28 Mart 2013 Perşembe

URBAN DECAY NAKED BASICS DUPES (Non-drugstore)



Merhabalar;

Bildiğiniz üzere Pazar günü Urban Decay Naked Basics Palet'i Sephora'dan aldım, asıl post için buraya tıklayabilirsiniz, ve kullandıkça hayranlığım artıyor. Ama Urban Decay Türkiye'de satılmadığı için sadece çok kısa bir süre için Sephoralar'da satılıyor. Herkesin Sephora'ya ulaşacak mesafede olmadığını, belki şehrinde Sephora olmadığını ya da en iyi ihtimalle süresinin geçip stokların bitmiş olabileceği ihtimaline karşı elimdeki dupe'larını buldum.

Peşin peşin belirtmekte fayda var, dupe dediğimiz şey pahalı markaların daha ucuz benzer ürünleridir, ama bu aynı fiyat ölçeğinde bir dupe olacak. Dediğim gibi, bu postun amacı ucuz alternatif bulmak değil, ulaşılamayan durumlarda -ki çok olduğunu biliyorum-, ulaşılabilen ve aynı seviyedeki markalardan örnekler vermek.

 Tek bir rengin hiç bir şekilde benzeri elimde yok, onu da belirteceğim.

Mac'ten bulduğum dupe'larla başlayalım.

Bire bir dupe olan Naked 2 ve Mac Omega:

Solda Naked 2, sağda Mac Omega

Ve yine identical dupes, Crave ve Mac Carbon

Solda Mac Carbon, sağda Crave

Bunlardan sonra, tamamen aynı olmasa da 90% benzerlikteki dupe'lara gelelim.

Lancome Ombre Subtile 05 Sculpture duo'sundaki açık renk ve W.O.S.

 Solda W.O.S., sağda Lancome


Clinique far paletinden CSS Soft Pink Shade ve Venus

Solda Venus, sağda Clinique( Görüldüğü gibi Venus biraz daha sarımsı ama göz kapağında tamamen aynılar)




Ve şans eseri daha makul fiyatta bir alternatif olarak, Art Deco 554 ve Foxy


Solda Art Deco, sağda Foxy




Gelelim elimde dupe'u olmayana... Faint.


Mac Wedge'e çok benziyor ve lakin bende Wedge yok ve Wedge'in daha açık olduğunu söyleyen bir takipçim oldu, kendisi Handwritten'ı öneriyor, teşekkürler, ama aklınızda bulunsun her halukarda diye söylemiş olayım.

İyi geceler!

xx

8 yorum:

  1. ben sephorada paleti incelediğimde faint oldukça açıktı. yani ben koyu kahve beklentisiyle gittim ama çok açık geldi gözüme ve vazgeçtim. senin fotoğraflarında inanılmaz koyu görünüyor. keşke gerçekte de öyle olsaydı. hala bu yüzden kararsızım alıp almamakta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tenim NW15, yani sana göre koyu durması belki bundandır benden daha koyuysan. Gayet koyu bir kahve, gözümde falan da gayet koyu duruyor yani.

      Sil
    2. benim ten rengim de tam C2, benziyoruz. sephorada bu paletin testerı da yok. yani deneme şansım da yok. ama öyle diyorsan madem daha fazla dayanamayacağım ben =) aklımda duracağına.. dimi ama =)nası canım çekiyor paleti anlatamam, sanki koca bir çikolatalı vanilyalı pasta gibi :p

      Sil
    3. O zaman kesinlikle al diyorum, pişman olacağını hiç sanmıyorum. Aklımda duracağına... isimli mottomuz forever:)

      Sil
  2. Merhaba, bende wedge var ama son fotodaki faint'den çok daha açık bir kahve wedge. Handwritten'a bakın, o olabilir bu rengin dupe'u.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler hemen yazıya ekliyorum bunu

      Sil
  3. Bu paleti çok alasım yoktu ama ürün hakkındaki yorumunu okuduktan sonra bir bakmam lazım dedim,keşke UD komple gelse buraya,ne güzel olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, artık tamamen gelse de böyle ucundan yakaladık yakalayamadık mevzusu kalksa ortadan. Görüyorlar işte çatır çatır satacak yani Türkiye pazarında, ne bu korku anlamak mümkün değil. Zaten Sephora'nın içinde olacak, ayrı mağaza olsa belki bilmeyen almaz ama Sephora'da bilmeyen de görecek.

      Sil