7 Nisan 2013 Pazar

Hayatımın Ruju ve Allığı, İlk Kez Bitirmeye Yaklaştığım MACler


İyi pazarlar;
Tahmin edebileceğiniz üzere gereğinden fazla rujum ve gereğinden biraz fazla allığım var. Bunu neden söylüyorum peki?
Bu kadar çok ürünüm varken hiç biri bitmiyor, hepsi azar azar azalıyor gibi bir durum var-bu ikisi hariç. Hayatımın ruju SNOB ve hayatımın allığı BREATH OF PLUM resmen bitiyor. Bu, benim makyaj ürünü kullanımındaki dağılımıma göre olmayacak bir durum önümüzdeki 6-7 yıl içerisinde, olmamalıydı. Ama o kadar çok kullanmışım ki ikisinin de dibini görüyorum.

Tabi ki aynılarını alacağım, makyaj koleksiyonumun kraliçesi ve kralı, khaleesisi ve khalı, düşesi ve dükü, kontesi ve kontu, baronesi ve baronu (evet dişil olanlar önce, feminist demiş miydik?) olmadan kalanın ne anlamı kalır?


Breath of Plum, katıksız bir plum rengi, bazen plumların içinde fazlaca pembe ya da fazla dusty rose oluyor, ve tam plum demek mümkün değil çoğuna ama bu tamamen adının hakkında. Mac'in kendi sitesinde light plum olarak geçiyor ki normalde uzun uzadıya açıklama yapıyorlar, gerek bile duymamışlar çünkü tek bileşeni plum renk olarak.


Gördüğünüz gibi ilk kez bir allığımın dibini görüyorum, günlük makyajımda ilk elimi attığım bu oluyor çünkü.


Hem koyu tenlilere hem açık tenlilere muhteşem gidecek bir renk ki ben normalde renkleri keskin sınırlarla ayırıyorum koyu ve açık tene gidecekler olarak. Ama bunu ayırmak mümkün değil, kime sürsem dünyalar güzeli bir allık görüntüsü oluşuyor. Fotoğrafta biraz parlıyor gibi çıkmış ama parlamıyor, baya mat yani. Ayrıca koyuluğundan korkmayın, ben NC15 olarak bile bunu harika buluyorsam kimse korkmamalı rengin olası sonuçlarından.


Gelelim taptığım, eridiğim, öldüğüm bittiğim rujuma. Snob (adı bile beni çekiyor, SNOAAAB diye arkasından konuşulan insan olabileceğinizi önceden öngörüyor) sonsuza kadar hiç bıkmadan her makyajla kullanabileceğim bir ruj. Pale pink, barbie pink, purpleish pink, nude pink, hepsi bu ruj için geçerli.


Hazin son olarak bunun da sonuna gelmişim 2 aylık ömrü ya var ya yok. Mac bazen kafasına göre en sevilen rujları piyasadan kaldırıyor hype artsın diye ve onu yaparlar korkusuyla eve 5-6 tane stoklamak istiyorum, o derece bir sadakatim var kendisine.


Bu rujda korkulan şey mor durması, çoğu insanın teknik hatası yüzünden düştüğü yanılgıdır. Masmavi bir alt tonu var ve üstelik pale, tabi ki on kat sürerseniz mor yapabilirsiniz, nasıl ki sarı alt tonlu bir kırmızıyı çok sürerseniz turuncu yapabiliyorsanız, bu da aynen öyle. Ama tek kat bir sürümde kesinlikle o morluk yok, dudağınıza bakıp kimse mor demez ki ben zaten mor ruj sevmem, öyle olsa benim favorim asla olamazdı. Ve lakin, ben bu ruju çok koyu tenlere önermiyorum. Nicki Minaj look olur, pek tercih edilesi değil kısacası. Ayrıca açık tenlilerin en büyük problemi nude ruj bulmaktır çünkü her nude bizi ölü gibi gösterir ve göz makyajı yoğun olduğunda dudağa ne süreceğimiz konusu hep sıkıntıdır. İşte bu ruj o vazifeyi görüyor. Simsiyah bir smokey göz makyajının altına sürseniz sürseniz bunu sürersiniz açık tenli biri olarak. Hayatımda bu kadar işlevli ve "Ben burdayım" diyen çok az ruj gördüm. Makyaj koleksiyonumu kurcalarken bu ruju bulan tüm insanlar "Bunu biliyorum evet, senin rujun." diyor, öyle bir hastalık, öyle bir bağımlılık.
Öve öve bitiremedim, daha 5 sayfa överim bıraksanız.

