26 Eylül 2013 Perşembe

No.10: Antiqued//MAC Farları İnceleme Serisi


Merhabalar;
Bu inceleme, geçen kış neredeyse her gün sürdüğüm far, Antiqued üzerine olacak. Bu farın bazı farlar kadar bilinmemesine inanamıyorum ve bir anlam veremiyorum. Çünkü tek kelimeyle muhteşem.


Uzaktan renginin tam olarak belli olmaması, "Kabında böyle duran bir şey gözde nasıl durur?" hissi insanı Mac'e girince o kadar far arasından çok da çekmiyor ama swatch yaparsanız ne kadar hoş bir renk olduğunu göreceksiniz zaten.





Rengi oldukça fazla kızıllık içeren bir bakır. İçinde altın ışıltılar var. Ben zaten farda kızıllığa her zaman çok sıcak bakan biri olarak, bakırın kızıl tarafında yer alması beni kendisine hayran bıraktı. Blending işleminde de hiç bir renk değişimine gitmeyip aynı güçlü duruşunu koruması da artısı oldu. Kombinleme kısmında bu far için sarı alt tonlu krem rengi açık tonları tercih etsem de, kışın tüm göz kapağıma sürüp hafif smokey yaparak kullandım. Sür-çık göz makyajlarından biri oldu benim için. Eyeliner sürmedim bu görüntülerde, çünkü farı gölgelemesini istemedim. Kirpik diplerime çok hafif siyah far sürerek belirginleştirdim, rimelimi sürdüm ve göz makyajım bitmiş oldu. Bu far gerçekten harikalar yaratıyor.

Artılar:
-Kullanımı çok kolay, sürüp çıkıyorsunuz.
-Tek başına yeterli, illa ki bir kombine ihtiyaç duymuyor.
-Gözlere çok ağır, gece makyajı görüntüsü vermeden koyuluk katıyor.
-Rengini kaybetmiyor ve kalıcılığı oldukça iyi.
-Pigmentasyon konusunda da gayet başarılı.

Eksiler:
-Yok. Gerçekten yok.

Tekrar alır mıyım? Evet.

Puan: 10/10

Bu farı alıp pişman olan biri var mı merak ediyorum, bana göre yoktur yani. Olmasın. :)

xx

12 yorum:

  1. Ben de Mac far yapmaya başladım daha dün club aldım ve senin farlar hakkındaki yorumlarını okudum. Aslında patina da istiordum ama online satışta kalmamış. Bu antiqued de benim listemde olan farlardan. Keşke biraz daha ucuz olsalardı:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patinayı ben de çok istiyorum, bakalım diğer alışverişe kısmet artık:)

      Sil
  2. Antiqued uzuuun zamandır aklımda ve sanırım haftasonu dayanamayıp alacağım. :(

    YanıtlaSil
  3. gözlerinin rengi ne? yorumları yaparken o da önemli bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 postun 5inde söylüyorum rengini, blogları takip etmek bu yüzden önemli. Serinin diğer postlarını DA okumanı tavsiye edebilirim ancak sana.

      Sil
  4. far tanıtımlarınız için teşekkürler ama keşke bir makyajla gösterseniz çok daha mutlu olacağım :)

    YanıtlaSil
  5. Palet oluşturmaya başladığım zamanlarda doğrusu hiç dikkatimi çekmemişti bu far. Farkettikten sonra uzunca bir zaman wishlistimde bekledi ve sonunda 2 gün önce aldım, valla hiç pişman değilim:) Hatta hemen bir makyajımda gölge yapmak için kullandım, sonuç şahane! Acaba tek başına nasıl durur diye düşünmüyor değildim eh siz kullanıp sonuçtan memnun kaldığınıza göre, kesin denenecek o zaman:)
    Sıradaki farları merakla bekliyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim, tek başına kesin deneyin:) Sevgiler

      Sil
  6. kızıl kahve deyince akan sular duruyor gerçekten :)

    YanıtlaSil
  7. Yazılarınızı keyifle takip ediyorum 15li paletimi dolurup 4lü paletide doldurmak istediğim bu gunlerde tavsiyeleriniz cok iyi oluyor Antiqued ide not ediyorum :)

    YanıtlaSil