9 Mart 2013 Cumartesi

MAC 217 Fırça İncelemesi



Merhabalar,

Fırça inceleme serisinin 2. kısmında 217'yi inceleyeceğiz. Mac'in en çok satan fırçasının 217 olduğunu biliyoruz, ama tüm bu hype, bu ilgi neden? Bakalım...


Fırçanın kılları ilk aldığınızda bembeyaz, kullanıp yıkadıkça da ilk zamanlarda eski beyazlığına dönüyor. Ama bir süre sonra, özellikle çok fazla koyu far uygulaması yapıyorsanız, temiz hali bile üstte gördüğünüz şekilde oluyor. Beyazın üstünde kalan bu renk farkı kirlilik hissi yaratsa da en azından siz kirli olmadığını biliyorsunuz, ama göz tatmini olarak pek de hoş bir durum değil tabi.

Özelliklerine gelirsek, bu fırça crease bölgesi için bire bir dizayn edilenler kategorisinde. Gölgelendirme, crease belirginleştirme ve tüm göz kapağına yoğun renk uygulamada kullanıyorum, sonuç oldukça başarılı. Kıllar çok sık ve medium sertlikte, bu yüzden de keskin hatlar yaratabiliyorsunuz gölgelendirme esnasında. Tabi ki o keskinliği daha sonra dağıtıyorsunuz, onun için de gerekli olan fırça bir sonraki yazımın konusu olan 224. Ama ana hatları 217 ile yapıyoruz, bu sebepten bu fırça hayati bir öneme sahip.


Büyüklük olarak bakacak olursak, ideal crease fırçası boyutundan belki bir tık daha geniş. Sebebi de hem define hem blend özelliğinin olması. Açıkçası, ben bu fırçanın define, yani belirginleştirme ve şekil verme yönüne, blend yani karıştırma yönünden daha çok güveniyorum. Sıkı ve yoğun bir fırçayla en iyi definition yaratabiliriz çünkü, blendingden ziyade.


Görünüş konusunda oldukça titiz insanlar olduğu için şu ayrıntıyı da vermekte fayda var; gördüğünüz gibi gün ışığında fırçanın sapındaki renkli simleri rahatça görebiliyorsunuz-tabi ki fırçanın maddesinin içinde, dıştan değil. Bunu neden söylüyorum; çünkü çoğu sahte fırçada bunu görme ihtimaliniz yok. Ben internetten Mac alışverişi yapmıyorum ama bana isyanlarla gelen insanların deneyimlerinden yola çıkarak gördüğüm fırçalarda, bu içine gömülü sim durumu taklit edilemiyor pek, başarılı bir şekilde yani.
Belirtmekte yarar var, bu sim mevzusu yüz fırçalarında yok, fondöten allık vs gibi, çoğu göz ve kaş fırçasında Mac'in dizaynı bu şekilde.

İşin özeti, elimdeki en iyi 4 fırçadan biri, seride görüldüğü üzere. Problemli göz hatları olan insanlarda da işe yaradığını makyaj yaptığım insanlarda rahatça gözlemleyebiliyorum, beni yarı yolda bırakmadı. Bu yüzden üstüne saatlerce düşünülüp karar verilecek bir yatırım değil, direkt olarak alınır.

xx

5 yorum:

  1. Merhaba Sigma E25 nolu firca bunun taklidi ve sanirim bunun kadar iyi degil..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar
      Hiç Sigma fırçam yok, nasıl? Dökülme mi yapıyor?

      Sil
  2. Fiyatınıda ekleyebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef hiç hatırlamıyorum, 50-60 civarıydı sanırım

      Sil
    2. peki teşekkürler..

      Sil