Her şey gitsin ama bu ikisi kalsın diyor, bitiriyorum.

xx

29 yorum:

  1. Merhaba,cidden ne mutlu sana,benim böyle baştacı bir ürünüm yok maalesef,sadece bir parfüm benim için öyle ,buldukça şişelerce alıp depoladım,sonra discontinued oldu, adı da Tendre Posion'dur,elimde neredeyse 200 ml bu parfümden var,bitince ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum.Bu arada Snob Nars Oasis'e gider mi acaba? bugünlerde gidip Estee Lauder'dan nars allığıma uygun bir ruj bakayım diyordum,Snob kolayıma gelir açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Discountinued olayı beni bitiriyor, bir şeyi seversen mutlaka öyle olur zaten.
      Ten rengin açıksa oasis sistemi bozmaz gibime geliyor, ama böyle kahverengimsi bir duruşu olursa allığın, pek uymayabilir.

      Sil
  2. Snob ruju burada da görmeye alıştık, blogda en sık karşımıza çıkan rujlardan biriydi herhalde :) Gerçekten güzel bir tonu var.

    Konuyla doğrudan olmasa da bir şekilde alakalı, merak ettiğim bir şey var. NC15 kısmından sarı alt tonlu olduğun sonucunu mu çıkarmam gerekiyor? Sanki önceki yazılardan birinde okuduğum kadarıyla pembe alt tonluymuşsun gibi hatırladım. Benim ten rengim MAC skalasında NC20ye denk düşüyor. Ancak pembeleri pek kendime yakıştıramıyorum. Bunu da genelde sarı alttonlu olmama bağlamıştım, tabi başka etmenler de vardır. Senin bu pembe ruj bağlılığın tekrardan aklıma düşürdü, sen de sarıysan ve yakışıyorsa ben de bir dahaki sefere pembe rujlara bir şans vereyim diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben sarı alt tonluyum evet, ama sarıdan sarıya fark var açıkçası. Ben sarı alt tonluların en neutral'a yakın kısmındayım o yüzden de pembemsi fondötenler kullanıp dengeleyebiliyorum(Nars Sheer Glow'da Mont Blanc pembemsidir mesela, ayrıca NW kullandığım da oldu). Çok sarı olsam pembe alt tonlu fondöten dengelemekten ziyade garip dururdu.
      Bunu şundan söylüyorum aslında, mantıken sarımsıysam şeftali tonlarını kendime çok yakıştırmam gerekir ama hiç sevmem şeftali rujları, sarı alt tonlu kırmızıları vs. İşin özeti, ruj renginin alt tonla bir alakası olduğuna inanmıyorum çünkü rujlar tek renk değil, bir sürü alt tonun bileşiminden nerdeyse alt tonu olmayan bir ruj rengi çıkıyor, sadece baskın olanı söylüyoruz. Ama ten öyle değil, tek alt tonu var. Ben tam bir pembe ruj insanıyım ve sarılığımla hiç bir zaman çelişmedi, sorun yaşayacağını hiç sanmıyorum bu yüzden:)

      Sil
    2. Evet, doğru söylüyorsun. Bana da yakışacak bir pembe vardır illa ki, ama pek kurcalamadım işte. Sağda solda denediğim birkaç tanesi yakışmayınca pek üstelemedim. Oldukça sarıyım ben, muhtemelen piyasada sıklıkla kullanılan pembelerin bende çiğ durduğunu düşünmem ondandır. Daha az bilinen alternatiflere yönelmeliyim :) Bir mua yardımı alabilirim o konuda. Tabi her şeyden öte biraz da zevk meselesi bu işler; alışkanlıkla da alakası var. Yine de yeni şeyler denemekten zarar gelmez :)

      Teşekkürler cevap için, iyi pazarlar!

      Sil
    3. Kesinlikle zevk meselesi, katılıyorum. Baktın sevmedin, aynı şekilde devam edersin zaten:)
      Rica ederim, iyi pazarlar:)

      Sil
  3. Ben NC27'yim. Sarı alt tonlu ve buğday tenliyim. Açıkçası bu mavi alt tonlu pembeler çok sırıtıyor bende. Kesinlikle iyi durmuyor. Denediklerinden Syrup ve Cosmo yakışıyor diyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o sarılıkla değil de ten renginizin koyuluğuyla alakalı. Syrup zaten aşırı pembe sayılmaz ve lustre, o yüzden sorun çıkarmaması doğaldır. Cosmo denemedim bilmiyorum ama mavi alt tonlu açık pembeler koyu tene gitmiyor o kısım doğru.

