22 Mart 2013 Cuma

Son Aldığım Ürünlerin Artı-Eksileri

Merhabalar;

Alışveriş postlarım oldukça ilgi görüyor ve çokça soru alıyorum, mutlu da oluyorum. Amma ve lakin farkettim ki bunlarla ilgili belirli bir süre kullanım sonucunda neler düşündüğümü yazmıyorum. Demek ki, hemen başlamamız gerek.
Son aldıklarımdan kasıt son 3-4 alışveriş postumdaki ürünler. Yorum için yeterince uzun süre geçtiğine inandığım için haklarında kısa kısa fikirlerimi yazabileceklerim yani. Derinlemesine incelemeler her zamanki gibi bittiklerinde olacak. Daha detaylı fotoğraflara o tarihteki orjinal postlarımdan ulaşabilirsiniz.

-Mac Angel Ruj



Artılar: Rengi çok tatlı ve doğal, aşırı nude değil ama benim gibi çok açık tenlerde nude olarak kullanılabiliyor ki oldukça önemli. Sür-çık mekanizmasıyla çalışıyor, çok uğraşmaya gerek yok. İçindeki parıltılar çok belirgin değil ama nemli bir görüntü oluşturuyor, tatlı kısacası.
Eksiler: Kalıcılığı çok az ve diğer Mac rujlarımda hiç görmediğim bir şekilde erime işine girdi, hadi bakalım hayırlısı.

-Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel 
Artılar: Hafif bir nemlendirici, jel olduğu için çabuk emiliyor ve makyaj altı bazı olarak çok rahat kullanılabiliyor. Yağlı hissi yok ve kokusu rahatsız edici değil.
Eksiler: Cildim son 1-2 aydır normalden daha kuru olmaya başladı, mevsimsel, bu yüzden bana biraz hafif geliyor. 2 sefer sürüyorum geceleri. Yani gece kremi olarak pek işe yarar değil, gündüz için uygun.

-Clinique All About Eyes/Eye Cream



Artılar: Hafif yapılı ve bu yüzden kullandıktan sonra üstüne göz makyajınızı uyguladığınızda yağlanma ve akma yapmıyor. Gündüz kullanım için ideal. Ayrıca göz altı şişliğini belirgin bir şekilde azaltıyor.
Eksiler: Gece için fazla hafif ve YSL kremimden aldığım verimi pek alamadım.

- Clinique Chubby Stick Set:


Artılar: Kullanımı çok kolay, renksiz değil yani sürüldüğü belli oluyor, çok yoğun göz makyajında hafif bir dudak rengi için ideal.
Eksiler: İddia edildiği gibi nemlendirici olduğuna inanmıyorum. Ayrıca koskoca tüpün içinde gram kadar ürün var, bir ayda bitiyor.

-Clinique Bottom Lash Mascara



Artılar: Alt kirpik rimeli denen şeyde çığır açmış bir ürün. Çok detay bir ürün gelebilir çoğu kişiye, ne gerek var normal rimeli alt kirpiğime de sürebilirim diyebilirler ki doğru, ama bu bambaşka. Alt kirpiklerinize normal rimel sürdüğünüzde kirpi gibi olurken bununla kirpik başına düşen orantılı ürünle iyi bir görüntüye ulaşıyorsunuz.
Eksiler: Yok, açıkçası.

-Mac Vex Far

Artılar: Harika bir renk. Duochrome, beyaz-açık pembe-yeşil dönüşümü yaşıyor ama baktığınızda beyazımsı aydınlatıcı bir renk. Tüm göz kapağımı bir anda çok satin görünüşlü bir renge çeviriyor, eyeliner'ınızın daha keskin gözükmesini istiyorsanız bu far kesinlikle ideal. Ayrıca benzersiz, yani dupe bulmak pek de mümkün değil. Sıradanlıktan uzak.
Eksiler: Sürerken göz altınıza dökülme ihtimali var, o yüzden kapatıcınızı sonra sürmeniz yeterli olur.

8 yorum:

  1. angeli ben de aldim ama daha gelmedi, bakalim. pembe ruj cok sevmem fakat bu rengi ove ove bitiremediler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim Kardashian hype'ı var ürünün üzerinde, ondandır büyük ihtimalle:) Ama cidden tatlı, ben pembe ruj hastasıyım ve milyon tane pembem var ama ona rağmen farklı buldum :)

      Sil
  2. hepsini güle güle kullan ☺ özellikle far çok hoşuma gitti ☺

    YanıtlaSil
  3. angel benim de almayı düşündüğüm bi renkti ama kalıcılığı kötüyse, üzüldüm şimdi.. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz sorunlu maalesef, ama aslında alınmayacak kadar da değil yani rengi falan on numara. Bir şeylerden de fedakarlık edeyim dersen al bence:)

      Sil
  4. far ve maskara süper =) özellikle maskarayı acayip merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Maskara on numara kesinlikle. Far zaten ayrı dava :)

      Sil