17 Ağustos 2012 Cuma

Sonbaharda Ne Kullanacağız?

Yine-yeniden-loop'a alınmışçasına merhabalar;

Şu sezon sezon renk ayrımlarına oldum olası çok pis kılım, nefret ediyorum "Yazın canlı renkler, kışın pastel tonlar" tribinden. Genel geçer yargılar var mevsimlerle ilgili, ve halet-i ruhiyeye göre şekillenmiş haldeler, tamam buna söz yok. Yani kar kış varken gözüne sarı far sürmek istemeyebilirsin iç karanlığından sıkıntısından, anlarım, ama isteyene de "garip/weird/obscene/deviant" gözle bakamazsın, destur de öyle gir.

Özellikle ojelerde, tez kendi kendini çürütüyor zira insanların %80'i siyah oje sürmekten kaçınıyor ki her zamanki favorimdir. Bu mantıkla, kışın insanların esas oje rengi olarak siyahı tercih etmesi, ikincil olarak da kahverengiye, griye, koyu yeşile falan sardırması gerek. Realite bundan çok uzakta, üzgünüm. Ha tabi gönül ister ki, özellikle beyaz tenli kadınlar, hayatlarının kalanında sürekli siyah oje sürsün, ama tercih...

Bu prelude'dan sonra esas konuya gelirsek, 2012 sonbaharında oklar kahverengiyi ve toprak renklerini gösteriyor. Çok sıkıcı değil mi? O zaman kahverengi skalasından sıkıcı olmayan şeyler seçiniz efem.

Bu yönde, uzun yıllardır çok net tercihim olan kırmızı alt tonlu kahverengileri öneriyorum. Dezavantajı olan bir renktir, alt tonundaki kırmızılık, eğer yanlış kullanılırsa hasta görünüme sebebiyet verebilir. Bu sebepten, sadece göz kapağında kullanılmalıdır, göz altında değil. Ve geri kalan her şey de avantajdır, muhteşem bir renktir ve her göz rengine gider. Gözün renk pigmentlerinin alt tonlarına reflektör görevi vardır, netleştirir.

Benim bu konudaki favorim net olarak Mac Antiqued'dir. Mat kırmızı alt ton bir far isterseniz, Mac Swiss Chocolate idealdir.


Gözlerde kahverengi kullanıyorsak, mümkün mertebe sert keskin siyahlardan kaçınacağız bu sonbahar. Daha smokey, daha dağınık kahverengi kalemleri kirpik dibinde görebiliriz. Dış V içinse, 1-en fazla 2 ton koyu kahverengileri seçip derinlik sağlamak ideal olacaktır.

Allıklar pembelere dönmüş gibi duruyor, tabi ki bağıran pembeler değil, daha sakin olanlar. Mesela, Mac Mocha.

Dudaklarda natürel tonlar görüyoruz ki bence çok gereksiz ama burda tarafsız bir halde vaziyeti anlatıyorum. Bir Mac Hue çizgisinde gidecek gibi duruyor dudaklar. Ha beni bağlar mı, bağlamaz. Kahverengi göz makyajına muhteşem belirgin bir dudak ve dudak rengi gider, ötesi yok.

İşin özeti 2012 sonbaharı biraz pastel biraz da sönük. Bana sorarsanız, kendi çizginizden hiç şaşmadan devam edin. Modaya uymayı seviyorsanız da, bu post umarım yararlı olur.
xx



2 yorum:

  1. Ruj süper!! Yaz kış her mevsim sürerim bu rengi kesinlikle

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar
    bu sene özellikle kışın matım ve breath of plum ve tamamlayıcı ürünleriyle görünümümü tamamlayacağım,ayrıca canım istedikçe de Ruby Woo ile aşk yaşamaya devam edeceğim, hoş kendisiyle ciddi düşünecek bir allık hala bulamamamış olsam da!neyse görüşmek üzere sevgili B.G....

    YanıtlaSil