19 Aralık 2013 Perşembe

Büyük Alışveriş Yazısı Part-1: Zara, H&M, Mudo, C&A, Ebay, ODTÜ Merchandise//Huge Haul Part-1


Merhabalar;
Son zamanlarda oldukça sık alışveriş yapmış bulundum, o yüzden bu postu iki parçaya bölmeye karar verdim. Bu kısımda sadece kıyafetler olacak, ikinci kısım da kozmetik/takı dahilindekileri koyacağım.

Hey everyone;
I've done lots of shopping recently, that's why I'm gonna divide this post into 2. This part will be including clothing and the second one will be covering the make-up and accessorizes.

H&M Hırka, 69 TL





Rengi, desenleri, bol düğmesiz tarzda olması, uzunluğu, her şeyi bu hırkayı mükemmel yapıyor benim için. Tam bir salaş, kış hırkası. Biraz retro. Normalde bir hırka için fazla pahalı çünkü ısıtma özelliği yok, sadece duruş. Ama o duruş için değerdi, çok çok çok sevdim.

The color, patterns, design, the baggy-loose style, all of them are making this cardigan amazing for me. Literally a cosy winter thing to wear. It is quite expensive for a cardigan cuz it doesn't keep you warm but the style is so good that worth it.

Zara Mini Elbise, 139 TL




Bu elbiseyi, ertesi akşam gideceğim bir yer için çok acil elbise ararken buldum. Zara ilk girdiğim yerlerden biriydi ve hem desenine, hem kalıbına bayılarak aldım. Üste yapışan bir model olduğu için yürüdükçe zaten mini olan elbise iyice minileşme eğilimine girdi ama zaten bu elbiseyi çok yürüyeceğim bir yerde giymediğim için sorun olmadı. Fotoğrafta biraz çan gibi çıkmış etek kısmı, öyle değil tabi.

I bought this dress for an event that I was gonna attend, and it was a quite urgent shopping. Zara was one of the first stores that I reached for, and I adored the pattern and the shape of this dress when I first saw it.

Mudo Kapşonlu Sweat, 89 TL




Bunun tatlılığına bitiyorum işte. Rengi bir kere, muh-te-şem. Ne tam mavi, ne çok uçuk, tam kararında bir bebek mavisi. Üzerinde de gül kurusu desenler var denizle ilgili, yıldızlar, yönler, nautical desenler yani. Hele kapşonu ve kalın düğümlü ipleri, bence tam bir konsept. Unutmadan; orjinal fiyatı üstteki, ben indirime denk geldiğim için yarısına aldım. Yani almak isteyenler için orjinalini yazıyorum her zaman.

I love the cuteness of this sweatshirt, it has nautical designs on the baby blue canvas. The hood and the cords are ammmmazing. 

H&M Pantolon, Kahverengi 69 TL Pembe 59 TL






H&M Cepa'ya sırf pantolon almak için gitmiştim ama sadece pantolon alarak çıkamadım tabi. Skinny alacağım kesindi zaten, her zamanki gibi, ama bu renkleri almak planımda yoktu. Pembe olanı gördüğüm an alacağıma emin oldum gerçi, koyu gül kurusu bir pembe skinny'e asla hayır diyemezdim. Üsttekinin beni çeken tarafıysa altın rengi fermuar detayları oldu. Altın rengi fermuarları casual pantolonlara çok yakıştııryorum çünkü bir anda çok şık olmasını sağlıyor. Rengi burda daha koyu gözükse de aslında orta koyulukta bir asker yeşili.

My plan was to buy skinny jeans from H&M but as you may probably guess, I bought some ohter stuff too. The dark/dirty pink one was love at first sight, I literally needed to buy it. The darker one, which is actually a military green color, impressed me by its gold zipper details. I think gold zippers on casual jeans make them look more classy and chic.

H&M Gömlek, 30 TL




Rengin güzelliği... Fazla bir şey söylememe gerek yok. Yazlık bir ürün olduğu için 79'dan 30'a indirmişlerdi, almamak delilik olurdu yani. O kadar şık duruyor ki, öylesine giyseniz bile otomatik olarak ciddi bir şıklığa bürünüyorsunuz.

