6 Kasım 2013 Çarşamba

Ününü Hak Ediyor Mu?: Clinique Chubby Sticks//Worth the Hype?: Clinique Chubby Sticks


Merhabalar;
Blog yazılarını artık(sonunda) İngilizce de yazmaya karar verdim, bloğun ilk gününden beri aklımda (ki bu seneler demek) ama açıkçası üşendiğim için bu işe hiç girmemiştim. Artık üşengeçliğimi bir kenara bırakıyorum ve İngilizce de yazıyorum, bilginize.

Clinique Chubby Stickler üzerine tonlarca yazı yazıldı, çizildi, ününe ün katıldı ve ben bu üne değip değmediğini yazmak için tüm bu dalganın geçmesini bekledim. Uzun süredir(1 yılı aşkın) chubby stickleri kullanıyorum ve fikir beyan edecek deneyimleme süresini geçirdiğime inanıyorum.

Hey guys;
This blog was full-Turkish-post based, but I've been considering adding English translations for a long time, nearly for 3 years, but -to admit- I was so lazy to start off the translation parts. But from now on, my blog is available also in English so...enjoy!

You all know that there have been tons of hype around Clinique Chubby Sticks and I've waited for this wave to calm down to express my overall review about the products. I've been experimenting Chubby Sticks for over a year-which is enough for me to have a straight-cut conclusion.


Chubby Stickleri değerlendirirken, bu ürünü ne amaçla aldığınızın en önemli faktör olacağını belirtmekte fayda var. Eğer yoğun, pigmentli bir görüntü istiyorsanız bu ürünler kesinlikle sizi tatmin etmeyecek. Aynı zamanda, kalıcılığı fazla olan bir dudak ürünü istiyorsanız, yine tatmin olmayacaksınız. Bu ürün, tamamen "doğal ama iyice de ölmedik, biraz bi şeyler sürdüm yani..." görüntüsünde dudaklar isteyenler için.

First of all, I need to clarify that your aim and expectation from the lip products is the most important factor while reviewing Chubby Sticks. If you want highly pigmented, bold, "out there" lip look, you won't be satisfied at all by buying these. And if you want product's longevity to be high, again, you won't be satisfied. This product is for the ones who want kind of "no make-up make-up".

Evet ben bu grupta hiç bir zaman olmadım, her zaman dudaklarımdaki renk nude bile olsa çok belli ve oturmuştur. Lakin, bazen çok üşendiğimde elimin ilk gittiği ürünler bu Chubby Stickler oluyor. Sür-çık kısmında çok başarılı ki zaten vaadi de bir ölçüde bu. Bir diğer vaadi olan nemlendiricilik konusunda hakkını veriyorum, ama değerlendirme yaparken atlamamamız gereken bir nokta var ki o da şu; zaten bu tarz bir ürünün kurutucu olması garip olurdu. Yani, bu aslında ekstra bir artı ya da Clinique'in muhteşem başarısı olmaktan ziyade zaten olması gereken bir özellik. Çok hafif renk veren bir üründen bir de nemlendiricilik alamazsanız zaten o ürün çöpte yaşasın.

I've never been one of those people, I always search for bold and live lips even if I wear nudes. However, when I feel so lazy, I grab my Chubby Sticks and I'm done. About moisturizing, which is Clinique's claim about these products, I should say that they are really moisturizing. BUT, this is not an extra by any means. These kind of products (no real pigmentation, easy to wear) should already be moisturizing, this is not Clinique's super duper ultra success. This is a must for this kind of lip product.

Gelelim asıl soruya. Ününe değer mi? Bana kalırsa hayır. Bir kere 50 küsür liraya ben bu rujdan bozma teenager parıltısı şeyleri asla almam. Elimdeki seti Clinique'in çekilişinden kazanmıştım. Evet sıfır renk veriyor diyemem, ama yani ne kalıcılık ne adam gibi görüntü, hiç biri olmayacak ve ben bu parayı vereceğim. İmkansız. Revlonların dupe'ları aslından daha iyi, hem de ucuz. Drugstore senden daha iyi ürün yapmış, hem de senin taklidinde, şaka gibi. Ha tabi ki alıcısı çok, bu görüntüyü seven de çok biliyorum, ama gerçekten çok daha ucuza bu görüntüyü elde edebilirsiniz. High-end namına bir şey göremiyorum ben bu üründe, demek istediğim bu. Ah bloggerlar, youtuberlar ve PR stratejileri. Gerçi bu işler böyle yürüyor. Şaşırmadık.

