu şekilde indirim yerine bindirim yapan nasılsa bize muhtaçlar alacaklar mantığıyla hareket eden yüzlerce liralık ürün aldığında testerımız yok diyen marka vegan mı diye sorduğumda haaa o nedir diyen hangi birini sayalım acaba??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah vegan da neymiş ya al gitsin kafasını. Ay of hepsi ayrı dava

      Sil
  5. douglas'ın vukuatları say say bitmiyor..

    YanıtlaSil
  6. Tester ürüne boğuyoruz diye izleyici oranı yüksek kişiler aracılığıyla reklam yapıp içine 1 tane bile tester koymayan firmadan tut indirim diye bindirim yapana kadar hepsi var bizde çok şükür! Bende kazıklana kazıklana ne nerden alınır öğrendim.. =/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resmen hakaret yani bu insana, aptal diye suratına bağırıyorlar.

      Sil
  7. O göz makyaj temizleyicisi güzel aslında Clinique'in temizeyicisine benziyor kokusu kötü ama benzin gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çift fazlı kullanamıyorum çok rahatsız oluyorum yağından

      Sil
  8. Ankara sanırım büyükşehir kapsamına girmiyor markalar için...İstanbul'a herşeyin ilk olarak gelebilmesini filan anlıorum da nie hala Ankara'da yok bu RT'ler onu çözemedim....üstelik sorun sadece RT'lerle ilgili de değil...mesela dirty works'ün pek çok ürününü ben Mersin'de gördüm ancak burada body butter seti haricinde hiç bişiyleri yok...üstelik epeyce de bi Gratis şubesi dolandığım halde...Watsons'ın balmileri ise sadece kentpark'da var ama 2 çeşidi...Ankara şubeleri niye böyle bu markaların anlayan beri gelsin yani...indirimlerden de resmen tiksindim....yapmasalar daha iyi...yapınca çünkü bu şekilde oluyor, insanın hevesi kursağında kalıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Ankara'daki kitleyi tüm markalar çok küçümsüyor. Başkent olması önemli değil bunlar anlamaz bu işlerden mantığı var. İndirim de zaten Gratislerde falan 1 liracı gibi izdiham dışında bir işe yaramıyor, rezillik

      Sil
  9. kusura bakmadık hatta iyi oldu. ya zaten bin türlü işin arasında kendine vakit-bütçe ayırıp gidiyorsun,bir de üstüne gözünün içine baka baka aptal muamelesi yapmaya çalışıyorlar! tüm agresif- alaycı tavırları sonuna kadar hak ediyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura baKma, alinmada. En sevdigim 2. Blogger oldugunu ve yorumlarina cok guvendigimide belirtiyim. Ama yves rochere yaptigin haksizlik. Adamlar hediye koymuslar hediyeyi begenmedin diye buna sikinti diyemezsin. Sevgilin sana hediye aldiginde bu ne bicim hediye diyip cope atip ona bagiriyormusun? Nankorluk bence yaptigin. Hem o lipgloss degil, sivi bir lipbalm. Bende var ve cok seviyorum. Aninda nem veriyor. Koyu renk ruj surecegim zaman makyajin baslarinda, kupkuru gergin dudaklarima suruyorum. Sira ruja gelince silip kurutan mat rujlardan suruyorum altina lipbalmsiz ve butun gun dudagim nemli kaliyor.

      Sil
    2. :)
      Alınmadım, fikirlerine saygı duyarım. Şöyle ki, sıkıntı benim hediyeyi beğenmemem değil. Ben orada ne alacağımı bilerek aldım, yani şaşırtmadı beni gönderdikleri şeyler. Ama sorun şu, 3 ürün veriyoruz deyip bana öylesine bir alışverişimde bile vermeyecekleri kötülükte bir tester ve yarım kullanımlık bir krem tester'ı gönderiyorlarsa bunda sıkıntı var. Tester göndermek ne zamandan beri BÜYÜK KAMPANYA oldu? Kimse onlardan tester istemedi, desin ki ürünün yanında bi makyaj çıkarıcı veriyorum bitti. Eyvallah daha ne istersin. Ama kalkıp da biiir makyaj çıkarıcıııı bir gündüz kremi deneme boyuuuu birrr lip gloooos huuuuu hepsini veriyoruuuz deyip tester gönderirse o zaman yaygara çıkarırım işte. Zaten Yves Rocher bu yazıyı görüp bana yeni bir lip balm gönderdi, demek ki haklı buldukları bir nokta oldu.
      Bu arada teşekkür ederim, yorumlarıma güvendiğini bilmek güzel:)

      Sil
  10. Ankara da hangi Mac i tercih ediyorsun genelde? ankamall dekiler çok suratsız geldi bi türlü güvenemiyorum hiç birine :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mac'te çalışanların hepsi öyle, ayırmadan dümdüz girip bunu istiyorum diyip çıkacaksın, sakın takma hiç birini. Git, para sende, ne istersen yapacaklar istediği kadar suratsız olsun. Onlara ne oluyormuş.

      Sil