28 Ekim 2013 Pazartesi

Yankee Candle Pink Dragon Fruit İncelemesi ve Yankee Candle'la İlgili Her Şey


Merhabalar;
Bugün, önceden sözünü verdiğim gibi, Yankee Candle mumlarla ve favorim olan Pink Dragon Fruit ile ilgili bir yazı yazacağım. Tabi ki sponsorlu bir yazı değil, belirtmeme gerek yok sanırım.
Şubat 2012'de Yankee Candle'la ilgili bir post yapmıştım zaten, onu da okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.



Yankee Candle, ülkemizde Tepe Home'larda satılan, Youtube ve kozmetik bloğu dünyasında resmen saplantı raddesinde sevilen ve bana kalırsa ününü hak eden bir mum markası. Koku konusunda kesinlikle uzmanlar ve mumun adı neyse gerçekten o şekilde kokuyor. Çok spesifik koku skalası var ve kalkıp da bir mumun üstünde sadece "vanilla" "lemon" vs. yazdığını göremezsiniz. Mümkün olduğunca daraltılmış ve netleştirilmiş şekilde kokuları var kısacası.


Renkler konusunda da oldukça hassaslar zira ilgilenenler bilir, ucuz ve performansı iyi olmayan mumların renkleri çoğu zaman vibrant, parlak, ve pastel olmayan renklerdendir. Bunun sebebi içinde kullandıkları koku veren doğal maddeyle boya miktarının dengesinin farklı olmasıdır. Yankee Candle öncelikle renkleri sonra kokuların isimleri ve etiketteki fotoğraflarla cezbeden bir marka olarak, bütün marketing adımlarını acımasızca uyguluyor.

Farklı boylarda mumlar var ama ilginç bir şekilde bazı boylarda olan mumlar, daha az koku yayıyor. Mesela, kavanoz şeklinde boyların en küçüğünde, hangi mum olursa olsun, çok az koku veriyor. Tam tersine, minik mum tartları (endirekt ısıyla erittiğimiz ve eritmek için özel bir seramik kap kullandığımız mum parçaları) inanılmaz yoğun ve başarılı bir şekilde koku veriyor.


Ben de daha önce hep orta boyları ve tartları kullanmış, hiç en büyük boyunu, yani 623 gramlık büyük kavanoz şişeyi almamıştım. Ama bunun bir sebebi de en en en sevdiğim kokunun, Pink Dragon Fruit'in, büyük boyunu bulamamış olmamdı. İşime de geliyordu açıkçası çünkü 52 lira vermek istemiyordum. Geçen hafta evime çok yakın olan Tepe Home'da büyük kavanozu görünce dayanamadım ve aldım.

Mumun kokusunu tarif etmem imkansız, çünkü böyle bi meyve ülkemizde yok, ben de hayatımda hiç görmedim zaten. Ama oldukça tropik, buram buram meyveli ama içinde çiçek notaları da olan bir koku, ancak böyle açıklayabilirim. Meyvenin kendisi de şu şekildeymiş;

*Google Images

Aldığım devasa boy mumun yanma süresi 150 saat, küçük tartlarınkiyse 8 saat. Yani Yankee Candle'dan alacağınız herhangi bir mumun yanma süresi 8-150 saat arasında değişecek.

Ben vanilyalı/şekerli kokuları hiç sevmediğim için yanlarına bile yaklaşmıyorum, ama Yankee Candle kitlesinin çoğu vanilyaya, şekere hasta insanlardan oluşuyor ve en çok satan mumları da bu serilerden oluyor. Şahsım adına sürekli uğradığım reyonların dominant renkleri sarı(limon ve sitrus familyası), mavi(deniz, ferahlık), beyaz(temiz ve hijyenik kokular), pembe/mor(çiçek) ve turuncu(meyve).

Ve tabi ki top 10 mum listesi yapmak da farzdır;
1)Pink Dragon Fruit
2)Mango Peach Salsa
3) Baby Powder (Buna ayrı bir ölüyorum)
4) Soft Blanket
5)Cherry Lemonade
6)Black Cherry
7)Early Sunrise
8) Clean Cotton
9)Juicy Watermelon
10)Wedding Day

Uzunca bir yazı oldu ama gerçekten bu mum işine Yankee Candle ve türevlerinden girerseniz bir daha çıkamıyorsunuz. Hiç mum yakma alışkanlığı olmayan insanlara bile bulaşıyor, ki bence bir mahsuru yok. Sizin özel olarak sevdiğiniz bir mum varsa denemekten büyük zevk duyarım, ama lütfen vanilya/şeker kısmından olmasın. :)

xx

17 yorum:

  1. 3-4-7 ve 10 numaralı koku isimleri harikaymış :) ben de yıllar yıllar önce Gima adlı süpermarketlerde görmüştüm ilk kez Yankee candle serisini, gerçekten harika kokuyorlar ve bence de ürün tasarımları, isimlendirme yöntemleri ve görüntüleri hep çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen isimleri feci çekiyo insanı, pazarlama stratejisi işte:)

      Sil
  2. Mumlara çok meraklı biri olarak Yankee'leri sadece koklamakla yetinmiştim şimdiye kadar.Sanırım zaman zaman indirimleri de oluyor.
    Bir önceki yazında anlattığın parçalanabilen mumların bu özellikleriyle ilgili hiç bilgimin olmamasına şaşırdım.Bir sonraki gidişimde daha dikkatli bakacağım.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o tart olanlar en iyi koku veriyor, kesinlikle öneririm :)

      Sil
  3. Yankeleri mum sever olarak çok merak ediyorum birgün paraya kıyıp alıcam inş. güle güle yakk tatlımmm <3<3

    YanıtlaSil
  4. Mum aşkım ne zaman nasıl başladı bilmiyorum ama ölene kadar devam edeceği bir gerçek! Bu markanın mumlarını çok merak ediyorum ama o kadar parayı muma versem cebimde para kalmaz :) inşallah bir gün işe girersem koşa koşa gidip hem bunlardan hemde bbw den mum alıcam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bbw çok güzel cidden ama bi tek bağdat caddesinde var:( ama cidden fiyatları düşürsünler of:(

      Sil
  5. Bayiliyorum bunlarin kokularina hrpsi birbirlerinden guzrl

    YanıtlaSil
  6. Mac allık almak istiyorum fakat ne alsam karar veremiyorum beyaz tenliyim ve pembe renkleri severim öneride bulunabilir misin ilk tercihim ne olmalı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogdakl yazıların hepsi beyaz tene göre zaten, allık postlarına bakabilirsin

      Sil
  7. normal dragon fruit iç rengi beyaz ve kivi gibi minik çekirdekleri var, buradaki görseldeki ise acaba gıda boyası ile renklendirilmiş mi yoksa pink olduğu için içi bu şekilde mi merak ettim açıkçası.. çünkü uzakdoğuda nerede dragon fruit görsem içi beyazdı..

    YanıtlaSil
  8. Mango Peach Salsa favorim oldu :)

    YanıtlaSil