And here comes the crucial part: Worth the hype? No. I would never give approx. 50 liras to these "not-lipstick-but lipstick/teenage look aiming" things. I've won the set that you see in the pictures, from the Clinique's giveaway. It's not that it gives zero pigmentation but still, no permanency on the lips, no real color, nothing related to high-end product quality. Revlon's dupes for these are better, which is quite ironic. You can find tons of cheaper products which will give you this soft, natural lips. All this hype... Ah bloggers, youtubers and PR strategies... This's how it works, eh?

xx

49 yorum:

  1. Okuduğum en keyifli chubby stick yazısıydı :) Ben kullanmadım ama şahsen o kadar parayı da ona veremem. Onun yerine gider mac ruj alırım daha iyi :)SEVGİLER!!

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten tebrikler. Blog okurken son dönemde aklımda olan 1 numaralı soru. Kendi fikri mi sadece reklam mı? Bu işler böyle işliyor, haklısınız. Herkesi aynı kefeye koymak istemiyorum, bayıla bayıla takip ettiğim bir sürü blog var ama sadece reklam amaçlı olduğunu düşündüğüm de bir sürü var açıkçası. Okurken amacımız objektif bilgi almak sonuçta. Bu yazınıza özellikle bayıldım. Ki ben o bahsettiğiniz doğal görünümlü rujları seven kesimdenim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim:) gerçekten sırf reklam olsun diye yapan bloggerlar mide bulandırıcı ve bunların sayısı az da değil. Yazık yani.

      Sil
  3. bir tek sağdan ikinci rengi beğendim daha pigmentli gözüküyor adı nedir acaba?? kendim de chunkiest chilli rengini kullanıyorum fena değil ama diğerleri çok açık renk geliyor bana da..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun adı super straw, yani hani pigmentasyon var ama varla yok arası ve kalmıyo gün içinde, klasik bi renkli lip balm:/

      Sil
  4. En en en gerçekçi chubby stick yorumu. Benim de merak ettiğim şey tam olarak buydu. Tamam ben bunu alayım nemlendirsin de 50 tl değecek mi bu ruja? Yazı için teşekkürler, cevaplarımı aldım :))

    YanıtlaSil
  5. ben tek rengini almistim ve visneli niveadan hic bir fark gorememistim cok hos bir yazi olmus abartilmis urunleri ayirt etmek lazim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle vişneli nivea ya, en doğru tespit bu!!! Çok sağol:)

      Sil
  6. Chubby Stickleri geçte ben sağ taraftaki akvaryumana bayıldım gelir gider yemlerim ben bunları :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaha gel gel besleyelim de besili olsunlar azcık çok zayıflar

      Sil
  7. Elimde 1 tane bile yok ve hep abartıldığını düşündüm, bende bu parayı asla vermem ki ucuz muadil çok.

    YanıtlaSil
  8. ben de sadece tek bir nude rengini aldım denemek için, güzel ama renkli lip balmlardan aynı nemlendirme ve rengi çok daha ucuza zaten alabiliyorum

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel yazmışsınız blogger ve vloggerların her şeyi abartmasından bende rahatszım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, ben de ölümcül rahatsızım o yapmacık tavırlarından onların

      Sil
  10. İşte ürün yorumu böyle olur, süpersin :)

    YanıtlaSil
  11. Chubby stickleri hic kullanmadm sadece nem veren hafif renkli urunleri pek tercih etmiyorum illaki kullanmam gerektigindede nivea lar bu işi gayet başarıyor. Ama clinique en son çıkardığı intense olan chubby sticklerine bayılıyorumbenim kullandgm renkleri gayet pigmentli rengini veriyor arti dudagi yumuşacık yapiyor intense lerin fiyatlarini hakettiğini düşünüyorum sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Intense denemedim haklı olabilirsiniz, sevgiler:)

      Sil
  12. "iyice de ölmedik, biraz bi şeyler sürdüm yani." çok güldüm buna:))
    bence de o paraya değmez.

