27 Eylül 2013 Cuma

Çok Açık Pembe(Barbie Pink) Allığınızı Nasıl Kullanılır Hale Getirebilirsiniz?


Merhabalar;
Bugün, elinizde olan, bir hevesle aldığınız ama fazla pembe olup mora çaldığını düşündüğünüz ve kullanamadığınız allıkları, biraz da olsa nasıl kullanılabilir hale getirebileceğimizi yazacağım.

Fotoğrafta gördüğünüz allık, 2011 sonunda çıkan Mac Daphne Guiness koleksiyonundan Azalea Blossom isimli allık. Boyutu normal allıklardan daha büyük, gramaj olarak da öyle. Aynı zamanda baya da fiyatlıydı, alışveriş postuma baktım o zamanki ve 77 liraymış, teyit ettim. Yani çöpe atabileceğiniz bir ürün değil.


Ben bu allığı kullanabiliyorum, her gün olmasa da hafif allık sevdiğim günlerde ilk tercihim bu oluyor, zaten pembe allıkların hastasıyım. Ama çoğu insanda ya çok mor duruyor ya da koyu tenliyse hiç gözükmüyor. Ben de herhangi bir sebepten bu tarz Barbie Pink bir allığı olup da kullanamayan insanlara, ellerindeki diğer malzemelerle karıştırmayı öneriyorum.


Diyelim ki elinizde üstteki swatch'taki, adeta Snob rujun allık olmuş hali gibi bir renk var ve kullanamıyorsunuz. Öncelikle, elinizdeki diğer koyu allıklarla karıştırmayı deneyin. Ya da fazla parlak pembeler de olabilir, tonunu değiştirmek istediğiniz ne varsa bununla karıştırın. Bir mixing medium vazifesi görecek çünkü.


Mesela benim çokça sevdiğim Breath of Plum'ı fazla koyu ya da fazla plum skalada buluyorsanız, üstüne biraz da Barbie Pink allığınızdan sürmenizi öneriyorum. Hem içindeki plum renk pigmentasyonu gitmemiş oluyor, hem de rahatsız olacağınız kadar vurucu bir görüntü ortaya çıkmamış oluyor.



Ya da the Balm indiriminden gidip Instain Toile allığı aldınız ama göz makyajınız çok yoğun ve bu sebeple fazlaca neon bir pembe gözüktü yanaklarınızda, o zaman yine kullanamadığınız pale pink allığınızla karıştırın. Üstteki fotoğrafta yukarıdan aşağıya; the Balm Toile, Toile+Azelea Blossom, Mac Azalea Blossom. Gördüğünüz gibi mid-tone bir pembe renge kavuştunuz ve her makyajda kullanabilecek bir hale getirdiniz.



Bu turuncu/koyu bronz karışımı allık, Mac Sunbasque, benim Mac'ten ilk aldığım allıktı. O zamanlar turuncumsu allıklardan ne kadar nefret ettiğimi bilmiyordum, hele hele bronzer denebilecek koyuluktaki bir turuncuyu asla kullanamayacağımı da. Ama elimde gül kurusu, hafif pembemsi bir allık yoksa, her zaman Sunbasque'le Azalea Blossom'ı karıştırıp yukarıdaki rengi elde ediyorum ve gerçekten çok hoş duruyor.



Bu krem ürünü Nouba'dan almıştım, hem far hem ruj hem de allık olarak kullanabiliyorsunuz. Bazen çekimlerde kırmızı göz makyajına ihtiyacımız oluyordu ama tam olarak bu kırmızılığı veren bir far bulamamıştık. O yüzden bunu gördüğüm gibi almıştım. Tabi ki günlük kullanımda allık olarak oldukça fazla kırmızı, fakat kırmızı allık seven insanlar için (Nars Exhibit-A fanları mesela) yine de kullanılabilir hale getiriliyor.

Soldaki karışımda gördüğünüz gibi, yanakta Heidi gibi duracak bir rengi tok bir şarap kırmızısına çevirebiliyor Barbie Pink allık. Toz ürünle kremi karıştırırken hızlı hareket etmeniz gerektiği dışında özel olarak dikkat etmeniz gereken başka bir şey yok.


Soldan Clinique Chubby Stick in Curvy Candy, sağda Curvy Candy+Azalea Blossom

Son olarak, illa ki allıkla allığı karıştıracaksınız diye bir kaide de yok tabi ki. Size fazla parlak gelen bir pembe rujunuzunla karıştırın. Rengi hemen orta seviyeye çekecektir. Dikkat etmeniz gereken şu ki, mat rujla toz ürünü karıştıramazsınız, dağılmaz. Bu yüzden, daha satin yapıda ya da chubby stick yumuşaklığında ürünlerle karıştırmanız gerekir.

Özetle, elinizde kullanamadığınız ya da nasıl kullanacağınızı bilmediğiniz her ürünü, kullanabildiğiniz ve güvendiğiniz ürünlerle karıştırın. Elinizdeki renk sayısını anında iki katına çıkaracaktır. Aslında çok büyük buluş, düşünmesi zor olan bir şey değil ama insan bir kere bir ürünü kendine yakıştırmayınca çare aramayı kesiyor. Ben de bu sebeple, elinizde kullanmadığınız ürün varsa tekrar bir şans verin diye bir kaç örnek vermiş oldum.

Bu tarz karıştırma içerikli postlar görmek isterseniz, daha önce yazdığım şu yazıları okuyabilirsiniz;
Rujlar için
Farlar için

İyi haftasonları!
xx

6 yorum:

  1. Cok guzel kombinasyonlar yapmissin cnm ama ben pembe sever olarak urunu fircaya cok cok az alip kendinden pembelesmis gibi bir efekt veriyorum dogal duruyor:)

    YanıtlaSil
  2. bu sunbasque zırıltısı tam benlikmiş ama nasıl atlamışım ben bunu bakıyım bi dahakine :) muckk muck

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşündüm onu yazarken, sana kesinlikle çok gider, seni yerim bi de. haha <3

      Sil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş denicem bende satin yapıda kullanmadığım rujumla allığımı karıştırcam istediğim pembişi elde edeceğime inanıyorum :)

    YanıtlaSil