22 Nisan 2013 Pazartesi

Küçük Manikür Setim




Merhabalar,

Postlarda ojelerimle ve tırnaklarımla ilgili çok soru alıyorum. Farkettiğiniz üzere tırnaklarımı aşırı derecede uzatmamaya ve orta boyda tutmaya çalışıyorum. En önemlisi zaten hijyenik olması ve hem hijyeni hem de güzel bir görüntüyü bu boy tırnakta daha rahat yakaladığımı düşünüyorum.

Peki tırnaklarım için ne kullanıyorum?


Bu benim 4 yıldır kullandığım minik manikür setim. İçindeki cımbız tırnakla alakasız ve içinden çıkan cımbızın yerine kendi Tweezerman cımbızımı koydum ama kalanı benim manikürümde genelde kullandığım parçalar.
Her seferinde hepsini kullanmıyorum tabi ki.
Ayda bir derinlemesine bakımda hepsini tek tek kullanıp oldukça nizami bir görüntü oluşturmaya çalışıyorum. Sağdakilerle tırnak etlerini düzeltme, tırnak şeklini bozuksa eski haline getirme ve eşitleme işlemlerini yapıyorum. Soldakilerle de detaylı kesim.
Haftanın belli günleri de genel bakım yapıyorum, şekil düzeltme ve temizleme.


Törpü kullanırken aşırıya kaçmamaya çok dikkat ediyorum çünkü tırnaklarım gerçekten hassas ve törpüyü üst üste aynı yere uyguladığımda güzel görünmekten çok saçma bir deformasyona uğradıklarını farkediyorum. O yüzden, kat kat ayrışma varsa onları düzeltip, takılmalarını engelleyip bırakıyorum törpüyü.
Kesme konusu da biraz muallak aslında, herkesin kendine özgü bir kesme ve şekillendirme yöntemi var. Ben oval kesiyorum, alışkanlıkla da alakalı. Ama çoğu insan düz kesiyor. Ayak tırnaklarında düz kesilmesi şart zaten ama ellerde tercihe kalmış bir durum.


Bakım ürünü olarak argan yağlı el kremimi kullanıyorum, tırnaklarımda bekletip her gece ve manikür sonrası masaj yaparak yediriyorum. Kremi bir postta anlatmıştım, dilerseniz buradan bakabilirsiniz.

Sürekli oje sürdüğüm için tırnaklarım sararabiliyor, o yüzden mutlaka bazı günleri tırnak detoksuna bırakıyorum. 2-3 gün hiç oje sürmüyorum.

Tırnak ritüellerinizi ve sevdiğiniz ojeleri yorum olarak bırakmaktan lütfen çekinmeyin.

xx

6 yorum:

  1. Ben kendi manikürümü evde gayet kolay bir şekilde yapıyorum :) ılık suyun içine bir miktar zeytin yağı ve biraz limon koyuyorum 15 dakika kadar bekletiyorum. Bekleme süresi bittikten sonra eski bi eldiveni elime geçiriyorum yarım saatte öyle bekliyorum. Ondan sonra biraz törpülüyorum Flormar'ın Calcium Gel'ini bir kat uyguluyorum ve ojemi sürüyorum. Bunun dışında ellerimi sürekli nemlendiriyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, eldiven olayını ben de ara ara yapıyorum:) Nemlendirmek kesin şart, onsuz olmuyor

      Sil
  2. Benim setimin aynısı:) Ben sadece tırnak etlerimi kesmem çünkü hiiç tavsiye ettiğim bir şey değil bir sürü virüse davetiye çıkarmak oluyor bu asla da kuaförde manikür yaptırtmam:) onun yerine inglot un tırnak etlerini acaip yumuşatan bir ürünü var onu sürüp 2 dk bekletip geri iterim aynen kesilmiş gibi oluyor zaten:) gerisi törpü vs. çok oje sürmemeye çalışıyorum genellikle yani doğal halleride hoşuma gidiyor hem ojeli hem ojesiz kullanıyorum ben tırnaklarımı:))) Bir de tavsiyem buradan kuaförde trak ettlerinizi kestirtmeyin kesinikle ne kadar temizlense de o aletler Hepatit B kapma oranını %60 a çıkarıyor yani çok büyük tehlike var bu işte uydurma bir haber değil kesinlikle bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tırnak etlerimi hiç kesmiyorum, sadece itiyorum. Kesinlikle hastalık oranı çok yüksek, katılıyorum.

      Sil
  3. Mat ojeler hakkındaki fikirlerini ve favori oje renklerini merak ediyorum ben. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam o zaman bununla ilgili bir post yapayım ben :)

      Sil