    YanıtlaSil
  13. Fiyat olarak bana yüksek geldiği için kullanma şansım olmamıştı. Yorumlarda fazlasıyla abartılan bir ürün olduğunu düşünüyordum ama yinede fazlasıyla merak ediyordum. Harika yorumlamışsınız! Paylaşımınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  14. çok güzel yazmışsın. Bende de tek rengi var ve seviyorum aslında tatlı bir pembelik veriyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimm:) tatlı bi görüntü verdiği konusunda hemfikiriz de yani değmez :)

      Sil
  15. Clinique setlerinden birinde gelmişti. ve kullanmamama rağmen bitirebildiğim ilk ruj olarak tarihe geçti. Pigment versin diye sürdükçe sürdüm sanırım, vıcık vıcık bişi. Şahane bir ürün değerlendirme olmuş "Kral çıplak!" demişsiniz.
    Görünümle ilgili naçizane bir sıkıntım var. Fontlar pembe ve İng. ve Türkçe için aynı formatta devam edince bir onu bir onu okurken kafam çorba oldu :) Acaba en azından İngilizceyi italik vs mi yapsanız? Ya da Türkçe'nin sonuna tamamen mi ekleseniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Dediğinizi hemen yapacağım ve italik olayını ben de düşündüm ama post bi anlık hata verdi ben de uğraşmadım. Renk fazla açık katılıyorum biraz koyu bir pembe yapayım:)

      Sil
  16. Hep merak ederdim gercekten bu kadar iyi mi diye. En güzeli kofre halinde alıp denemek illa denenecekse.

    YanıtlaSil
  17. Ben de bu urunu oven tonlarca blogger yazısından sonra bu urunu denemis ve "bunun hakkında mı bu kadar ovgu yazmıslar pufff" demistim.. su anda onun indirimsiz haliyle bilr yarı fiyatı olan loreal in urunu ile mutlu mesut yasıyorum.. :)

    YanıtlaSil
  18. H&M in lip penleri de aynı tarzda üstelik 8.95 bencede o kadar ünü ve parayı haketmiyorlar.. Bunu açıkca yazan tek bloggersın sanırım tebrik ediyorum seni canım ben seni bu yüzden seviyorum işte objektif blogger kalmadı desem yeridir :* iyi ki varsın sen hep yaz olur mu ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazandibiiiii seni yerim yaa <3 vallaha yerim ama, kalmazsın <3

      Sil
  19. İlk çıktığı zaman bloglardan görüp almıştım , ne heyecanla ama yanii aeaeaa çok güzelmiş falan diye tam bir fos çıktı.Bloguma da yazdım saçma sapan asla o paraya değmeyecek bi ürün , nivea'nın kırmızı çilekli lip balmını sürerim aynı şey.

    YanıtlaSil
  20. 50 liraya 3-4 tane benzeri ürün veya gayet güzel tek bir ruj alabiliriz sanırım. Çok merak ediyordum bu kadar abartıldıkları için. Merakımdan kurtuldum, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  21. Yukarıda bir arkadaşımız da aynı deyimi kullanmış. Ben de onu tekrar edeceğim. Sonunda net bir şekilde "kral çıplak" diyen birine rastladım. Normalde "hype"lere pek metelik vermem ama o kadar çok blogda maruz kaldım ki ben de dayanamadım ve aldım.

    Kullanmaya başladıktan sonra uzun bir süre acaba sorun ben de mi diye kendimden şüphe ettim. Şüphe sonra yerini chubbyleri öve öve bitiremeyen hayatının ürünü olarak gösteren bloggerlara öfkeye bıraktı çünkü kendimi aldatılmış hissettim. Bence herhangi bir renkli balmdan üstün bir özelliği olmayan ortalama ve niteliklerine göre oldukça pahalı bir ürün.

    Ama hakkını vereyim. Benim için çok önemli bir işlevi yerine getirdi. Denk geldiğim blogların güvenirliği için kendimce bir “chubby stick kriteri” oluşturmamı sağladı. Tabi ki beğenen çıkabilir ama övgü seviyesi ne kadar abartılı olursa o bloğun samimiyetinden şüphe ediyorum artık. Bedava ikişer üçer geliyor diye ballandıra balandıra öven blogları eliyorum. Bloğunuzu bayağı bir süredir uzaktan da olsa takip ediyordum ve beğeniyordum ama bu yazıdan sonra kendimce birinci sıraya sizi çıkardım. Objektif yorumunuz için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim zaman ayırıp yazdığınız için, gerçekten Türk bloggerlar arasında kötüyü yüceltip prim yapma gibi bi yol( ki yol değil) var, sanki aldığımda görmeyeceğim ben o ürünün beş para etmediğini. 20 liralık beleş ürün gelsin diye tüm takipçilerine marka reklamı yapan bir camia burası, markalar da işini biliyor, bi PR ajansı 1000 küsür kişiye ulaşmak için reklam parası olarak bol sıfırlı rakamlar ister, bizim aç bloggerlar 20 lira bedava ürün gelcek diye-nakit bile değil, o markayı saniyede tüm takipçilerine ulaştırıyo. Ne ala memleket. Sefillik bunun adı başka bir şey değil.

