11 Ekim 2013 Cuma

Maybelline Color Tattoo Koyu Renklerde de Başarılı mı?//İnceleme: Immortal Charcoal ve Timeless Black


Merhabalar;
Maybelline Color Tattoo'lar Türkiye'ye ilk geldiğinde insanlar genelde doğal/açık/günlük renkleri tercih ettiler ve oldukça memnun kaldılar. İyi hoş ama, tüm ürünü genellemek için her renginin performansını bilmek gerek. Bu yazı da, Maybelline Color Tattoo'ların koyu renklerde de başarılı olup olmadığıyla ilgili olacak.

Elimde iki adet doğal olmayan/koyu renk var. Biri siyah, diğeri de gri. Ayrı ayrı inceleyelim:

55-Immortal Charcoal




Immortal Charcoal, oldukça parlak ve koyu bir gri. Gece makyajlarında oldukça iyi bir baz rengi olduğunu düşündüğüm için almıştım. Çok kötü olduğunu söyleyemeyeceğim, ama göze uygulandığında eldeki kadar yoğun pigmentasyon vermiyor. Renk uçup gidiyor. Ayrıca bir süre sonra renkleri üzerinde tutmak yerine karıştırabiliyor. Üzerine aynı tonda bir gri sürüldüğünde sorun çıkarmıyor, rahatça kullanılabiliyor. Çok efektif ve çok yönlü bir kullanımı yok, ama gri makyajlar için başarılı bir ürün.

60- Timeless Black



Timeless Black, mat basic bir siyah. Smokey eye ve gece makyajı için muhteşem olacağını düşünmüştüm çünkü koyuluğu çok çok güzel, ayrıca mat. Bu iyi özellikleri kendini korusa da, aşırı kuru bir yapısı olması sebebiyle blending işlemini neredeyse hiç yapamıyorsunuz. Ne kadar hızlı hareket ederseniz edin, göz kapağınıza sürdüğünüz an yapışıyor ve şekil vermek dünyanın en zor işi oluyor. Dağıtılması kolay olsa 10 üzerinden 10 verebileceğim bir ürün olacaktı ama şu an kullanmadığım bir ürün olarak dolabımda duruyor. Bir de eyeliner olarak kullanmayı deneyeceğim, bu kadar kuruysa liner olarak dağılmaması gerek ama bu ürünler bende çoook uzun zamandır var ve çok da içimden gelmiyor kullanmak bu kötü özellikleri yüzünden.

Demek istediğim şu ki, günlük kullanılan açık renkli ürünlerin iyi performans göstermesi kolaydır. Koyu renklerdeki performanslarla ölçmek gerekiyor bazı ürünleri. Bu yüzden, "Color Tattoo'lar çok iyi" genellemesi her renk için geçerli ve doğru değil.

xx

7 yorum:

  1. Siyahı eyeliner yerine kullanmalısın küsme ürünleree :) Gri çok güzel alınacaklar listesine ekledim! Teşekkürler :) Bu arada Çekilişime beklerim http://misspoine.blogspot.com/2013/10/misspoinenin-ilk-cekilisi.html

    YanıtlaSil
  2. İyi ki almamışım bunları alıp geri bıraktım çünkü

    YanıtlaSil
  3. ben de siyahı eyeliner olarak kullanıyorum bir kere smokey makyaj yapmaya kalktım sonuçta silmek zorunda kaldım dağılmıyor cidden :D

    YanıtlaSil
  4. Aynen yaa siyahla gece makyajı yapmıştım rezil oldu makyajım :( sildim alelacele bir makyaj yapıp çıkmak zorunda kaldım! liner olarak kullanıyorum arada sırada o şekilde kullanılabilir hale getirdim ben

    YanıtlaSil
  5. Timeless Black'e kuru dediğim için blogda dayak yiyecektim neredeyse :) İlk geldiklerinde eyeliner olarak almıştım ama o amaçla da pek kullanılamıyor :s

    YanıtlaSil
  6. Bende siyahını almayı düşünüyordum iyi ki almamışım aldığım iki rengi on the bronze ve immortal charcoal ve ikiside oldukça başarılı aslında on the bronze muhteşem bir baz bana göre. Neden bilmiyorum bir ürünün renk skalasındaki her renk aynı performansı vermiyor aynı frost veya satin kategorisinde olsalar bile :/ ama on the bronze öneririm şiddetle çok güzel kahveli smokey yapılıyor :)

    YanıtlaSil
  7. ben color tattooların hiç birini beğenmiyorum açıkçası çünkü adı üzerinde tattoo varsa benim onu altına bir baz kullanmadan sürebilmem gerekir diye düşünüyorum, ama bu zibidiler sürdükten on dakika sonra gözümün katlanma yerinde birikiyor ve kurumamış, balçık gibi, sümük gibi bir şey oluşturuyorlar, üç rengini almıştım üçü de duruyor kullanılmadan.

    YanıtlaSil