4 Eylül 2013 Çarşamba

MAC Lustre Drops İncelemesi: Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?


Merhabalar;
Bugünün postu; geçen gün aldığım Mac Lustre Drops üzerine olacak. Lustre Drops, Mac'in daha profesyonel olan ürünlerinden biri olduğu için çok da her mecrada yazısını, incelemesini görmüyoruz. Bu sebeple, ben kullanım yerleri ve amaçlarıyla ilgili ufak bir bilgi vererek inceleme yapacağım.






Bu ürünün ilk ve temel görevi, highlighting yapmak. Bildiğimiz toz/pudra aydınlatıcıların likit versiyonu diyebiliriz. Onlarla arasındaki farksa, çok daha yoğun ve belirgin olması.




Fırça ya da direkt elin üzerine döküp sürme gibi bir uygulamasının olmaması en büyük avantajı. Çok ince uçlu bir plastiğin içinde geliyor ve en ufak miktarı bile ayarlayabiliyorsunuz.




Bu ürünün permanent line'da (her zaman bulunabilecek şekilde) iki rengi var. Bendeki rengi Pink Rebel. Diğeri çok daha bronz ve koyu bir aydınlatıcı. Bu yüzden onu koyu tenlilerin denemesinde fayda var. Pink Rebel, pembemsi bir aydınlatıcı. Dağıtınca tabi  pembelik kalmıyor, ve derinizle bütünleşiyor. İçten ışıldamak deyimini gerçekleştirebilmek için Lustre Dropları piyasaya sürdüklerini söylemişlerdi, gerçekten de öyle oluyormuş. Sürdüğünüzde asla yapay bir aydınlatıcı görüntüsü oluşmuyor. Teninizin kendi parlaklığıymış gibi, çok yerinde ve dozunda bir ışıltısı var.

Tabi ki bu ürünü sadece yanak/dudak/burun aydınlatıcısı olarak kullanmak zorundasınız diye bir durum yok. Fondöteninizle elinizin üzerinde karıştırıp direkt olarak tüm yüzde "içten gelen ışıltı" görünümünü yakalayabilirsiniz ki zaten bu yüzden profesyonel kullanımdaki ürünler kategorisinde.




Ben, kendi fondötenim olan Nars Sheer Glow'la karıştırdım, fotoğraflarda üst kısımdaki Sheer Glow'un kendi hali, alttaki de Pink Rebel'la karıştırılmış hali. "Çok da fark yok aslında" diyebilirsiniz ama yüzünüze sürdüğünüzde bu farkı farketmemeniz imkansız. Ayrıca daha sürdüğüm ilk gün insanlardan cildimle ilgili övgü aldım ki çok da iyi bir cilt günümde değildim.

Tek uyarım, eğer cildiniz çok yağlıysa ve 8 saatten fazla dışarıda kalacaksanız, bu tarz bir durumda fondöteninize karıştırmamanız. Benim cildim kurudan karmaya, ama yağlı ciltte yaklaşık 7-8 saat sonra parlama yaptığını test ettim fondötenle karıştırıldığında.

Eğer gerçekten makyaja dümdüz bakmıyorsanız, fondöten fondötendir işte gibi bir mantığınız yoksa, ya da her aydınlatıcı aynı işi yapar diye düşünmüyorsanız, bu ürün sizin için vazgeçilmez olacak garanti ediyorum. Ama bu kadar teferruata girmek istemezseniz, 59 lira bu ürüne vermek için gereksiz olur sizin için.

Benim daha ilk kullanımdan itibaren gözlemim ve incelemem çok olumlu oldu kısacası, ki zaten bunu bekliyordum.

xx

6 yorum:

  1. Aslında tam ihtiyacım olan şey ama Mac TR Online'da göremedim bunu :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var, şöyle; önce makyaja tıkla, sonra yüz, sonra çok amaçlı kullanım, orda altta var:)

      Sil
  2. likit aydınlatıcıların şahı olabilir bu ürün bence, tek dezavantajı biraz minik oluşu ancak yazından anladığım kadarıyla çok ufak miktarı bile fondötenle karıştırıldığında yeterli olabilecek düzeyde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen fondötene karıştırırken çok az koymak yetiyor:)

      Sil
  3. 18 ml lik ürün için yüksek fiytlı olsa da etkileri baya büyük değer gibi. Aklıma yazdım bu ürünü. gü<el gnlerde kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet küçük gözüküyor ama ufacık bir miktar yeterli oluyor, teşekkür ederim:)

      Sil