16 Aralık 2013 Pazartesi

No.8: Rebel//MAC Rujları İnceleme Serisi-No.7: Rebel//Series of MAC Lipstick Reviews


Merhabalar;
Severek kullandığım, ve bu sebeple pozitif yönde ilerleyecek bir inceleme yazısıyla beraberiz bugün; Rebel.

Hey guys;
Today's review'll be on Rebel, which I enjoy using so positive review's on the way.



Rengi çoğu insana korkunç geliyor, aynı Media'da olan önyargı gibi. Tüpte çok daha koyu durması da bir sebep tabi bu duruma, ama gerçekten korkulacak/kullanılamayacak bir tarafı yok. Bordoya kaçmayan koyu bir pembe diyelim tanımlamak için, ama cidden farklı bir tonu var, bir kaç kelime pek yetmiyor tam tonu anlatmaya.

It looks scary in a tube, just like Media, but trust me-it's not. It is a dark pink which does not have a tendency to turn into burgundy. Actually it's lot more than that but the color is quite unique so few words're not enough to describe.




Bu tarz bir rengi, hep söylediğim gibi, kolay uygulamayı beklemek hata olur. Fırçayla uygulama ve fondötenle çevresinden geçme adımları yine şart, her koyu rujda olduğu gibi. Ayrıca pembe olduğu için bulaştırırsanız çıkarması oldukça zor-ama aynı zamanda çok da kalıcı. Yani istediğinizi yiyip için, günün sonunda Rebel dudağınızda duruyor olacak.

As I always mention, it would be a mistake to expect easy application from this kind of dark color. You should apply it with  a brush and frame it with a foundation. Also, it's so messy-but it's also amazingly stable. Eat and drink anything you want, Rebel'll be on your lips at the end of the day.

Kalem kullanmayabilirsiniz eğer fırça konusunda yeterince ustaysanız. Ama kalem işinizi kolaylaştıracaktır. Tok pembe bir kalem işinizi görür, aynı tonda olmak zorunda değil.

You're not obliged to use lip liner if you have good skills on using brush but pencil'll make your thing easier. A stable pink lip liner will do your job, no need for the exact same color.

Benim bu ruju çok seviyor olmamın sebebi, yapısının sağlamlığı dışında, oldukça karakteristik bir görüntü vermesi. Göz makyajımla kırmızı dudakların uymayacağını hissettiğim zamanlarda ilk elimin gittiği koyu renk bu oluyor. Ayrıca gerçekten özgün bir renk, her yerde bulunan bir koyu pembe değil. Bence kesinlikle makyaj koleksiyonunuzda bulunması gereken bir ruj.

The reason that I love this lipstick so much is the fact that its characteristic look. When I feel like dark red will not suit my eye make-up, I immediately grab this lipstick.Moreover, it's really unique-you will not see this kind of color in every brand's line. This is a definitely must for your make-up collection.

Artılar:
-Rengi harika.
-Kalıcılık mükemmel.
-Çok kurutucu değil.
-Sürdüğünüzde dudaklarınızın dikkat çekmemesi imkansız.

Pros:
-Amazing color.
-Great persistency.
-Not so drying.
-It's impossible for your lips not to get attention when you apply this lipstick.

Eksiler:
-Biraz uğraştırıcı olabiliyor, batırırsanız işiniz var yani.

Cons:
-It may be messy if you're not carefull while applying.

Hangi allıklarla kullanılır?  Açık pembe. Maalesef allık konusunda çok affedici değil.

Which blushes it should be complemented with? Light pinks. Unfortunately it's not so forgiving about blushes.

Hangi allıklarla kullanılmaz? Turuncu ve kahverengimsi allıklarla kesinlikle kullanılmaz.

Which blushes it should not be complemented with? It shouldn't be used with orange/coral/brownish blushes.

Tekrar alır mıyım? Evet.

Would I purchase it again? Yes.

