9 Eylül 2013 Pazartesi

No.5: Omega//MAC Farları İnceleme Serisi


Merhabalar;
Mac'in bir diğer ünlü farı Omega incelemesi yapıyoruz bugün. Bana kalırsa ününü sonuna kadar hak eden ender farlardan biri, ayrıca kullanım alanı da sadece gözde far olmakla kalmıyor.


Önce rengini tanımlamakla başlamam gerek ama nasıl tanımlayacağımı bilmiyorum. Sütlü kahverengi demek en doğrusu olabilir. Taupe, gri, açık kahverengi arasında bir yerlerde. Mat ve yumuşak yapıda, uygulamasında yine bir zorluk hissetmiyorsunuz yani-mat olması sizi korkutmasın.



Bu farın en büyük kullanım alanı, kaş doldurmada. Yani ünü, far olmasından değil de daha çok kaş doldurma farı olmasından ileri geliyor. Biliyorsunuz ki kaş doldurmak için uygun rengi bulmak tam bir ölüm. Açık tenliyseniz (saç renginizden bağımsız), çoğu far size mutlaka fazla kahverengi/fazla siyah/fazla kırmızı gelecektir. Açık tenli insanların kaş renkleri genelde iki renk çizgisinden gider; ya sarı ve türevidir (çok ginger olanlar tabi ki turuncumsu) ya da küllü kahverengidir. Ben kaşları küllü kahverengi, ve hatta sadece kül rengi raddesinde biri olarak tüm kaş doldurma farlarını fazla kahverengi buluyorum, ama Omega kullandıklarımın arasında gerçek renge en rahat uyum sağlayanı ve ben çok uzun zamandır bu farı kaş doldurmak için her günkü rutinimde kullanıyorum. Kaşların arasında girip kaşın kendi rengiyle karışması konusunda üst düzeyde başarılı, asla yapay bir görüntü vermiyor. Her ne kadar kaşlarınız birebir bu renk olmasa da, açık tenliyseniz büyük ihtimalle bu far kaşınızın rengine uyum sağlayacaktır.

Far olaraksa, tüm göz kapağına uygulayıp buğulu bir görüntü yakalayabilme imkanınızın dışında muhteşem bir crease rengi olarak kullanma şansınız da var. O kadar soft bir görüntüyle ana farı dağıtıyor ki, resmen göz kapağınızın kendi rengine adapte oluyor. Keskin çizgiler, karıştırılamamış farlar, hepsini Omega'yla yumuşatabilirsiniz. Geçiş rengi kulvarında da namı büyük kısacası.

Artılar:
-Açık tenliler için ideal kaş doldurma rengi (genelleme yapıyorum)
-Geçiş rengi olarak muhteşem.
-Ana renk far olarak kullanıldığında kahverengi smokey eye görüntüsüne oldukça uyum sağlıyor.
-Mat olmasına rağmen kullanımı gayet kolay.
-Sert bir görüntü vermiyor, günlük makyaja en çok uyan farlardan biri.

Eksiler:
Aslında bir eksisi yok. Sadece, koyu bir renk istiyorsanız bu farı kat kat sürerek o rengi elde edemiyorsunuz. Yani farın rengi neyse o, building işlemiyle daha da koyulaştıramıyorsunuz ki zaten daha koyu bir şey isterseniz direkt olarak o farı alırsınız.

Tekrar alır mıyım? Şu zamana kadar bu ikinci, üçüncüsünü de yüzüncüsünü de alırım.

Puan: 10/10

xx

15 yorum:

  1. Elimde koleksiyon farları hariç MAC'in farı yok. Şimdi bir palet oluşturmak istiyorum, NC20'yim ve saçım koyu kahve, bana tavsiye edebileceğin ilk 5 renk ne olurdu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşağıda Makyajlı Anne'nin yorumuna aynen katılıyorum, ben nw15im ve bu seride övdüğüm tüm farları alabilirsin bana sorarsan.

      Sil
  2. Cok yonlu kullanim alani olan bir far renkte cok guzel:)

    YanıtlaSil
  3. bak alasım geldi şimdi... :-))

    YanıtlaSil
  4. Bende nc35 im bana hsngi farlari tavsiye edersin dortlu hir palet icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Espresso, carbon, sketch, all that glitters koyu bir 4lü far paleti için iyi bir alternatif.

      Sil
  5. esmer tenlilere kaş doldurma farı olarak ne önerirsiniz? nc35 civarındayım:)) cevap için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. merhaba, koyu renk tenliler için mac in hangi farını önerirsiniz acaba? nc 30-35 civarıyım.. Cevap için şimdiden çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. Evet, omega kesinlikle açık tenlilerin farı, biçilmiş kaftan.
    Bende görünmüyor ama (NC27) :) Wedge kullanıyorum yerine.

    Bu arada Luna arkadaşımız için de tavsiyede bulunmak istedim nacizane.
    İlk beş renk en sık kullanacağın, günlük naturel renkler olacaksa:
    Ricepaper ya da nylon (göz pınarları), all that glitters, mulch ya da twinks, gölge için smut olur-ben kullanıyorum harika kesinlikle- ve bir de sumptuous olive'i öneririm az bir renk katmak için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, yorumunuz işimi kolaylaştırdı kesinlikle katılıyorum:)

      Sil
  8. Tatlım bir de blending teknikleri hakkında bir yazı da yazabilir misin ileride?

    YanıtlaSil