14 Ekim 2013 Pazartesi

Karşılaştırma//Lancome Artliner Vs L'oreal Super Liner: Gerçekten Dupe mu?


Merhabalar;

Bloğumu uzun zamandır takip edenler bilecektir ki, benim yıllardır sürekli kullandığım eyeliner'ım Lancome Artliner'dır. Üzerine başka bir eyeliner tanımam, Lancome'u da ayrı bir severim. Ama tabi ki maddi olarak insana oldukça büyük bir yük yüklüyor zira her gün eyeliner kullanan biri olarak 2 ayda bitiriyorum ve fiyatı 90 lira.

Bu sebeptendir ki, blogda sıkça L'oreal'in eyeliner'ını deneyip bu konuda inceleme yazısı yazmam istendi. Ben de, peşin hüküm vermeden, zamanın hakkını vererek 4-5 ay boyunca L'oreal Super Liner'ı kullandım ve kıyaslama yapacak hale geldim.



Lancome Artliner, esnek uçlu ince bir yapıya sahip olan bir aplikatöre sahip. Tüpteki ürün oldukça akışkan, bu nedenle aplikatör kolayca ürünü alıp uygulama sağlıyor. Siyahlığı kömür karası değil, normal bir siyahlıkta. Oldukça kolay kuruyor ve kesinlikle dağılma, akma gibi durumlara girmiyor. 8-9 saat önce sürdüğüm eyeliner'ın bir gram bozulmadığını, gün bitip eve döndüğümde görüyorum.



L'oreal de, dupe amacıyla üretildiği için, aynı şekilde dizayn edilmiş. Ucu Lancome'unkinden daha uzun. Siyahlığı biraz daha fazla. Ürün biraz daha yoğun yapılı.


İki ürünü karşılaştırmak gerekirse, bana göre L'oreal Lancome'un daha uygun fiyatlı bir dupe'u olabilir, ama kesinlikle Lancome kalitesinin yanından bile geçmiyor. Dupe dediğimizde çok kalite aramıyoruz zaten, ama yine de bu kadar benzer tasarımda oldukça yakın bir kalite beklenir. Yine de böyle bir durum yok.
Özellikle kalıcılık konusunda L'oreal çok net sınıfta kalıyor. Lancome'un 8-9 saatinin yanına bile yaklaşamıyor. Daha koyu bir siyah olmasına rağmen, özellikle kalın eyeliner uygulamalarında, bir kaç saat sonra renk uçup gidiyor. Hatta, ürün sonlara gelmişse sürdükten 15-20 dk sonra göz altına pul pul dökülmeye başlıyor ki bunu 1 liralık üründe ancak görürsünüz, tam bir fiyasko.
Sonuçta; evet, kısa süreli bir dupe olabilir, ama hakkını veren bir dupe kesinlikle değil.
xx

25 yorum:

  1. Merhaba, ben de loreal'in bu eyeliner'ini kullanmistim ama hic memnun kalmadim. Suan the balm'in eyeliner'ini kullaniyorum oldukca siyah ve hic akma yapmiyor, fiyati da cok uygun

    YanıtlaSil
  2. Bende böyle bir sorun olmadı çok sıcak havalarda sorun yaşadım ama normal sıcaklıklar ve kış günleri aynen kalıyor. Cilt yapısı sanırım ama lancome kullanmadım kullansam belki bana da öyle gelir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya zaten olay dupe olacak kadar iyi mi kısmında ve bence değil:)

      Sil
  3. Lancome artliner I severek kullanirim. Fakat maybelline stiletto cok guzel tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç denemedim çok merak ediyorum onu, en kısa zamanda:)

      Sil
  4. Merhaba:) oncelikle cok fazla yorum yapmasam da blogunu cok severek izliyorum:) merak ettigim bir sey var, daha onceki postlarindan gordugum kadariyla drugstore urunleri hemen hemen hic kullanmiyorsun sanirim ama simdiye kadar denediklerin arasinda gercekten de basarali buldugun, evet bu high end bir urun kadar iyi diyebilecegin bir urun var mi? Varsa nedir? Bizi makyajla ilgili bir cok konuda aydinlattigin icin de ayrica tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, drugstore ama çok iyi dediğim bi ürün hmm rimmel stay matte gerçekten iyi bi pudra

      Sil
  5. Merak ettiğim bir kıyaslamaydı , çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,
    bu eyeliner yazısı en çok bana yaradı sanırım çünkü bir sorum var ve ancak lancome'un bu ürünüyle uzun süre içli dışlı olmuş biri cevap verebilir. hergün eyeliner (en azından sıvı olanını) kullanmıyorum ve mac blacktrack'ten de memnunum ama bu tip bir kalem ürünün kullanım kolaylığı bana cazip geliyor. lancome olanı ise 2 ayda bitiremeyeceğimden kesinkes eminim ve bu dupe tarzı olanlarının da kalitesizliği beni benden aldı baz falan bir yere kadar götürüyor sonra aynı bulaşma-uçma durumu var.lancome'un kuruma süresi nedir(tüpteki ürünün kullanılamaz hale gelmesi),uç esnekliğini ve ilk düzgün formunu ne kadar süre korur bir bilginiz var mı? (ilk incelemesine baktım ama fikir vermedi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuruma süresinin sonunu hiç görmedim tamamen tükettim, fırça formunu hiç kaybetmedi ondan da eminim, baya baya kefilim yani

      Sil
    2. Teşekkür ederim, ayrıca her yoruma ayrı ayrı özenle cevap vermeniz de çok güzel.

      Sil
  7. loreal super liner bende hic dokulme, akma, kalıcı olmama gibi bir sorun yaratmadı. Tum cesitlerini cok severek kullanıyorum 2 senedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanım şekline bağlı. İnce ve kuyruksuz sürüyorsan sorun yapmaz, ben baya detaylı koyu dolu ve uğraşmalı eyelinerlar uyguluyorum ve hiç uygun değil bu ürün

      Sil
    2. ince ve kuyruklu da suruyorum kalın ve kuyruklu da suruyorum, makyajıma gore degisiyor kullanım seklim ama mutlaka bir kuyrugu oluyor :)

      Sil
  8. Çok uzun zamandır kullanıyorum superliner ı hatta 3. sune geçtim. bende de hiçbir problem yaratmadı kalıcılık konusunda problem yaşamadım dökülme de yapmadı ama tabi ki bu lancome u deneme isteğimi engellemez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğim gibi, eyeliner şekline bağlı. Ben baya yoğun ve dolu yapıp uğraşıyorum, ve performansı bence yetersiz ve lancome'u kesinlikle dene:)

      Sil
  9. Loreal süper lineri kullandım bende hiç akma falan yapmadı gayet kalıcı gün boyu kalıyor belki cilt , ten yapısı ile alakalı. Kullanan arkadaşlarımda çok memnun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl bir performans istediğine bağlı herkesin. Bence çok zayıf ve yoğun eyelinerlar için çok yetersiz

      Sil
  10. Loreal super linerı kullanıp nefret edenlerdenim ben. Hatta sana yazmıştım bununla ilgili. MAC bare study paint potın üstünde kullandığım halde sürdükten sonra 2-3 saat içinde pul pul dökülüp gözüme doldu bu eyeliner. Bu korkumdan hala lancomeu alabilmiş değilim:/

    YanıtlaSil
  11. Lancome liner plume ikisinden de daha iyi.

    YanıtlaSil
  12. Lancome tabi kide tek geçilir canım kalite olarak :)
    Sevgiler
    http://nypdsena.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. Loreal superlinerdan ben de hiç memnun kalmadım. İnce de denedim kalın da, ama her defasında (baz vs. kullanmama rağmen) 2-3 saat sonra pul pul dökülmeye başladı. Bu kadar övgüden sonra Lancome'u deneyeceğim :)

    YanıtlaSil