Puan: 9/10

Rank: 9/10

xx

18 yorum:

  1. çok güzel bir renk..
    bende de çok benzeri flormar dan R12 var. uygun fiyatlı ruj arayanlara tavsiye ederim :)
    http://secilll.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Çok beğeniyordum bu ruju ama almaya niyetim yoktu aklıma soktun gene :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha kötü kadın Beauty Gore, cep düşmanıııı

      Sil
  3. İsim-renk uyumu budur :)
    Bununla media'nın karışımı da güzel olabilir aslında düşününce..
    Ayrıca, Blistex'in instant lip relief diye bir ürünü var, dudakları kurutma kapasitesine sahip ürünleri uygulamadan önce kullanıyorum ve dudak tarafından emildiği için ruju kırma gibi bir durum kesinlikle olmuyor, kalıcılığı da arttırıyor gibi (o kısımda çok emin olamadım çünkü ruj sürdüğüm nadir günlerde genelde kalıcı ürünleri-renkleri tercih ediyorum), nemi uzun süre koruması da cabası (bu kısım da kişiden kişiye değişebilir). Eğer ihtiyacınız olursa bakın derim,fiyatı da 7-8 tl civarıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blistex ben de kullandım baya süre ama sonra içinde petrol bişeyli kanserojen madde olduğu ortaya çıktı, bi çok kişi gibi ben de hemen bıraktm. :)

      Sil
    2. petroleum detoxu iyi hoş da o kadar fazla üründe bu tip maddeler var ki,sadece kozmetikte değil saçma sapan su şişelerinden bile maruz kalabiliyoruz...ve etkileme yüzdesi ürünün kullanım amacına ve sıklığına göre değişkenlik gösteriyor, dudaklara uygulanan az bir miktarın vücuttaki toleransı nedir hiç bilmiyorum, risk almak ne derece doğru o da tartışılır. High end cilt bakımında petrol yan ürünü,mineral yağı kullanan çok fazla marka var diye biliyorum, şu an direk örnek aklıma gelmese de. Dikkatli olmak lazım.

      Sil
    3. Katılıyorum. Sorun şu ki, kozmetiği zaten içerdiği tüm riskli maddeleri bilerek alıyoruz. Ama skincare'de bu derece riskli madde olması çok rahatsız edici. Skincare dediğimiz şey bunları minimumda tutması, olmadı dengelemesi gereken seri. Lip balm'umda da o tarz zıbırtıların bulunması beni rahatsız eder şahsen.

      Sil
  4. Ahh rengi çook güzel canım güzel günlerde sürüştür,birgün benimde macım olurmukii :))

    YanıtlaSil
  5. Media yı da sizin yazınız sayesinde cok begenip aldım ve inanın cok memnunum aradıgım bir renkti.
    yine aynı sekılde cok begendım bu bol acıklamalı yazınızı sanırım bunu da alıcam :)
    koyu renklere karsı ozel ilgimi canlandırdınız tesekkur ederım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Media bir numara zaten, bunu da ekleyin koleksiyonunuza güle güle kullanın:)

      Sil
  6. Mukemmel bi renk ya bayıldım...

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten çok güzel rengi.Çok farklı bir duruşu var diğer koyu renk rujlara göre.Çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, bu ruju cumartesi yakın bir arkadaşımın düğününde sürmeyi planlıyorum... Sizce nasıl bir göz makyajıyla kombinlemeliyim?

    Bi arada nc 30-35 civarıyım:) Şimdiden cevabınız için çok teşekkürler, çok bilgilendirici ve dolu içerikli bir bloğunuz var...

    YanıtlaSil
  9. Koyu renklere asigim. Aslinda bu benim "koyu ruj" anlayisim icin acik bile kalir. Kirmizi, bordo, koyu murdum, turuncu renkler gunluk tercihlerim. Bu ruj bana cok fusya gibi geldi yakismadi bana. Russian red ve diva da yakismadi. Bana mac ten koyu bordo bir renk onerirmisin canim ? :)

    YanıtlaSil