4 Mart 2013 Pazartesi

MAC 190 Fırça İncelemesi




Merhabalar,

MAC fırçalarla ilgili bir yazı yazmam istenmişti, ben de bu anlamda önemli gördüğüm 4 fırçayı ayrı postlarda incelemeye karar verdim. Neden elindekilerin hepsini değil de sadece 4 tanesini derseniz, en işe yarayacak ve üstüne konuşulabilecek olanları seçtim. Fırçalar malumunuz oldukça pahalı, o yüzden MAC fırça yatırımına girmek isteyen insanlar için değerli 4 parça olsun istedim.



İlk bölüm 190 fondöten fırçası. Bu fırçayı uzun süre pahalı diye almayı ertelemiştim ve onun yerine Ecotools'un fondöten fırçasını kullandım. Ancak o oldukça yumuşaktı ve fondöteni cilde yedirmek yerine fırçanın kendisine yedirmiş oluyordunuz.



Daha sonra karar verip 190'ı aldım. Fark oldukça net. 190'ın kılları daha sert ve yapısı daha oturaklı. Oturaklıdan kasıt şu ki, şeklini kaybetmiyor. Bu tür fırçalarda boyut genelde sorun olur, yani fondöten fırçaları çoğu zaman yüzün alanına oranla fazla büyük kalır. Bu ne çok küçük ne de sorun edilecek kadar büyük.



Ayrıca, fırça izi konusu da en belirgin sorunlardan biri, bu fırçada Nars Sheer Glow'la ve ya Clinique Anti-Blemish Solution'la hiç bir şekilde fırça izine rastlamadım. Bu tabi ki kullanılan fondötene de bağlı ama en çok fırçaya bağlı, bu konuda bu fırçaya tam puan veriyorum. (Fırça iziyle karşılaşan insanlar da varmış bu arada, hemen ekleyelim, benim cildim karma, ve iz görmedim ama çok yağlı ya da çok kuru ciltlerde görülebilir, bu kısım kendim için on puanlık tarafı yani fırçanın)

Sıkıntılı olan kısmı ise temizliği. Kıllar oldukça yoğun, çok ve sıkı olduğu için aralarındaki fondöteni temizlemek için her seferinde deep cleansing gerekiyor. Gülün dikeni olarak, üşenmeden, her seferinde derinlemesine temizlerseniz hiç bir sorun kalmayacaktır.



Fırçaların yatırım olduğunu bildiğimden, doğru yönlendirme yapmak istiyorum ve fondöten fırçası olarak bundan pişman olacağınıza inanmıyorum aldığınız takdirde. Sonraki post, Mac 217 üstüne olacak.

xx


10 yorum:

  1. Ben 190'imda firca izleriyle karsilastim acikcasi. Her sürdügümde iz birakiyordu. Fondötene baglidir diyeceksin, ama ben hem Drugstore (mesela Bourjois Healthy Mix Serum), hem de High-End (sesela Yves Saint Laurent) fondöteni kullandim bununla. Demek ki fondötenle degil, fircayla alakali bu iz birakmasi. Onun yerine artik Sigma'nin F80 fircasini kullaniyorum (Flat Top Kabuki).

    Ayrica fondöten fircalarinda genelde spot cleansing yapilmaz ki, her seferinde deep cleansing zaten sart.
    Bu firca bana göre degildi pek. Bir ara MAC'in 189 fircasiyla uyguladim fondötenimi (LE koleksiyonlardan birinde cikmisti, aslinda MSF fircasiydi), o 190'dan biraz daha büyük ve böylece daha cabuk sürebiliyordum fondötenimi. O firca izi de birakmiyordu. Yani bunun daha büyük bir alternatifini ariyorsan 189'u öneririm. :-)

    Sevgiler,
    http://makyajtutkusu.blogspot.de/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bunu yazdığın mükemmel oldu, demek ki cilde göre de değişiyor bu fırça izi olayı. Ben cidden hiç görmedim izi ama sen gayet de görmüşsün demek ki bu konuda kefil olamıyoruz.
      Fondöten fırçalarında spot cleansingle çözülebilen durumlar var, mesela ben Ecotoolsta spot yapıyordum baya temizleniyordu çünkü kılları yumuşaktı, yani amaca hizmet etmiyordu. Adam gibi fondöten fırçasında dediğin gibi olay deep cleansing.
      Çok teşekkürler bu fırça izi olayını paylaştığın için. :)

      Sil
    2. Evet, cilde göre degisiyor sanirim.
      Ben fondöten/allik fircalarimda spot cleansingi hic denemedigim icin bilemiyorum aslinda. Icindeki ürünü tamamen cikarmayacak diye ödüm kopuyor :D Sonra savas alanina benzer bir suratla gezmekten korkuyorum. Ben yine de deep cleansingime devam edeyim en iyisi. :-)
      Rica ederim!

      Sil
  2. Merhabalar,bence en mantıklısı bu fırçayla fondöteni sürmek,duo fibre bir fırça ile blend etmek,tam bir air brush etkisi olabilir.Ben şahsen duo fibre da severim ama bu tipte fırçaların da yeri başka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok düşündüm duo fibre almak ama tek başına kullanınca iz çıkar diye almadım, bunu hiç düşünmemiştim bile. Şu an feci mantıklı geldi, air brush etkisini canlandırdım resmen gözümde bi an. Ben duo fibre'a doğru para biriktirmeye geçeyim o zaman. :)

      Sil
  3. Benim uzun suredir aklimda olan ve hep erteledigim bir fircadir bu gidip gelip baska sey almisimdir bu kez yine tam kararliydim ki shiseido perfecting brush aldim
    Ve sonuc inanilmaz hatta mukemmel 190 yone bir dahaki aya kaldi aMa kesin alacagim bu kez koleksiyon hastaligim var cunku. Hem 190 full
    Coverage icin ideal. 187 yi kesinlikle almalisin iz birakacak aen son firca. benim ilk fondoten fircamdir simdi bir suru olmasina ragmen hala vazgecilmezim ayrica bronzer ve blush da cok guzel uygulaniyor. Ben de fondoten fircalarimi derinlemesine temizlemeyi tercih ediyorum her kullanimdan sonra. Sigma f80 i de cok severim ama onun da temizligi birazcik zor

    YanıtlaSil
  4. Hep masraf hep masraf,ben de sende görerek aldığım Mocha allığımla beraber uyuycam yakında,nasıl güzel bir allıktır,özellikle Please Me ruj ile kullanınca mükemmel...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba fondeten fırçasını hiç denememiştim denemek istedim şimdi, taşekkürler:)
    Takipleşmek dileğiyle bana da beklerim:)
    www.alisverismakyaj.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Bence bu tarz fırçalarla pudralı yapılı fondötenlerde fırça izi oluyor daha çok.Benimde cildim karmadan yağlıya.Sheer glow,Face and body gibi ince yapılılar gayet güzel sürülüyor çizgisiz.Tabii ki en güzel airbrush etkisi duo fibre familyasıyla.Özellikle 131 harika.Küçük olduğundan biraz daha vakit alıyor uygulama ama sonuç mükemmel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba snm,mac 131'i biliyormusun?artık bulunmayan bir fırça,ve evet kesinlikle 187 veya 188 den çok çok daha güzel,hatta mükemmel fırça diyebilirim,keşke yine satılsa da alsak,uygulaması,kullanımı,cilde ürünü uygulaması süper ötesi,sevgiler...

      Sil