9 Ekim 2012 Salı

Avokado Saç Maskesi Yapımı


Uzun zamandır "kendin yap" tarzı bir post yazmamıştım, aldığım tekil avokado da buna vesile olmuş oldu. Şimdi kalkıp da "Avokadonun içindeki zengin mineral ve vitaminler, özellikle E, C, ve D vitaminleri, saçın yapısını..." falan diye bilimsel açıklama yapmayacağım. Avokadonun kuru ciltlere ve kuru saçlara iyi geldiğini biliyoruz. Yüz maskesiyle ilgili bolca veri varken saç maskesiyle ilgili az rastlanan bir alan, o yüzden katkıda bulunmak istedim. Yapılışı gayet basit zaten;

Önce bir avokadoyu ortadan ikiye bölüyoruz. Oldukça sert, o yüzden kendinizi kesmemeye özen gösterin. Ortasındaki çekirdeğin çevresinden bıçakla geçip kesikte bıçağı sağa sola hareket ettirirseniz kendiliğinden ayrılacaktır.


Daha sonra, yarısının kabuğunu ince bir şekilde soyup dilimliyoruz.


Daha sonra, dilinlediğimiz avokado parçalarını rondoya koyuyoruz. Üzerine, tercihen badem yağı, elinizde yoksa zeytinyağı ve yumurta döküyoruz.


Sonra hepsini rondodan geçiriyoruz. Avokado parçacıkları içinde rende şeklinde kalacaktır, dert etmeyin. Bir tülbentten iyice geçirip yeşil suyunu çıkarıyoruz ve saçımıza sürüyoruz.


Saçımızı strech filmle sarıyoruz, yarım saat bekliyoruz ve yıkıyoruz. Eğer tülbentten geçirme işlemini yapmazsanız şu tanecikler saçınızda uzunca süre kalabilir, yani banyoda fazlasıyla oyalar. O yüzden direkt olarak sürmeyi tavsiye etmiyorum.
Kolay gelsin. xx

6 yorum:

  1. Garnier'in avokado serisini bir kaç aydır kullanıyorum ve özellikle maskesi bir harika.Bu da güzel sonuç veriyordur muhtemelen.
    Geçen gün guacamole yapacam diye aldığım avokadoyu dayanamayıp direk yemiştim,yine aynı şeyi yapmazsam saçımı boyattıktan sonra deneyeceğim bunu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben avokadonun tadını hiç beğenmiyorum hatta tadının bile olmadığına inanıyorum ama sevenler var sizin gibi, acaba ben mi saçma yerlerden alıyorum ya?

      Sil
    2. Benimde sanırım herşey bir yana,en sevdiğim yiyecek avokado.Seveni çok seviyor,beğenmeyen de hiç yiyemiyor ama genelde.Annem bana hamileyken her gün yemiş bundan söylediğine göre,benim bu kadar çok sevmemde bir etkisi vardır belki:P

      Sil
  2. bayıldım buna :) bu aralar ev yapımı saç maskeleriyle kafayı yemiş durumdayım :) muzlu maske yapmıstım ben de. belki blogda yayınlarım, o da epey bır faydalı dıye gecıyor her yerde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Muzlu mu? Hiç görmedim, yayınlarsanız link verin:)

      Sil
  3. saçlarıma değil ama yüzüme maskE olaRak yapmıştım cidden cilDe çok iyi geliYor denemenızı ısderım..
    tarıfı:1/4 Avokado
    1 çay kaşığı keten yağı
    çok pRatik ama çokda ıyı geliR duzenlı yabdıgınızda 15-gunde bır iDeal...

    YanıtlaSil