19 Ocak 2013 Cumartesi

Nars Sheer Glow Hakkındaki Düşüncelerim


Merhabalar;

Son postlarımı uzun zamandır kullandığım ürünlerle ilgili inceleme yazısı tadında yazıyorum. Bir önceki postumda da (görmek isteyenler buraya bakabilir) Lancome Artliner ile ilgili kısa bir review yazmıştım.






Bu da aynı oranda merak edilen ve çok istenen bir review. Öncelikle bir karışıklığa son verelim bu ürünün ismindeki. Buradaki "sheer" sıfatı fondötenin kendisi ve kapatıcılığı için değil, içindeki glow'u nitelemek için. Yani "hafif bir ışıltı" veren fondöten anlamında, hafif kapatıcılıkta anlamında değil. Hatta,kapatıcılığı oldukça iyi. Medium coverage bile diyemem, full'den bir adım önce.

Yapısını "silky" diye tanımlayabiliyorum, yani ipeksi. İnanılmaz yumuşak ve kolay yayılan bir yoğunlukta. Kesinlikle fırçayla uygulanmasını tavsiye ediyorum. Elle uygulandığında gereksiz bir yoğunluk kaybı yaratabilir.

Hangi cilt tipine tavsiye ederim sorusunun cevabı; aşırı aşırı yağlı değilse parıl parıl parlayan ciltler dışında tüm cilt tipleri sahiplerine tavsiye ederim. Ben her halukarda üstüne Mac Studio Fix pudramı uyguluyorum, yağlı bir cildim olmasa da. O mat görüntüyü seviyorum.



Tek bir eksisi var, o da; aşağıda gördüğünüz gibi, kadifemsi muhteşem bir kapağı olduğu için çok çabuk kir göstermesi. Ayrıca pompalı değil, kullanırken dikkatli olmak gerekiyor. Şişesinin cam olmasına ben hastayım, feci seviyorum, ama sevmeyen vardır eminim ki. Bence oldukça lüks ve şık duruyor.


Fiyat olarak gayet uygun, 90 lira. Lüks, high-end bir fondöten için muhteşem bir fiyat. Ayrıca oldukça uzun süre dayanıyor, 10 ay civarında.

Sonuç olarak, kesinlikle, can-ı gönülden tavsiye ettiğim bir fondöten kendisi. Ben 3.sünü kullanıyorum şu an kendim için, ve makyaj yaptığım herkesin yüzünde de uygun rengini kullanıyorum. Alınız, çekinmeyiniz.

20 yorum:

  1. kapatıcılığına çok şaşırdım şu an, kesinlikle bakacağım bu fondotene

    YanıtlaSil
  2. ben de ikinciyi kullanıyorum ve kendisinden oldukça memnunum (:

    YanıtlaSil
  3. Pompalı olamayan fondötenleri biraz fazla boca ederek kullanıyorum maalesef,gereksiz bir israf oluyor.Bunuda pompalı şişe tasarlasalar ne güzel olurmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıca uygun ölçüde bir pompa bulup takmak mümkün de o iş zor tabi, keşke pompalı olsaydı, katılıyorum.

      Sil
  4. Eksik bir post olmamış mı? Ben ürünün ambalajından ve cam görünümünden ziyade, ürün kullanımında öncesi ve sonrası halleri de merak ediyordum. Hatta, bunu merak ediyordum sadece. Lancome Artliner gibi bunun da bir uygulama fotoğrafı olsaydı şahane olurdu. Blog okuyucusu için diyorum; yoksa muhakkak arayan bulacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum. Öncesi sonrası dediğiniz şey ciltten cilde göre değişir. Benim cildim pürüzsüzse siz "Aaa mucize" der alırsınız sizde aynısı olmaz. Saçma değil mi? Gayet. Ben camından paketinden çok üstte bir sürü ürün özelliğini, kalıcılığını vs anlattım. O en son kısmıydı. Objektif olarak herkeste geçerli olabilecek şeyleri yazıyorum, ona göre değerlendirebilsin insanlar diye. Yoksa benim cildimin öncesi sonrası kimseye kıstas olamaz.

      Sil
    2. Kıstas oluştursun diye değil, ona bakarsak diğer özelliklerde herkese göre değişecektir. Kalıcılığı, ürünü kullanım şekline, miktarına, -özellikle de- cildin yapısına da bağlı değil midir? Gayet. Objektif olarak göremiyorum o nedenle bunu. En azından ürünün yapısının, tende nasıl durduğunun olması gerektiğini düşündüğümden yazdım. Bir kişinin öncesi sonrası durumlarına veya mucize/vasat demesine bakarak ürün alacak kişi, pek tabii ki cam ambalajına bakarak da alabilir.

      Ben bu ürün Artliner'daki tanıtım özenini hak ediyordu.

      Sil
    3. Cam şişenin kişiden kişiye göre değişeceğini düşünmüyorum maalesef:)
      Tüm postlarım aynı özende
      İyi günler

      Sil
    4. Anlaşamadığımız nokta bu değil ki. Ben kişiden kişiye değişmeyen kıstasları değil, ürünün tanıtımdaki eksikliği dile getirmiştim. :)

      İyi günler.

      Sil
  5. peki Clinique Anti Blemish Solutions Fondöten ile kıyaslasan hangisi dersin? pardon anket sorusu gibi:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu düşünüyordum eklesem mi yazıya diye. Cildi aşırı yağlı olanlar için aynı kalite ve güzellikte bir tercih de Clinique Anti Blemish olur. Benim cildim yağlı değil ama kullandığımda çok çok memnundum. Nars'tan sonra 2. favorim.

      Sil
  6. Alasım geldi, bir fondöten canavarı olduğum için:) her çıkanı, gördüğümü istiyorum ama şu an elimde çok ürün var. Bitmeye başlasınlar (biraz azalsınlar yeter) bunu da denemem gerek anlaşıdlı. Sheer ismini ben de light sanmıştım. Ben orta kapatıcılıklta ama glow fondöten seviyorum anlaaşıldığı üzere bu tam bana göre olacak gibi duruyor uzaktan:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle hastası olacaksınız o zaman, istediğinizin tam karşılığı bu gibi duruyor. :)

      Sil
  7. Merhabalar
    nc 20-25 e hangi renk olur sence?sephorada light 2 dediler ama akşam saati olduğu için deneyemedim.O kadar güzel anlatmışsın ki yazında, okuyan herkes için bir arzu nesnesine dönüşmemesi ihtimal dışı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Light 2(diğer adı Mont Blanc zaten) benimki ve ben mw15'im, çok çok açık kalır. Daha koyu bir şey bakmalısınız, oradaki insanlara güvenmeyip kendiniz çene kısmında bir noktada renkleri deneyip seçin. Yönlendirmelere göre almış olsaydınız şimdi yüzünüz bembeyaz olurmuş. Çok yazık ki o insanları oralarda çalıştırıyorlar.

      Sil
  8. Bu fondöteni ne kadar sürede bitiriyorsunuz?

    YanıtlaSil