31 Mart 2013 Pazar

Bronzer Seçimi: Bourjois Chocolate Bronzer vs NYX Taupe İncelemesi


Merhabalar;

Yaza doğru gidiyoruz, ve tabi ki her yaz olduğu gibi endişeyle yaklaşıyorum şu geçişe, zira malumunuz olduğu üzere bu coğrafya kadınında çok farklı(!) bir bronzer anlayışı var. Bununla ilgili konuşmayacağım, çünkü vakti zamanında yeterince konuştum, isterseniz şuradan birine göz atabilirsiniz.

Bu postta bahsetmek istediğim şey, Bourjois Chocolate Bronzer ve NYX Taupe arasındaki farklar ve benim tercihlerim olacak.
Şahsen bronzer'ı bronzlaşma amacıyla asla kullanmayan biriyim, bildiğiniz gibi, bronzlaşmak benim için başıma gelebilecek en kötü şeyler listesinde ilk 5'e oynar rahatlıkla. Ama tabi ki bronzer'ı sadece bu amaçla kullanmadığımız için, benim de kendimde kullanmak için baya bir zaman önce kontur amaçlı almış olduğum iki bronzer var. Bourjois'yı Temmuz 2011'de almışım, orjinal post burada, ve NYX'i de marka ülkeye ilk geldği hafta koşa koşa almışım ama posta dahil etmemişim, sadece Angel var allık olarak, o da Temmuz 2012, şurada .





Bourjois, çikolata konseptiyle gelen bir bronzer. Kokusu da aynı şekilde. 58 liraya almıştım zamanında, şimdi kaç olmuştur bilmiyorum. Kapaklı mıknatıslı olayları falan çok hoş, lakin en açık rengi olan 51'i almama rağmen inanılmaz bir turunculuğu var. Bronzer'da asla istemediğimiz şey olan turunculuk, bu üründe mevcut. İçinde de altın rengi çok hafif ışıltılar var.
Şimdi, bu ürünü ben sarı alt tonlu siyahi birinde düşünüyorum, on numara. Ama ülkemdeki en koyu hatunda bile o durum yok, o yüzden pek tercih edemiyorum birine makyaj yaparken de.




Gelelim NYX'in taupe'una. Önce tek kelimeyle özetleyeyim; MUHTEŞEM. Geçen sene 29.90'a almışım. Soğuk tonlu bir kontur allığı. Rengi tam bir taupe, grimsi kahverengimsi herşeyimsi bir taupe. Yanak, şakak, alın, burun konturları için muhteşem. Garip bir gölge bırakmıyor, bu kadar koyu olmasından çekinmeyin. İyi bir blending'in çözemeyeceği tek şey iğrenç bir bronzer uygulamasıdır, onu da yapmayalım diye senelerdir bloğumuzdan uyarıyoruz.

Swatchlara bakarsak çok net bir şekilde turuncu Vs taupe olayını görebiliyoruz.



Özetle ben Bourjois'yı allık olarak kullanırım kullanacaksam, bronzer olarak değil. Tupturuncu bir yüzü geçiyorum, içindeki ışıltılarla nasıl bir doğallık beklenir, orası da ilginç. Bu olayın galibi NYX'tir, tebrik ediyoruz kendisini.

xx

16 yorum:

  1. bronzer için benefit hoola yı çok kullanıyorum ben o da güzel nyx e yakın bir ürün

    YanıtlaSil
  2. Şuana kadar en çok sevdiğim bronzer oldu Taupe, model tarzı keskin yanaklar yaratmaya cidden çok uygun, diğer bronzerların o turunculuğu kahveliği beni de benden alıyor, taupe elime geçtiğinden beri elime bile almadım diğerlerini ve sanıyorum ki uzun bir süre de almam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taupe kardeşliği! Rengi muhteşem tutturmuşlar cidden Aysel, helal olsun yani.

      Sil
  3. Nyx taupe harika fakat gercekten acik tenliler icin. Ben bugday tenliyim (nc 27/c4) ve taupe maalesef bende hic gorunmuyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız öyle bir durum olabilir, koyu tenli birinde hiç denemedim ben de taupe'u.

      Sil
  4. peki buğday tenlilere uygun bronzer hangisi olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoola'dan çok memnun insanlar, ben de Nars Zen'i kullandım buğday tenlerde, gayet iyi gitti açıkçası. İkisi de mat, o yüzden tercihim bunlar olur sanırım.

      Sil
    2. Nars Laguna koyu mu durur?

      Sil
    3. Koyuluktan değil de fazla turuncu durabilir, buğdaylık kurtarırsa kurtarır tam sarıysa alt tonun, ama kesin bi şey diyemiyorum çünkü swatchlarda cidden turuncu. Bir gidip Sephora'da dene bence, 2-3 saat sonra kararını ver :)

      Sil
    4. ne koyu durması belli olacağını bile sanmıyorum. ben nw20 yim hatta daha bile açığım bana en az 3 ton koyu elimdeki ürün. lagunayı sephorada elimde denedim görünmedi bile. sadece ışıltı ve hafif koyuluk. fırçayla sürsem hiç görünmezdi bile sanırım :)

      Sil
  5. Bencede Nyx Taupe en güzel bronzer çok severek kullanıyorum :)

    http://ilyedaa.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Taupe'un seveni olarak çoğunluktayız :)

      Sil
  6. Ben de mi alsam ne yapsam şu Taupe'u? Sen de öyle bir yazıyorsun ki iştahım kabarıyo!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yazılarının iştah kabartıcılığının yanında benimki ne kalır, ürünün ismini fotoğrafa yazışına bile eriyorum. :)
      Ama Taupe hak ediyor ya, bence alırsan pişman olmazsın, yani benzeri bir şeyin varsa çok zaruri değil tabi de denemekten de pişman olmazsın gibime geliyor:)

      Sil
    2. Gorkiiii ben de ay gorkem e soyleyeyim de gidip alalim diyordum tam yaZiyi okurken, ama tabi ki senden kacmamis, hemen radarina girmis! nars lagunadan ziayede oncelikle bunu alsam sanki kontur icin muhtesem duruyor gercekten! Haftasonu kanyon douglas a gidelim kuzuuum!:)

      Sil