The amazingness of color...Nothing more is needed to say. It's so chic that even if you wear it causally, it makes you look serious and classy.

C&A Tüylü Yelek, 60 TL




Sonunda geçen seneden beri istediğim tüylü yelek ihtiyacımı karşıladım. Acı kahverengi olması ekstrası zaten, ama fiyatının çok uygun olması da beni mutlu etti çünkü çok gereksiz pahalılıkta tüylü yelekler görüyordum. Ayrıca tüyleri aşırı yumuşak, kesinlikle ucuz sert tüylerden değil. Geçen hafta aldım ve aldığımdan beri her giyişimde insanlardan övgü alıyorum. Çok çok çok şık, arkasının tüylü olmaması sizi yürüyen bir tüy topu gibi gözükmekten kurtarıyor.

Finally, I got this feathery vest which I've been eyeing on since last year. The darkish brown color of it is awesome, yet it's so affordable. The feathers are so silky and smooth, I get compliments every time I wear this. The back is not feathery so it doesn't make you look like a walking feather ball.  

C&A Kazak, 30 TL



Bu kazağı da yeleğin içine giymek için aldım, ama tek başına da çok tatlı duruyor, tam bir basic.,

I bought this to wear inside of the vest I mentioned above, but also it's so good on its own-a real basic.

Game of Thrones-I'm Not a Princess I'm a Khaleesi Shirt, Ebay, 15 Dolar




Sonunda beklenen t-shirt. Bu t-shirt için ölüyordum, gerçekten. En sonunda Ebay'de bulduk ve kendileri artık benim. Kırışıklığın kusuruna bakmayın kargodan çıkardığım gibi fotoğrafını çektim.
"I am Daenerys Stormborn and I'll take what is mine with fire and blood." diyip Khaleesi'ye selam çakalım yeri gelmişken.

I was dying to get this t-shirt, literally. Being a true GoT fan, now I have it. Yay! Let's quote on Khaleesi; "I am Daenerys Stormborn and I'll take what is mine with fire and blood."


ODTÜ Kazak, 35 TL






ODTÜ'de master yapıyor olduğumu bilmeyeniniz yoktur sanıyorum, yani Twitter'dan takipçimseniz kesin biliyorsunuzduır. Takip etmek isterseniz; buradan ulaşabilirsiniz. Ben de, lisanstaki okulumda da yaptığım gibi, okulun kazağını aldım, büyük bir zevkle giyiyorum. Büyük okulların adlarının marka olduğu gerçeği su götürmüyor zaten.

You probably know that I'm having my master's degree at Middle East Technical University(ODTÜ, abbrevation of the original name) if you follow me on Twitter. If you don't, click here to follow. You know that the famous and well-known universities have their names branded and trademarked. I love buying these kinds of clothes, I did the same on my previous school which I completed my undergraduate education, and I enjoy wearing them.

Birinci kısmın sonuna gelmiş bulunuyoruz, yarınki post kozmetik ve takı üzerine olacak dediğim gibi.

That's the end of the Part 1, tomorrow there will be part 2 which includes cosmetics and accesorizes.

xx

11 yorum:

  1. Hepsi harikaaaaa , güle güle güzel günlerde kullan , mini zara elbise ve hm pantolonlar favorim :)

    YanıtlaSil
  2. Guzel gunlerde giy hepsni :) tuylu yelek bende istiyorum umarim en kisa zamanda alirim ;)

    YanıtlaSil
  3. Ben Odtü`deyin hiç bu kadar bakımlı bir asistan görmedim bölüm ne acaba :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah:) Uluslararası İlişkiler:) Bu sene başladım, ondan olabilir:)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  4. C&A mağazasında bir hırka beğendm ama kalitesi hakkında bir fikrim yok daha önce alışverş yapmadım bir bilgin var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatına göre iyiler bence, tabi muhteşem şeyler bekleme ama gayet kullanışlı oluyor çoğu.

      Sil
    2. Anladım o zaman alıp deneyeyım :)

      Sil
  5. Merhaba ODTÜ sweat nereden aldınız ya da nerede bulabilirim

    YanıtlaSil