7 Ekim 2013 Pazartesi

İnceleme: Art Deco Farlarla İlgili Düşüncelerim//No: 21, 384 ve 554


Merhabalar;
Bugün, uzun zamandır sahip olduğum Art Deco farlarının incelemelerini yapıp markanın far kalitesiyle ilgili bir kaç fikir beyan edeceğim.

Bildiğiniz üzere, Art Deco, yurtdışında da oldukça ünlü olan ve uygun fiyatlı bir kozmetik markası. Douglas şubelerinde bulabilirsiniz. Bende üç rengi var ve üçünün de yapısı farklı, bu yüzden her far türünün kalitesini temsil eden bir inceleme olacak, yani sonunda markayla ilgili genelleme yapabileceğiz.

No: 21



Art Deco farlarının ambalaj sistemine bayılıyorum. Minicikler ve kaydırmalı kapak şeklinde açılıyorlar. Yer kaplamıyorlar ve uzun süre kullanılabiliyorlar, hemen bitme durumu yok yani. 21 numaralı bu far, ışıltılı bir kahverengi. Çok sıcak tonlu değil, arada bir renk. İçindeki ışıltılar sim değil, hafif bir parlaklığı var. Sürümü çok çok çok rahat, ki bu üç far için de geçerli. Art Deco farları yağ gibi neredeyse, aşırı yumuşak. Belki de bu yüzdendir ki, fazlaca tozutuyor. Ama sert olup sürülmemesindense yumuşak olup biraz tozutması tercih edilir. Ayrıca, koyu renk olmasına rağmen sürerken göz altına dökülmüyor. Çok sevdiğim ve sıkça kullandığım bir far özetle.

No: 384



384 numaralı bu renkse, çok açık bir altın rengi. İçinde belirli düzeyde simler var. Simli farları sevmiyorum ama bu fara nedense çok ısındım, çok simli süresim gelirse ilk olarak buna elim gidiyor. Siyahla ve kahverengiyle "muhteşem" kombin oluşturuyor ve sürerken simler göz altına dökülmüyor. Önceki farda da söylediğim gibi, yumuşacık bir yapısı var ve haliyle aynı toz toz olma problemini yaşıyor. Bence simli bir far için oldukça başarılı, ve renginin koyu altın rengi olmaması da ekstra bir artısı.

No: 554



554, tam olarak benim ten rengimde olan bir far. Göz kapağıma tamamen sürüp üzerine asıl makyajı yapmaya başladığım oluyor, ya da kaş altımda uyguluyorum. Kaş altını simli bir renkle highlightlamaktansa mat bir renkle yapmak her zaman teknik olarak daha doğru ve estetik açısından daha iyidir, bu yüzden sürekli kullandığım bir far 554. İçlerinde yumuşaklıktan ölecek raddede olanı bu, sadece o yumuşaklığı hissetmek için bile kullanabilir insan bu farı. Performansı oldukça iyi, pigmentasyonu da öyle. Günlük makyajımda hep kullandığım bir far kısacası.



Genel bir değerlendirme yapmak gerekirse, Art Deco farları çok başarılı bulduğumu söylemem gerek. Fiyatına göre inanılmaz iyi performansları var ve bütçeye uygun olsun diye kalitesiz bir şey almadığınızı daha ilk andan anlıyorsunuz. Yumuşaklığı, sürümünün kolaylığı, pigmentasyonları, hepsi on numara. Tek sorunu, dediğim gibi, biraz tozutması. Ama rahatsız edecek boyutta olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca çok uzun süre de gidiyor ürünler.
Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum, bana hak vereceksiniz.
xx

1 yorum: