13 Nisan 2013 Cumartesi

MAC Studio Fix Pudra İncelemesi


Günaydın!

Blogda sıkça bahsettiğim üzere, 3-4 yıldır durmadan kullandığım ve inanılmaz memnun olduğum bir ürün var ki bu Mac Studio Fix Pudra. Aslında buna pudra demek çok da mantıklı değil çünkü kendisi pudra halinde bir fondöten, yani kapatıcılığı bir fondöten kadar çok.

Ürün, altındaki kısımda bir süngerle ve aynayla geliyor. Uygulamayı o süngerle yapabilirsiniz ama süngerin büyük bir handikapı var ki ürününüzün taşlanmasına yol açabilir. Taşlanma dediğimiz şey de süngeri bir kere kullandıktan sonra yıkamadan ikinciye kullanırsanız fondötenin üzerinde parlak izler bırakması ve çok fazlaysa kullanılamaz hale getirmesi. Bu yüzden fırçayla uygulamanızı öneririm.


Hangi cilt tiplerine öneriyorum?
Kullanımına göre ikiye ayırabilirim. Eğer fondötenin üstüne sabitleme amacıyla hafif bir kat sürüyorsanız herkese öneriyorum. Ama nemlendiricinin üzerine direkt olarak fondöten amaçlı kullanıyorsanız sadece yağlı ciltlere öneriyorum çünkü kuru ciltlerde 2-3 saat sonra garip bir görüntü oluşturabiliyor. Benim cildim çoğu zaman yağlı olmadığı için ben direkt fondöten olarak kullanmak yerine sabitleyici ve fondötenin kapatıcılığını arttırıcı olarak, eşit bir finish amaçlı kullanıyorum.

Bu ürün, normalde ciltte yağlanma yapmaz, aksine yağı sabitler ve görünmesini engeller. Buna rağmen yüzünüzdeki yağdan şikayetçiyseniz yağ emen kağıtları gün içinde kullanabilirsiniz, pudrayı pek bozmuyor.

Önemli bir nokta da şu ki; bu ürünü üst üste uygulamamanız gerekiyor. Bir kere düzgün ve iyi bir şekilde sürünce tazelemeye ihtiyaç duymayacaksınız ama öylesine dikkatsiz sürerseniz tekrar uygulama şansınız yok, yani var ama sonuç pek iç açıcı olmaz.

Son olarak, ürün cidden sağlam bir sertlikte ama yere düşürürseniz ki bu kullanıcı hatası oluyor, baya bir parçalanıyor. O yüzden kabına güvenip yere düşürme konusunda titiz davranmamazlık yapmayın.

Yukarıda bahsettiğim taşlanma sorunu ve düşürdükten sonra parçalanırsa ne yapılabileceği konusunu daha önce yazmıştım, dileyenler fotoğrafa tıklayıp posta bakabilirler.

Herkese iyi haftasonları! xx


21 yorum:

  1. Studio Fix'i ben yıllar önce süngeriyle kullanmıştım ve aynen dediğin gibi taşlanma yaptı. Kapatıcılığından memnundum fakat cildim kuru olduğu için ara ara kızarıklıklar çıkıyordu. Mac'e gittiğimde mua bana süngerle kesinlikle uygulamamamı söyledi. Hatta orada yüzümde de fırçayla denemişti, sonuç baya farkediyor:)

    YanıtlaSil
  2. Bu pudrayı zamanında almayı çok istemiştim fakat sivilce yapıyor dedikodularını duyunca vazgeçtim,sizin böyle bir şikayetiniz yok sanırım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim cildim her türlü şeye sivilce yapabilecek kapasitede ama ona rağmen böyle bir sorunla karşılaşmadım, tabi her cilt farklı reaksiyon veriyor, mecburen risk almak gerek.

      Sil
  3. bende bayılıyorum ama sence fondöten üstüne fix mi yoksa msf mi çok farkları var mı kuzucuğum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebeğim ben şahsen fix derim ama çok ağır olur ben sakin bir görüntü istiyorum diyorsan kesinlikle msf al, ya da fix'i tek başına kullan derim. :)

      Sil
  4. Seni okumaya başladıktan sonra ürün alırken her şeyine çok dikkat ediyorum,bu konuda inanılmaz faydalandığım bir yazarsın :) cildim yağlıya dönük ve hassas. The Body Shop pudram bitince bunu düşünebilirim

    YanıtlaSil
  5. BANA HANGİ RENGİ GİDER ACABA İŞTEN GÜÇTEN ÇIKAMIYORUM NETTEN ALACAĞIM RENK KARAR VERMEM İMKANSIZ GİBİ :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Netten almayın derim sonuçta fondöten, olur sandığınız şey çok başka çıkabilir. :)

      Sil
  6. Fondötenini alacaktım ama kokusu çok ağır geldi,yüzümde çok sarı durdu falan.Birde yanlış uygulama ve renk mağduru oldum sanırım.
    Bu pudrayı da almak istiyorum ama korkuyorum artık Mac'ten. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yok hiç korkma, kokusu yok bunun, ayrıca evet rengi tutturursan hiç bir sorun olmaz:)

      Sil
  7. cildim kuru olmasına rağmen inatla almak istiyorum fondöten niyetine hafifçe kullanmak istiyorum renk eşitlemek için nemlendiriciyle gider mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garanti veremem, risk alırım diyorsan al bir dene çünkü ürün çok iyi ama kuru cilt sorun yaratabilir cidden.

      Sil
  8. numarası nedir mac pudranın acaba ?

    YanıtlaSil
  9. merhaba ..ben de bu ürünü netten almak istiyorum.bulundugum yerde mac yok.tenim konusunda tam karara varamasam da soguk cilt tonuna daha uygun.beyaz tenliyim ayrıca özellikle yanaklarım kırmızı görünüyor.bana hangi rengi daha uygundur? mac in nw ürünleri pembe tonluymus peki bu gruptan bir ürün alsam yanaklarımdaki kırmızılıkları daha belirginlestirir mi?

    YanıtlaSil
  10. merhaba ..ben de bu ürünü netten almak istiyorum.bulundugum yerde mac yok.tenim konusunda tam karara varamasam da soguk cilt tonuna daha uygun.beyaz tenliyim ayrıca özellikle yanaklarım kırmızı görünüyor.bana hangi rengi daha uygundur? mac in nw ürünleri pembe tonluymus peki bu gruptan bir ürün alsam yanaklarımdaki kırmızılıkları daha belirginlestirir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ürün yanaklarınızdaki kızarıklığa bir şey yapamaz kapatıcı ve fondötenle giderirseniz nw renk cildinize en iyi uyar, yani kırmızılığı arttırma gibi bir durum olmaz:)

      Sil
  11. Selamlar ,yasadigim sehirde mac yok ve bu urunu epeydr almak istyrm fakat rengmi bilemiyorum. beyaz tenlym cildmde biraz kkzarklk ve iz var. sizce nw mi almalym ve kac oldgnu ordan nasil seceblrm. Yani 20 25 vs gbi

    YanıtlaSil