4 Nisan 2013 Perşembe

Mac Fix+ İncelemesi

Merhabalar;
Mac'in Fix+'ını markayla ilk tanıştığımdan beri biliyorum, bu elimdeki ürünü de 3 sene civarı önce almıştım. Neden hala duruyor derseniz, her zaman illa ki her makyajımda olacak dediğim bir ürün değil, cildimin durumuna göre ya her gün kullanıyorum ya da bazı dönemlerde hiç kullanmadığım oluyor aylarca.


Ürün bildiğimiz sprey sistemiyle çalışıyor ve çantanıza vs. koyduğunuzda akmaması için kilit sistemi var. İçindeki sıvı renksiz ve çok hoş bir lavanta kokusu var, asla rahatsız edici boyutta değil.


Tonlarca çalkalasanız bile hafif bir köpürme anca oluyor, o da anında sönüyor zaten.



Bu ürünün amacına gelirsek, sürdüğümüz tüm fondötenlerin, pudraların, allıkların, yani toz ürünlerin cakey görünmesini engelliyor. Bu da şu demek ki, makyajınızı tamamladıktan sonra aynaya baktığınızda yüzünüzde maske varmış gibi hissedebiliyorsunuz görünüş olarak, bu ne kadar sürdüğünüzle alakalı değil, sonuçta tüm yüzünüze uyguladığınız bir ürün var. İşte ilk andaki garip görünümü alıp gün içinde kendi kendine cilde sinip akmasını engelliyor. Sabitleyici denebilir, ama en önemli görevi o kek gibi katmerli görüntünün oluşumunu gidermek ve önlemek. Tabi ki, bir diğer çok önemli görevi de pigmentlerle beraber kullanılıyor olması. Fırçanıza tek fıs sıkıyorsunuz ve pigmente batırıyorsunuz, böylelikle pigmentinizin rengi inanılmaz bir yoğunluğa ulaşıyor. Pigmentlerinizi bu sprey olmadan kullanırsanız pigment olmasının bir anlamı kalmaz, yani ürüne yazık etmiş olursunuz.


Yağlanmayı önlüyor mu şeklinde çok soru oldu, topluca cevap vereyim; hayır yağlanmayı önlemiyor. Makyajınız bitince yeterli uzaklıktan 3-4 fıs sıkıp kurumasını bekliyorsunuz ki bu da 45-50 saniye sürmüyor zaten. Cildimin çok kuru ya da çok yağlı olduğu zamanlarda, dönemsel olarak, bu ürün inanılmaz işime yarıyor. Mesela şu aralar cildim kuru ve her makyaj bitiminde sıkıyorum. Ama dediğim gibi bazı dönemler de hiç ihtiyaç duymuyorum.
Fiyatını hatırlamıyorum, ama şu boyda bir sprey için pahalı olduğunu biliyorum. Olmazsa olmaz mı, bence evet aslında, çünkü o cakey görünüş ölümcül ve bunun doğru ya da yanlış/çok ya da az sürmekle bir alakası yok, bu tamamen insanın teninin verebileceği potansiyel garip reaksiyonları önleyip o görüntünün hiç oluşmaması sağlıyor.
Ben fiyat açısından dezavantajlı olduğunu düşünsem de, işlev açısından 10 üzerinden 10 veriyorum.
xx

7 yorum:

  1. Cok guzel ve aciklayici bir yazi olmus, ben de uzun zamandir almak istiyordum ama surekli erteledim, merak ettigim gun icinde makyaji tazelemek adina kullaniyor musun? O sekilde ise yarayip yaramadigini merak ediyorum :)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Tazelemek derken, toplanmış akmış bir fara, kaleme bir şey yapamaz ama var olanın canlılığını arttırır, yanımda taşıdığım zamanlarda bunu yapıyorum evet:)

      Sil
  2. böyle bi yazı istiyodum kimse yazmıyodu gerçekten çok iyi olmuş almayı istediğim bi üründü :)

    YanıtlaSil
  3. merhabalar, bende fix plus kullandım. Ancak benim cildim yağlı olduğu için ekstra parlama yaptı cildimde. Ben bu ürünün kuru ve normal ciltlere iyi geleceğini düşünüyorum. Cildini matlaştırmak isteyenler kullanmamalı çünkü aksine yağlandırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, benim cildimin de çok yağlı olduğu dönemler oldu ve hiç öyle bir etki hissetmedim. Hep deniyor ya, bu tür cilt ürünleri kişiden kişiye fark ediyor diye. Aynen öyle, yağlı cildi olanlar bir iki kere Mac'te denettirip öyle alsın kesinlikle.
      Teşekkürler:)

      Sil