24 Nisan 2013 Çarşamba

Büyük MAC Alışverişi: Paint Pot Constructivist, MSF Lightscapade, 187 Fırça, Coppering ve Nylon Far


Merhabalar;
Pazar günü MAC'e hem bitenlerimi hem de aklımdakileri almak için gitmiştim ancak gönderim tarihlerinde aksama olduğu için biten Painterly Paint Pot ile Snob ruju alamadım. Onların dışında, çok çok çok uzun zamandır istediğim 3 ürünü aldım.

Lightscapade Mineralize Skinfinish (80 TL):



Mac'in sıkı takipçileri hatırlayacaktır, bu ürün ilk çıktığında, ki bu 2 yıl önce gibi bir zamana tekabül ediyor, limited edition'dı. 2-3 koleksiyonda çok az stokla çıkarıp geri çekmişlerdi sonrasında da. Ama herkesin inanılmaz sevmesi ve talebi üzerine permanent line'a aldılar. Artık her zaman bulabiliyoruz.



Ben de ilk çıktığından beri istiyorum bu highlighter'ı işin özeti. Şöyle bir durum var ki; MSF'lerde natural line dışındakiler, yani highlight olanlar (bunun gibi, ya da Soft&Gentle gibi) mineralize yapıdan dolayı kendine münhasır. Yani, her ürün birbirinden farklı renk verebiliyor. Tabi ki biri kırmızı biri mavi değil, ama ton olarak farklılık gösteriyor. Bazı insanların Lightscapade'i çok altınımsı tondayken bazılarınınki beyazımsı/pembemsi oluyor. Ben de altınımsı olanı istemediğim için baya bir gel git yaşamıştım ama ne olursa olsun almak istediğime karar verdim ve şansıma da beyazımsı olanlar çıktı, renginden çok memnunum.



Direkt gün ışığındaki görüntüsü

Bende olan altın rengi Nars Albatross'un yeri çok başka ama bu tonda bir highlighter gerçekten muhteşem oldu. Allığın üst kısmına, burun üstüne ve dudak üstüne uyguladığımda o kadar güzel ve sağlıklı bir ışıltı gördüm ki ilk kullanımdan hastası oldum resmen. Çok memnunum özetle.

Constructivist Paint Pot (53 TL):


Gündüz makyajımda da koyu tonları ve koyu kahveleri kullanan bir insan olduğum için, kullandığım kahve tonlarının tam koyuluğunu ve rengini verebilmesi için bir paint pot almayı bir süredir düşünüyordum. Zaten önceleri de bunu Youtube tutoriallarında görüyordum ama almaya karar vermemiştim henüz. Bu gidişimde gözümü kararttım ve Constructivist'i aldım.




Bildiğiniz üzere Paint Potlar'ı farlarımızın renklerini tam olarak ortaya çıkarmak ve kalıcılıklarını arttırmak için kullanıyoruz. Ben Painterly ve Rubenesque gibi açık renkte olanlarını kullandım ama bu kadar koyusunu almamıştım. Rengine tam anlamıyla hayranım.



Direkt gün ışığındaki görüntüsü

Mat değil, parlaklığı var. Gözünüzü korkutabilir ama ilk denememde gördüğüm üzere dağıtması ve üstüne far uygulaması oldukça rahat. Bu paint pot ile beraber kullanılabilecek farlar ve görünümleriyle ilgili bir post da yazacağım.

187 Duo Fibre Face Brush (99 TL) :

Bildiğiniz üzere fondöten uygulaması için 190'ı kullanıyorum ve son derece memnunum. Ama 190'la oldukça yoğun bir uygulama yakalıyorum. Bazı günlerde sadece hafif bir fondöten uygulaması istiyordum ve bunun için de duo fibre fırça almam gerektiği aklımın bir köşesinde her zaman duruyordu. Hayata geçirdim bu isteğimi.



Kılları ne çok yumuşak ne çok sert. Ben çok yumuşak olmasından çekiniyordum çünkü aşırı yumuşak fırçalar yüz için uygun olmuyor, ürün alamıyor vs. ama bu tam olması gereken sertlikte. Bu fırçayla ilgili ayrıca bir post yazacağım.

Coppering ve Nylon Far

 MAC Coppering

MAC Nylon

Bu iki farı Görkem'in blog satışından aldım. Bilmeyenler için, paletiniz varsa içine koymak için aldığınız farlar plastik kapta değil bu şekilde geliyor. Coppering turuncumsu parlak bir kiremit rengi, Nylon da oldukça sağlam bir highlight rengi. Nylon'u almak hep aklımdaydı ama kırmızımsı farları da sevdiğim için ikisini beraber blog satışında bulmak benim için büyük şans oldu.

 Direkt gün ışığında Nylon
Direkt gün ışığında Coppering

Swatchları da şu şekilde:


Sonuç olarak MAC'e doyduğum bir haftasonu oldu. Aldığım her şeyi ciddi anlamda istiyordum, mutluluğumun tarifi yok bu ürünlerle ilgili.

xx

18 yorum:

  1. Constructivist ve 187 benim vazgeçilmezlerim! Yeni farlarını da güzel günlerde kullan:) Öpücük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiiiim, kahverengi aşkımız bambaşka :)

      Sil
  2. Hepsi şahane canım güzel günlerde kullan.:)
    Şu aydınlatıcıyı bende almakla, almamak arasındayım ve senin gibi beyazımsı bir aydınlatıcı istiyorum belki bir gün bende gözümü karartır alırım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:)
      Ben de uzun düşünmeler sonucu aldım bunu ya, öyle bir anda alınacak gibi değil çünkü fiyatı bir aydınlatıcı için çok fazla:( Ama dayanamadım

      Sil
  3. çok güzel şeyler almışsın, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  4. Vallahi içim açıldı bu yazıyla, bayılıyorum zaten MAC, Sephora alışverişi tarzı yazılar görmeye, hepsini güzel günlerde kullan canımıniçi:)

    YanıtlaSil
  5. Hepsi harika, güle güle kullan! Lightscapade ve Constructivist benim de resmen iki yildir wishlistimde, ne zaman MAC'e gitsem ruj filan aliyorum, bunlari alacagima. Kahretsin yaa. =/ Bir gün hic ruj standina bakmadan direkt bu ikisini alip kasaya kosucam! :D
    Hepsini güle güle kullan! Refill farlara bayildim, zaten cok pratikler! Ve 187 = <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı ben işte, aklımda bambaşka şeyle gidiyorum, mutlaka ruj ya da far alıp çıkıyorum. Bu sefer kendimi tuttum direkt bunlara yöneldim.
      Çok teşekkürler!

      Sil
  6. Coppering aylardır aklımın bir köşesinde olan, en beğendiğim bakır tonlu far! MAC'ten ne alışveriş yapılsa güzel gelir ya bana zaten :)
    İyi günlerde kullan hepsini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Coppering'i aldığıma ben de çok memnunum ya, hasta gibi göstermeyecek olan kırmızılardan gibi duruyor. Çok teşekkürler :)

      Sil
  7. hepsi çok ama çok güzeller güle güle kullan :) bende online satış açılınca 187yi almayı istiyorum bir de şeftali tonlarında allık ve bronzer :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Şeftali tonunda en sevdiğim Mac allığı Sunbasque, kesinlikle öneririm.

      Sil
  8. Güle güle kullan canımcım :)

    YanıtlaSil
  9. bu lightscapade i almayan bir ben mi kaldım nidaları ile kendisine haftasonu kavuştum, iyiki de almışım, yüzüme ilk sürdüğümde iltifatlar yuvarlana yuvarlana gelmeye başladı, nasıl güzel bir üründür o öyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Güle güle kullanalım, kesinlikle muhteşem!

      Sil