30 Ekim 2013 Çarşamba

No.17: Nocturnelle//MAC Farları İnceleme Serisi


Merhabalar;
Mor, makyajda elimin ilk gittiği renk olmasa da koyu mor farlar gerçekten beni cezbediyor ve belirli dönemlerde sürekli makyajımda kullanıyorum. Yine o dönemlerden birindeyim ve sahip olduğum en iyi koyu mor farın incelemesini yapmak üzere serinin 17. postuna başlıyorum; karşınızda Nocturnelle.


Lila, eflatun ve türevi farlardan nefret ediyorum ve asla almıyorum, ama mat koyu, siyaha yakın morlar dünya üzerinde hayır diyemeyeceğim bir kaç renkten biri. Bu zamana kadar Mac'ten koyu bir mor alma ihtiyacı duymamıştım çünkü Clinique'ten aldığım 4'lü far paletinin içindeki koyu mor oldukça güzeldi ve ihtiyacımı karşılıyordu. Ta ki Nocturnelle'ın bir videoda kullanıldığını görene kadar.


Rengi gerçekten de, adının hakkını verecek şekilde, geceyi andırıyor. Bana göre hem tüm göz kapağında kullanılabilir, hem de sadece dış V'de vurgulanabilir. Ama tüm göz kapağında kullanarak smokey eye yapmayı fazla bulanlar için, ışıltılı bir açık renkle kombinlenmesi yerinde olacaktır zira kendisi mat. Kalın eyeliner'la inanılmaz yakıştığını belirtmem gerekiyor.
Bu farla bir gece makyajı yaptım ve hayatımda yaptığım en başarılı gece makyajlarından biriydi. Göz kapağını hayali bir şekilde 3'e bölüyorum, gözyaşı noktasına yakın kısma oldukça parlak, ışıltılı bir beyaz uyguluyorum, orta kısma Nocturnelle'ı sürüyorum, dış V'ye de mat siyah bir far uyguluyorum. Geçişleri yumuşatıyorum ama Nocturnelle'ın rengini kaybetmesine izin vermiyorum. Daha sonra, kalın kuyruklu bir eyeliner görüntüsünü gel liner'la elde ediyorum. Göz altına da aynı sırayla liner görüntüsü uygulaması yapıyorum, beyaz-mor-siyah. Takma kirpik, bolca rimel ve ideal bir gece makyajıyla başbaşasınız.
Farın mat olması, uygulama zorluğu yaratmıyor ama her mat farda olduğu gibi çabuk hareket etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Yani blending işlemine başlamak için çok oyalanmamakta fayda var.
Kırmızıdan mora giden farların göz altını hasta gösterdiğini biliyoruz, ama bu farda öyle bir şey yok çünkü oldukça koyu.
Yine koyu mor farların handikapı olan "uzaktan siyahmış gibi gözükme" olayına da bu farda hiç bir şekilde rastlamayacaksınız çünkü rengi oldukça belirgin.

Artılar:
-Rengi ve tonu çok başarılı, özellikle bir mor için.
-Pigmentasyonu muhteşem.
-Yapısı çok sert değil.
-Toz toz olmuyor ve uygularken göz altına dökülmüyor ki koyu farlarda en sık karşılaştığımız durum bu.
-Siyahla harika bir kombinlenmesi var.
-Renkli makyaj sevmiyorsanız da rahatça uygulayabileceğiniz ve güvenebileceğiniz bir far.

Eksiler:
-Çok karışık, renk geçişli makyajlarda tüm göz makyajı bitince üzerinden bir kat daha geçmeniz gerekebilir.

Tekrar alır mıyım? Kesinlikle.

Puan: 10/10

xx

12 yorum:

  1. çok güzelmiş rengi bayıldım...

    YanıtlaSil
  2. o kadar güzel bir bloğun var ki bayıldım.

    YanıtlaSil
  3. rengi çook güzelmişşş ama ben mor farlarla dayak yemiş gibi oluyorum :)

    YanıtlaSil
  4. mor çok sevdiğim ve kullanması zor bir renk...bu tona bayıldım hatta listeye ekledim :)

    YanıtlaSil
  5. İlk aldığım MAC fardı, mor zaafım sağolsun ama unutup gitmiştim. İyi ki hatırlattınız :) Yeşil, ela gözlerle efsane ama kahverengiye de yakışacak bir mor, daha mavimsi tonlu, kırmızısı kararında.

    YanıtlaSil
  6. Bir Grape pigment güzelliğinde değil ama Mac'in permanent farları içinde en güzel mor Nocturnelle o kesin. Bu arada Mac far incelemelerine bayılıyorum, makyaj zevkimiz neredeyse bire bir örtüşüyor, blogunu bu yüzden daha büyük ilgiyle izliyorum, lütfen aynen devam ve tebrikler :)

    YanıtlaSil
  7. Paletimde 2 tane mor/lila var biri Creme De Violet biri ise Nocturnelle :)
    Sonda seninde dediğin gibi farklı bir renkle fazla sayıda üzerinden geçince renkte azalma oluyor ama, bu renk için son rötuş atmaya değer :)
    Güzel günlerde kullanalım <3

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar küçük bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Blogda yazıların pembe renk bir tonda yazılıyor ve zemin beyaz.Yani fazla flu, yumuşak bir renk. Yazılar okunurken kayboluyor sanki gözü zorlamak gerekiyor. Bu sebeple bu renki bikaç ton koyultabilirmisin acaba? Biraz daha contrast olsa...

    YanıtlaSil
  9. Mor rengini pek sevmesem de gerçekten bu rengi çok beğendim :) Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil