24 Mart 2013 Pazar

URBAN DECAY NAKED BASICS PALET


İyi pazarlar;
Bu post için gerçekten heyecanlıyım ya, şaka maka, yazarken ekstra bir mutluluk var yani. Bildiğiniz üzere Urban Decay Türkiye'de satılmıyor ve yine bildiğiniz üzere yurtdışından kozmetik getirtemiyoruz. Bu sebeple 3 senedir ağzımın suyu akarak bakıyorum tüm UD ürünlerine ama olmuyor, olmuyor.



2 gün önce bir arkadaşımla konuşurken Sephora'da UD Basics gördüğünü söylediğinde zerre kadar inanmadım, "Senin kafan karışmış yavruuuum, kıyamam sana ben, yokluktan halüsinasyon görmüşsün." dedim ama mevzu bana kapak oldu. İçime kurt düştü bir kere, kalkıp bu sabah Sephora'nın kapılarına dayandım ve sürpriz, ta taaa, UD Naked Basics!


Kasanın önüne lansman partisi gibi dizmişler hepsini, kendimden geçtim. Saniyeler sürmeyen bir alışverişti, alıyorum, 72 lira, nakit, teşekkürler, the end. Hikayeye ürünü inceleyerek devam edelim, mutlu olalım.


İçerisinde 6 renk var, hepsi toprak tonları. Biri dışında(Venus) hepsi mat ki beni vuran kısmı bu zaten. Naked 1'deki simliler pek bana hitap etmiordu, ama Naked 2'yi alamamak canımı acıtmıştı, acıyı dindirdim sayesinde.


Şu bloğun dokunma hissini de sağlayabilmesini istediğim andır şu an, çünkü ürünün kabı o kadar yumuşak bir maddeden yapılmış ki durup durup dokunasınız geliyor, güderi yumuşaklığında bir kaplama maddesi kullanılmış.


Boyutu işin en harika kısımlarından biri zaten. Gördüğünüz gibi avucunuz kadar ve çantanızda ufacık bir yer kaplayacak sadece, bunu sürekli yanınızda taşıyabilirsiniz.




Renklere gelirsek;

Venus:




Işıltılı (simli tabi ki değil) kırık beyaz, tam bir highlighter rengi. Kaş altı, dudak üstü ve burun kemiği gibi belirginleştirmek istediğiniz noktalar için ideal çünkü ne sarı ne de pembe.

Foxy:


Sarımsı krem rengi. Sarı alt tonluysanız tüm göz kapağınızın rengini eşitlemeniz için ideal, değilseniz zaten başlı başına bir far rengi.

W.O.S.


Çok uçuk şeftalimsi/pembemsi şampanya. Foxy'den daha belirgin, pembe alt tonlular için yine göz kapağı eşitleyici olarak kullanılabilir, onun dışında muhteşem tatlı bir lid rengi.

Naked 2:




Sütlü kahve, muhteşem bir renk belirginliği. Sütlü kahvelerin çamura kaçanları oluyor, bu kesinlikle onlardan değil.

Faint:




Acı kahverengi. Türk kahvesinin bir ton koyusu da diyebiliriz illa kahvelerden gidiyorsak. Hayatımda gördüğüm en iyi koyu kahverengi kesinlikle, elimde daha iyisi yok.

Crave:


Basic siyah. Mac'in Carbon'ından bi tık daha "blackest black" tanımına yakın. Blendingten sonra grimsi bir yapıya kadar değişebiliyor rengi.


Üstteki fotoğrafta biraz elimin güzide çatlakları belirginleşmiş, yani onlar farların yapısından değil.



Farlar o kadar yumuşak ki, utanmasam ipek diyeceğim. 72 lira da palet için gayet uygun bir fiyat. Ayrıca her şey bir yana, marka Urban Decay. Çok rasyonel bir açıklama olmasa da manevi bir tatmini de var işin yani.

Büyük umutlarla gidip sevmekten öte, Urban Decay diye hiç denemeden alıp sevdim. Yani peşin peşin muhteşem bir palet alıyorum kafasında değildim. Denemeden bu kadar hastası değildim, şimdi açıkça hastasıyım.
Evet, bu kadar, şiddetle öneriyorum, Sephoralar'da sadece 1-2 hafta kalacakmış, öyle dediler, almak istiyorsanız acele edin derim.
xx

17 yorum:

  1. güle güle kullan tatlim kozmetik aşermesi bu olsa gerek bak şimdi bnm de canim çekti yarın hemen koşup sephora yapmalı mihihhii :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahah kozmetik aşermesi :D Çok teşekkürler:)

      Sil
  2. Muhtesem doğal ve güzel renkler bende bunu almayı o kadar çok istiyorum ki :))
    http://ilyedaa.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğallar evet sırıtmıyo yani ben kahverengiyim, beyazım diye:)

      Sil
  3. Hayırlı olsun ne diyelim markayı çok seviyorum naked yada bu paleti hiç tercih etmesemde :) benim simli ve renkli far tercihim güle güle kullan cnm

    YanıtlaSil
  4. Renkler çok güzel. Ben naked 2 aldığım için bu paleti almak istemedim. Geçtiğimiz aylarda da UD primer potion satmıştı Sephora. Tüm ürünleri de yakında satışa çıkacakmış diye bir duyum aldım. En kısa zamanda gelir umarım. Güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Naked 2 varsa zaten hiç gerek yok:) UD girecek pazara o belli, nabız yokluyor. Çok teşekkürler:)

      Sil
  5. Ben de bugün aldım :) Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  6. twitter'dan söyledim ama buradan da yazmalıyım; çok iştah kabartan bir yazı olmuş! her an gidip alabilirim! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederiiim. Kötü arkadaş kontenjanında olmak hiç istemiyorum ama gerçekten almalısın! Biliyorum her rengine benzer şeyler var elimizde ama yapacak bir şey yok :)

      Sil
  7. Bu yazıyı okurken sizin yazarken eğlendiğiniz kadar eğlendim.Yetmedi son fotoğraf karesindeki eli alıp, öylece yüzüme sürüp, Mayalar mensubu gibi dans etmek istedim:)
    Daha sık okumak istiyorum, keşke astronomik aralar vermeseniz...

    YanıtlaSil
  8. :) Astronomik aralar vermiyorum, 2-3 günde bir en geç post var, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  9. Nnevettt!! Ben de sephoradan birkac ay evvel naked 2 paletini aldigimda ayni heyecani yasamistim ki su an bile paletim aklima geldikce mutlu oluyorum. Sephoranin naked2 leri getirdigi duyunca bartindan kalkip ankaraya gittim, boyle de manyagim. Baskasina soylesem bunun icim gittim diye bana poposuyla guler ama sen beni bir make up junkie olarak cok iyi anlarsin:) bunu da cok istiyorum ama insa naked 1 i de grtirir dimi? Off off! Hayirli ugurlu olsun diyorum gule gule kullan. Cok cok cok guzel kendisi gercekten bastan ciktim belki gene yollara duserim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Gayet iyi anlıyorum, gidilir yani o yol :) Ben N2 getirdiklerini bilmiyordum bak, belki zamanında N1 de getirmişlerdir de biz kaçırmışızdır? Of ya kedere büründüm şu an. Bence Urban Decay cidden nabız yokluyor Türkiye pazarı için. Her an tüm ürünler Sephora'ya gelebilir. Umarım yani. :)

      Sil
  10. Bunu almak istiyorum ama hiç sırası değil. BU HİÇ ADİL DEĞİL :(

    YanıtlaSil