      Sil
  4. Evet doğru aslında. Snob'un swatchlarına baktım da, çok açık tenliler hariç sürenlerin hepsinde tebeşir gibi durmuş :)

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel ben sanırım bu durumu hiç göremedim :) Hep sona gelmeden vedalaşıyoruz.

    madambfashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben de ilk kez gördüm, darısı başına mı denir? :)

      Sil
  6. Öyle bi' anlatmışsın ki insanın ağzının suyu akıyor. MAC'in online satışa başladığı güne hatırlatma koydum resmen! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ne zaman başlıyorlar cidden onlar ya?
      Teşekkürler bu arada:)

      Sil
  7. Mac-Snob benimde en büyük aşkımdır rujda :)

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten çok güzel renkler! <3

    YanıtlaSil
  9. Ruj ve allık birbiriyle çok uyumlu bitirilesi ürünler değiller aslında :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam aksine, tonlarca makyaj malzemem arasında en iyi uyumlar diyebilirim :)

      Sil
    2. Ama bitiş zamanının oranı olarak söylüyorsan, allığı daha fazla kullandım tabi ki:)

      Sil
  10. allığın rengine bayıldım bayıldım bayıldııımmmm! güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  11. snob'u almayı uzun zamandır düşünüyordum bugün de o amaçla mac'e gittim sonuç hüsran :( deneyeyim dedim almadan ,sürdüğümde sanki dudaklarım yüzümden silindi.nasıl desem yüzümün geri kalanıyla bütünleşti bir anda tarif edemiyorum.alt ton meselesi mi yoksa tenimin açıklığıyla mı ilgili çözemedim açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tenim de oldukça açık ve mükemmel duruyor. Uygulamayla ilgili olabilir. Benim dudaklarım silinmek yerine ortaya çıkıyor.

      Sil
  12. Barbie & Ken ikilisinin bebek odası döşerken kullanacakları renge neden snob gbi bir isim layık görülmüş anlayamadım:) Bildiğin hafif morlu şeker pembesi işte, hani nerede bu snob?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebek odası döşerken bu renk kullanılırsa bebek pek de heyecanlı ve mutlu olmaz açıkçası:) Şeker pembesiyle pek alakası da yok, tam snob insanların rengi açık söylemek gerekirse, yani herkesin sürebileceği bir renk değil, hele hele "şeker, tatlı" hiç değil:)

      Sil
  13. Dudagindaki durusunu paylasirmisin bir postunda ? Ten renklerimiz cok benzer. Bende nw15 im. Pembe alttonluyum yani. Ama macte denedigimde yakistiramadim ama nezaman mac te bisi deniyip alsam evde normal isikta surdugumle inan uzaktan yakindan alakasi olmuyor. Bir kere renkleri cok acik ve cig gorunuyor mac in bembeyaz deli yanan isiklarinda. Kinda sexy yi orda denedigimde bildigin ten rengi nude gibi durdu tam ten rengimle ayni. Eve gelip surdum kopkuyu bir seftali kahvemsi bisi goruntusu ile karsilastim. Yani uzun lafin kisasi post bekliyorum senden :)

    YanıtlaSil
  14. ben oldukça baskın pespembe bir alttona sahibim ve nw15 ten daha açığım. zevklerimiz senle çok uyuşuyor. sana yakışan ne görsem denesem banada yakışıyor (saç rengimiz ten rengimiz vs benzer oldugundan olabilir :D) burada mac yok deneyemiyorumda. sence mac brit wit krem allık elmacık kemiği konturlemeye nasıl olur ? şuan kontur için blushbaby, breath of pulm ve yves rocherin 31 nosunu kullanıyorum (blushbaby ye çok benzer kirli gulkurusu ama biraz daha warm) mor lila eflatun gibi renkleride yanakta dudakta çok seviyorum. brit witte kirli bir elfatunmus. internetten alıcamda sence krem konture nasıl olur?

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, benim de favori rujum oldu snob resmen aşık oldum. Allığı da sizin bu yazınızda gördüm ve hemen edindim. Bu iki ürün benim de favorilerim arasında yerini aldı. Bu arada blogunuz da çok güzel takibe aldım, benim bloguma da beklerim :)

    YanıtlaSil