12 Kasım 2013 Salı

No.1: Snob//MAC Rujları İnceleme Serisi-No.1: Snob//Series of MAC Lipstick Reviews


Merhabalar;
Mac farları inceleme serisinin gördüğü muhteşem ilgiye cidden çok mutlu oldum, insanların bu kadar bekleyeceğini ve yararlanacağını tahmin etmezdim. Serinin ortalarına doğru bunun isteneceğini tahmin etmiştim ve bu seriyi başlatma planı yapmıştım ama istek gelmeseydi yapmayabilirdim. Onlarca istek aldım rujların da aynı serisini yapmam için, o yüzden Mac rujları inceleme serisini gün itibariyle başlatıyorum. Tüm ilginize tekrar çok teşekkür ederim, ihya oldum:)

Hey guys,
I'm really flattered that my previous series, Series of Mac Eyeshadow Reviews, have gained a lots of attention and tons of good feedbacks. Thank you so much, again and again. I knew that this kind of request was gonna be delivered to me, and I wasn't wrong; lots of people wanted to see the lipstick version of eyeshadow series so here you go.


İlk sırayı, gelmiş geçmiş favorim olan Snob'a vermek istedim. Bloğu uzun zamandır takip edenler bilecektir ki, Snob benim asla vazgeçemeyeceğim ve sürekli tekrar aldığım rujum.

The honour of being the first one on the list is going to Snob, my all-time favourite. My faithfull followers would know that Snob is my absolute favourite.


Rengini "fazla mor" bulan çok insan var. Hak veriyorum, oldukça mavi alt tonlu bir barbie pembesi kendileri. Ama mor değil, kesinlikle değil. Gerçekten mor bir rujla yan yana sürerseniz bariz bir pembe olduğunu anlayacaksınız. Lila kesinlikle değil zaten. Morluk konusundaki söylentilere kapılmamanızı öneririm:)

Some people find this "too purple". I know, it's a real blue-based barbie pink BUT it is not purple by any means. Not lilac either. If you compare with a real purple lipstick, you'll see that Snob is a real pink. Don't let the discouragements and rumors about it being too purple let you down.

Maalesef biraz riskli bir renk olduğunu kabul etmem gerek. Eğer göz makyajınız çok hafifse, belli belirsizse, bu ruj sizi tam bir yürüyen ölüye dönüştürebilir. Ama normal ve üstü yoğunluktaki göz makyajlarını inanılmaz iyi tamamlayan ve dudaklara çok net karakter veren bir ruj olduğuna kefilim. Belli belirsiz, silik bir ruj asla değil, isterseniz sürdükten sonra peçeteyle fazlalığını alırsınız ve tam bir pembe nude görüntüye kavuşursunuz. Ben full performans şekilde uyguluyorum, kalın kuyruklu eyeliner içeren makyajlarla ölümcül güzel kombinleniyor, düşündükçe sürüp evin içinde dolaşasım geldi şu an.
Yapısal olarak oldukça yumuşak olduğunu söylemem gerek. Dudakları kurutmuyor, ama dudaklarınız soyulmuş ya da çatlamışsa çizgilere dolabilir, sürmeden peeling yapmanızda fayda var.
Ve maalesef, koyu tenlilerde tebeşir gibi duruyor. Hiç bir ruj için ten rengi uyumu konusunda bu kadar net konuşmam, her şeyin bir oluru vardır her tenin kullanım şekli farklıdır derim ama bu ruj hiç bir şekilde koyu teni kaldırmıyor.
Ruj incelemesi yapıyorsak beraberinde hangi tonlarda allıkları kullanacağımızı ve kullanmayacağımızı da incelememiz gerekiyor, bu yüzden onu da her postta sona ekleyeceğim.

