25 Ocak 2013 Cuma

Koyu Tenler İçin: Shruti Hassan Makyajı


Merhabalar;

Bollywood sevmem, Hint müziğinden pek hoşlanmam ve özel ilgi alanım olan bir kültür değildir. Lakin, bir şarkıyı keşfim, o şarkının klibinde 2-3 saniye görünen kadına adeta vuruluşum ve onu buluşum, ve sonuç olarak onun makyajını bloğa taşıyacak kadar görüntüsünü sevişim. Bayanlar baylar; karşınızda Shruti Hassan.


"Esmer güzeli" tanımlaması ülkemizde çok yaygındır (nüfustaki esmer oranıyla doğru orantılı olarak) velakin cidden hak eden insan azdır. Bizim ülkemizde önüne gelene söylenen bir laf olmasa, bu kadına esmer güzeli derdim ve biterdi. Ama Türkçe'deki bu tanımı kendisi için yetersiz bulup esmer tanrıça demeyi uygun görüyorum müsadenizle. Hazır kendileri çok tanrılı dinlerle içli dışlıyken, kendisine tanrıça dememde sorun yoktur diye düşünüyorum.


Makyajının genel hatlarını çıkarmak gerekirse, natural görünümlü ama aslında uğraşılmış bir makyaj olduğunu görüyoruz. Kaşlar belirgin, eyeliner çok keskin ve net, allık her zaman şeftali tonlarında, ve dudakta normal dudak renginin 2 ton koyusu bir neutral ruj var. Makyaj stilini değiştirmiyor, çoğu fotoğrafında aynı çizgiyi görmek mümkün.


Fondöten renginin NC30 olduğunu tahmin ediyorum Mac spektrumunda. (Fotoğraflardaki açıklığa aldanmayın, flaşla alakalı, kendisi has Hintli, açık ten abes olurdu ki zaten değil.) Nars için NC30'ler renk olarak Barcelona'yı tercih ediyor diye düşünüyorum. Yüzünde mat yerine glowy bir finish var, bu sebepten ben bu makyajı tekrar yaratıyor olsam Nars Sheer Glow kullanırım fondöten olarak. Barcelona rengi de şu şekilde:


*Fondötenin fotoğrafı bana ait değildir.* Gözlere geçersek, şeftali tonu ve ten rengine oldukça benzeyen bir far kullanılmış ve biraz parlak. Bu konudaki tercihim Mac Expensive Pink olacaktır.


Bu gözün crease kısmına (bilmeyenler için bununla ilgili bir postum da mevcut) uygulanmış ve alt kısım eyeliner için boş bırakılmış. Eyeliner yapı itibariyle inceden kalına gitmiş ama kuyruk uzatılmamış, kendi içinde ufak bir üçgen şeklinde bırakılmış. Eyeliner tercihimi bilmeyen yok artık, Lancome Artliner.


Takma kirpik oldukça belirgin, kirpikler konusunda doğal olmak için çaba sarf edilmemiş, belli olsun istenmiş. Bu yüzden tercihim Mac M26 kirpiği olacaktır.


Allık, bahsettiğim gibi, saf şeftali tonu ve mat. Bu konudaki tek tercihim Nars Gina.


Ruj, belirlediğimiz üzere, dudak renginin 2 ton koyusu. Bu zor bir karar şahsen benim için, ama büyük ihtimalle tercihimi Mac Velvet Teddy'den yana kullanacağım.

Kaşlar oldukça yoğun doldurulmuş ve koyu renk doğal olarak. Kalemle doldurmak yerine farla doldurmayı her zaman tercih ederim, çok daha doğal bir görüntü oluşturuyor. Koyu tenlilere makyaj yaparken kullandığım kaş farı Mac Charcoal Brown. *fotoğraf bana ait değil*



Evet durum bu. Bu kadının makyözü olsam hayat bence bi tık daha güzel olurdu. Esmer tanrıça postunun sonudur.

İyi geceler
xx

6 yorum:

  1. Merhaba,güzellik anlayışm genelde beyaz ten ve mümkünse koyu renk saç olduğu için bu güzel bana pek hitap etmese de makyajı başarılı,şimdi de Velvet Teddy yi merak ettim,Mac'in mat rujlarına karşı içimde önlenemez bir sevgi var,hepsinden ikişer üçer almak istiyorum,fakat şimdilik elimde sadece Kinda Sexy ile Ruby Woo var.görüşmek üzere,Başak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, benim de güzellik anlayışım feci açık bir ten ve mümkünse siyah saç şeklinde vuku buluyor ama bu kadını gerçekten beğendim. Velvet Teddy açık tenli insanlarda kahverengi durabiliyor, Mac'te almaya niyetlendiğimde resmen kahverengi durmuştu bende de, o yüzden sadece esmerlere tavsiye ediyorum. Kinda Sexy çok başarılı bir seçim, Rubby Woo'ya zaten söz yok. Eğer pembelerle ilgileniyorsanız rujda, ki benim takıntım resmen, Snob, Chatterbox, Angel, Viva Glam Nicki Minaj kesinlikle tavsiyelerim arasında olur.
      Sevgiler

      Sil
  2. Gerçekten çok doğal ve güzel bir makyaj kendisi de çok güzelmiş çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, o doğallık çok yakışmış:)

      Sil
  3. Bu kadın lütfen ülkemize gelip otoban şeridi gibi allık süren kızlara bir el atsın :)) Makyajı çok yakışmış, doğru renklerle doğru tercihler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahah otoban şeridi gibi allık sürmek :D Resmen delilercesine güldüm :) Kesinlikle katılıyorum, muhteşem bir makyaj çizgisi tercihi yapmış.

      Sil