23 Ekim 2013 Çarşamba

No.15: All That Glitters//MAC Farları İnceleme Serisi




Merhabalar;
Bu postta çoğunuzun aşina olduğu bir rengi inceleyeceğim; All That Glitters.



Rengini açık şeftali şampanya olarak tanımlayabilirim, oldukça ışıltılı. Her ne kadar ten renginde bir ışıltılı farmış gibi gözükse de aslında göz kapağında oldukça şeftali duruyor. "Universally flattering" diye tabir ettiğimiz bir renk açıkçası, yani herkese az çok hitap edebilen, nefret edeni az olan bir far.


Benim için bu far, olmazsa olmaz bir açık renk değil. Elim çok sık gitmiyor, şeftali tonlarını pek sevmiyorum. Ama sürümü, pigmentasyonu, kullanım kolaylığı, hafifliği, hepsinin hakkını veriyorum. Gerçekten sür-çık farlardan biri, ama kullanımlarda gördüğüm hata şu ki, sadece bunu sürüp çıkan insanlar var.Böyle bir şey söz konusu olamaz, tabi 13 yaşında değilseniz.
Bu farı çok iyi tamamlayan renkler kırmızı alt tonlu kahveler ve lacivertler. Altın rengi ve bakırla pek iyi durmuyor, zaten bu kadar ışıltılı bir farın yanına mat koymak durumundasınız.
Son sözüm; iyi hoş far ama olmazsa olmaz değil.

Artılar:
-Rengi çoğu kişiye uygun, sevilebilecek türden.
-Pigmentasyonu çok iyi
-Sürümü çok kolay

Eksiler:
-Sürerken dökülme yapıyor.

Tekrar alır mıyım? Hayır.

Puan: 7/10

xx

2 yorum:

  1. Merhabalar...
    Ellerinize ve yorumlarınıza sağlık sizi zevkle takip ediyorum.
    Öncelikle özür dileyerek yazınızla alakasız bir konuda yorum yazdığımı belirtmek isterim. Ancak size danışmak istediğin bir konu var.

    Sanırım tenime uygun ürün bulmakta biraz zorluk çekiyorum. Daha önce satıcıların önerisiyle alıp, eve gelince hoşlanmadığım bir sürü ürün oldu. Örneğin Mac studio fix pudramın beni fazla sarı gösterdiğini düşünmeye başladım. Herneyse hem cildimle tamamen uyumlu hem de tam istediğim gibi doğal görünümlü bir ürün buldum: La roche posay BB krem. Çok çok severek kullanıyorum. Ancak fotoğraflarda yüzümde çok kötü bir parlama oluyor.

    Bana bu durumda ne önerirsiniz? Bu tamamen yeni bir fondoten de olabilir, bb kremi matlaştıracak bir ürün de. Örneğin bloglarda çok okuyorum Bourjois Healty mix fondoteni, hakkında bilginiz var mı? Aslında gezip deneyerek bulmak en doğrusu ancak yakın zamanda kullanmam gerekeceği için vakit sorunum var.

    Uzunca bir yorum oldu, kusura bakmayın. Yardımcı olursanız çok sevineceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler,
      Studio fix harika bi pudradır, rengini yanlış almış olmanız ürünün kalitesini düşürmez ki, yani bb kremin üzerine doğru renk studio fix sürerek bu parlamadan kurtulabilirsiniz. Derseniz ki ben studio fixi renginden dolayı değil kapatıcılığının fazlalığından dolayı sevmedim, o zaman fondötenli olmayan versiyonunu tavsiye ediyorum Macten. Şeffaf olan yani. İlla ki fondöten istiyorsanız cilt tipinizi bilmeden healty mixi de başkasını da öneremem, ki zaten bb cream sizin için yeterliyse fondötene geçmenizin bi manası yok gibi.
      Sevgiler:)

      Sil