10 Mart 2013 Pazar

NARS Albatross Highlighter İncelemesi




İyi pazarlar;

Nars'ın Albatross highlighter'ını alalı 1 seneyi aşan bir zaman oluyor. Yeterince zaman geçtiğine göre bir inceleme yazısı yazabilirim, ufak da bir allık kombini kıyası yapalım ki tek başına bağımsız bir inceleme olmasın.


Fiziksel özellikleriyle başlayalım; boyutu avuç içi kadar, ürün de 4.8 g. İlk bakışta "Bu mu yani 65 lira vereceğim şey?" izlenimi uyandırıyor boyut olarak (Nars'a zam geldi bu arada, ben aldığım zamanki kura göre değerlendiriyorum.). Ama 1 senelik kullanım sonucunda, ki neredeyse her gün kullandığımı göz önünde bulundurursak, dibini görmeye yaklaşmadım bile. Bereketten ölecek kategorisinde.


Fiziksel özelliklerden devam edelim; bildiğiniz üzere Nars'ın siyah olan tüm ürünleri ve parçaları(fondöten kapağı gibi) kadifemsi yumuşak bir yapıda. Oldukça lüks durması açısından muhteşem de, kirliliği çok büyük bir eksi. Tüm tozu, izi ürünün üstünde görüyorsunuz.


Toz demişken; gördüğünüz üzere bu ürün highlighter olduğu için oldukça toz üretiyor. Usturuplu açıp kapatırsanız bir sıkıntı yok zaten, ama böyle ürünü açıp karşısında göz tatmini oluşturmak için dikilecek kişilerdenseniz bu sorun yaratabilir. Belirtelim.


Ürün özelliklerinde derine inelim; highlighterlar ana başlık olarak ikiye ayrılır. Altın tonlular ve gri(gümüş) tonlular. Cool ve warm olarak da düşünebilirsiniz. Bu, altın tonlu ama görüntü itibariyle cool. Şimdi, bu tanım kafa karıştırabilir, açıklayalım: Eğer koyu sarı altın renginde olsa ve ben bu ürünü açtığımda kalıpta duran bir tereyağı rengiyle karşılaşsaydım warm gold diyecektim. Ama bunun içindeki altın rengi açık sarı, o yüzden rahatça görebildiğiniz üzere beyazımsı görünüyor.




Swatch'una bakalım, ten rengim NW15-Nars Mont Blanc. Ultra açık tende duruşu bu şekilde kısacası:


Yineliyorum, ve siz de görüyorsunuz ki, altın rengi bir görüntü yok ortada. Ben pek altın rengi fanı olmayan biri olarak bu highlighter'a renk açısından kefilim.

Şimdi önemli bir noktaya geliyoruz, bu highlighter sonuçta allığı sürdüğümüz yerin üst kısmına sürülüyor, tek başına kullandığımız bir şey değil genelde. Peki, allıklarla altlı-üstlü kombini nasıl?

Bunun cevabı için renk skalasının 2 ucundan allıklar seçtim. Biri, tupturuncu ve parlak bir allık olan MAC Sunbasque, diğeri de oldukça cool tonlu bir Barbie pink allık olan MAC Azalea Blossom(limited edition/ama pale pink allıklardan herhangi birini temsilen burda)

Sunbasque-Albatross/Turuncu allık+Albatross kombini


Azalea Blossom-Albatross/Pembe allık+Albatross kombini


Yan yana görmek en çok işimize yarayacak şey çünkü bu şekilde kullanacağız çoğu zaman bu highlighter'ı. Pembe kombinine özellikle dikkat çekmek istiyorum; eğer bu highlighter koyu altın olsaydı sadece Sunbasque'e yakıştırabilecektik ve Azalea'da garip duracaktı. Ama açık sarı/beyaz olduğu için ikisiyle de kombinleyebiliyoruz. Bu, bir highlighter için bulunmaz bir nimet, çünkü kullandığımız her allığa gidebilecek highlighter sayısı oldukça az.

İşin özeti, ben Albatross'dan oldukça memnunum, saydığım bir iki fiziksel külfeti dışında ürün olarak hiç bir sıkıntısı yok. Ayrıca, belli belirsiz highlighterlardan da değil, yüzünüzü disko topuna çevirmeden aydınlatıyor. Tabi ki goldish-type olduğu için bunu dudak üstü, kaş altı, burun üstü gibi yerleri aydınlatmak için kullanmıyoruz. Sadece elmacık kemiği üstü spesifiğinde.

Hepinize tekrar iyi pazarlar, xx.

11 yorum:

  1. Ne kadar guzel ve bilgilendirici yazi olmus ellerine saglik :)
    Albatross gercekten de her ton alliga uyum saglayabilecek bir aydinlatici :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, her ton allık için. :) Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Ben cok sari buldugum icin hic yaklasmamistim yanina bunun. Dior un yeni aydinlaticisini ismarladim bakalim nasil cikacak baya basarili Oldugunu okudum

    YanıtlaSil
  3. Canım bu her iki allıkta halen satışta mı?
    Güzel koyu durmayan bir pembe vede hoş bir pembe-şeftali arası allık arıyorumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turuncu olan satışta diğeri limited edition'dı, ama turuncu olan da pek hafif değil.
      Ben o zaman ufak bir öneri yapayım koyu durmayan sakin allıklardan, turuncu olarak Melba, pembe de Pink Swoon:)

      Sil
  4. hem günlük hem akşamlık kullanılabilecek harika bir aydınlatıcı gercekten. ben de bu highlighter ile orgazm/albatros ikili paleti ile tanışmıştım ve daha o bile bitmedi herrr gün kullanmama ragmen 1 seneyi gecti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orgasm'la da muhteşem gidiyor evet, onları ikili mi satıyorlardı? Keşke o zamana denk gelseymişim, tam boy mu? :)

      Sil
  5. çok guzel bir aydınlatıcı.
    banada beklerim =)

    YanıtlaSil
  6. "bumu 65 lira verecegim sey" yazmissin da keske 65 lira olsa. Ben gecen hafta mata hari aldim tam 85 lira verdim bukadar zam olamaz burdan sephorayi yuhluyorum

    YanıtlaSil