      Sil
  22. Bu ilk çıkanlardan sanırım . Ben intense dedikleri son çıkan versiyonunu ( bilg. Programı gibi oldu böyle , neyse artık ) kullanıyorum. Renk daha yoğun , en azından standart rujlar kadar . Iyi de nemlendiriyor ;) aslında tamamen makyaj anlayışı ile alakalı bir durum bu beğenip beğenmeme meselesi. Çok öyle " bakın ben falanca ; bu da dudağım " dedirten renkte - yapıda rujları sevmeyenler için biçilmiş kaftan. Fiyata gelince 50 lira abartı tabii ama 39 a satın almıştım mesela ben 😁drugstore revlon 'Un lip butter 'larını 10 Euro 'ya kakaladıklarını düşününce gayet de normal geliyor fiyatı 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında haklısın, bunlar ilk çıkan seri evet. Ama yani bu kadar abartılmasına hiç değmez dediğimiz gibi.

      Sil
  23. Bende var. İlk ciktiginda baya baya ovduler. Pembis pembis resimlerini gorunce "Aman Allahim hemen almaliyim!!" moduna girdim. Aldim begendim ama kullandigim soylenemez. Aldigima pisman degilim ama cokta sandigim gibi "aman aman mucize" tarzi degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyynen, pişmanlık değil de olmazsa olmaz olmama durumu var.

      Sil
  24. Bende suan 5 tane var 4 unu bu yil aldim biri far olanlardan cokta memnunum cokta begenerek aldim burada kotulryemem hele kalem farlar muthis. Herkese tavsiye ederim baz olarak kullaniyorum hic pigmentsiz 20 dk ya ucan farlarim tum gun kaliyor. Evet normal serinin pigmentasyonu dusuk ama alirken bunu bilerek aliyoruz sonra aman aman hic pigmenti yok vs demek sikayet etmek asiri sacma bir durum olur. Intense seriside bayagi opak pigment isteyen onu secebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilerek alıyoruz diye bir şey yok, renk vermeyi vaadediyorlar. O kadar para vereceksiniz ama kabı pespembe olsa da bi gram renk vermicek diyor olsalar haklı olurdun ama öyle bir şey yok biliyorsun ki.
      Şikayet etmenin aşırısı saçması da yok, herkes bundan şikayetçi ve ayrıca hiç kimse şikayetçi olmasa bile ben bundan şikayetçiyim dedikten sonra benim yaşadığım soruna kim saçma diyebilir?
      Dediğim gibi yüzde 90 bundan şikayetçi ve yorumlardan da anlarsın zaten. Biz ününe değiyor mu değmiyor mu diye bakıyoruz. Bin tane ürün denemiş bir insanın bloğunda yazdığının farkındasındır umarım. Öyle havaya boş beleş sallamıyoruz yani.

      Sil
    2. Zaten uzerinde lip balm yaziyor. Ruj degil lip balm. Renkli bir lipbalmdan asiri opak bir sonuc belkemek sacma olur diye yazdim. Baska yerlere cekmeyin. Ayrica magazada deneme urunleri var. insanlar deneyerek aliyor uzerinde lipbalm yazan seyi bu bile bile almak degilde ne? Renk vermeyi vaadediyorlar evet. Ama ben hicbiryerde opak yuksek pigmentli vs dediklerini gormedim. Renksiz high-end lipbalmlarinda bu fiyattan bir farklari yok. Bunlar icine 1 gram renk katilmis olarak ayni mantikta yapmislar. Sikayetleri duyup dinleyip birde yeni versiyonunu cikarmislar daha naapabilirler bilmiyorum.

      Sil