I should admit that it's a risky color. If your eye make-up is so light, then you may look like a walking dead with Snob on your lips. But if you have normal or heavy eye look, Snob perfectly complements your whole make-up. It also gives very characteristic look to your lips-it's basically a signature lip color. If you take the excesss off with a tissue, you end up with a beautiful nude pink and it's also very flattering.
It is so soft and easy to apply. It doesn't dry out your lips but it can exaggerate the lines and cracks so you better have some peeling action before using it.
And unfortunately, it looks awful on darker skin tones. I'm not one of the people who categorizes lipsticks according to skintones but this one has no hope on darker skin.

Artılar:
-İNANILMAZ bir renk.
-Pigmentasyonu çok başarılı.
-Sürümü çok kolay, sür-çık kategorisinde.
-Tamamen nude dudak istemeyenler için çok yerinde bir alternatif.
-Dudaklara karakter katan imza bir görüntüsü var.

Pros:
-AMAZING color.
-Perfect pigmentation.
-Easy to wear.
-Good alternative for the ones who don't like full-nude lips.
-Creates characteristic signature lips.

Eksiler:
-Çizgileri belli edebiliyor.
-Rengi bazı insanlara fazla mavi alt tonlu gelebilir.
-Koyu tenler için değil.

Cons:
-Highlights the lines and cracks on the lips.
-It may be overly blue-based for some people.
-Not for darker skintones.

Hangi allıklarla kullanılır? Açık pembe, koyu pembe, kırmızı

Which blushes it should be complemented with? Pale pinks, dark pinks, reds.

Hangi allıklarla kullanılmaz? Şeftali. Hiç oluru yok.

Which blushes it should not be complemented with? Corals. No way.

Tekrar alır mıyım? Bu da soru mu?

Would I purchase it again? Is this even a question?

Puan: 10/10

Rank: 10/10

xx

15 yorum:

  1. bende bunu isteyecektim yaa :) iyi oldu böyle :) ne kadar allığn var bilmiyorum ama allık yazısıda güzel olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa sevindim:) 4 tane:) bakalım bu seri bitsin de:)

      Sil
  2. Cok seviyorum senin bu caliskanligini ya masallah :)

    YanıtlaSil
  3. Bu rengi gerçekten çok seviyorum MAC den ruj alırsam bir gün büyük ihtimal bunu alırım ^^

    YanıtlaSil
  4. ingilizce yazarken de üslubundan bir şey kaybetmemeni sevdim. makyaj dışı bir blogun varsa onu da zevkle takip ederdim. ilgi alanların ve üslubun çekiyor kendine.

    bu arada ruj -hatta genel olarak tüm soğuk pembeler- nc 20 tenimde resmen UCUZ duruyor. yani çok çok esmer olmayan ama sarı benizli insanlar için de risk böyle soğuk maviler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, beni makyaj dışında ilgi çekici bulup üslubumu ukala olmak dışında yapmaya çalıştığım şekilde anlayan insanların olmasına cidden çok seviniyorum.
      Nc15 benim ama zorlasam 20 de sırıtmaz yani, fakat sarılık konusu biraz kişiden kişiye dğişiyor. Makyajsız bakınca tenim resmen açık sarı, ama bazı insanlar gerçekten hardal tonlu sarıda ve biliyorum ki dediğin şeyden müzdarip olma durumu var. Fondötenini pembemsi seçip sarılığı nötrlemeni tavsiye edebilirim- garanti demiyorum ama çoğu insanda işe yarıyor. Ben hep öyle yapıyorum yani.

      Sil
  5. Bende mor-leylak rujlara bayiliyorum, kendimede yakistigini dusunuyorum. Tercihim hep mor-pembe renkler. Herkes bu ruja mor diyince, bende 2 gun once mac e gittim denemek icin. Ama cok fazla pembeymis :/ nw 20 yim cok cig durdu ucuz durdu. Eminim sana yakismistir herkese yakisacak bir ruj degil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan ilk an çiğ durmuş gibi hissediyor ama zaten bu rujun hedef kitlesi nc/w 15-20 civarı. Koyu tenler için hiç iyi değil yani. O yüzden bence bir şans daha verebilirsin:)

      Sil
    2. Colourpop'ın pony isimli bir ruju aynı renk ve daha ucuz diyorlar haber vermek istedim :)

      Sil