9 Mayıs 2012 Çarşamba

Mac Studio Fix Pudra Taşlanma Sorunu ve Çözümü



Studio Fix Pudra kullanıcılarının %90'ının yaptığı(şahsım dahil) üşengeçlik ve kullanım hatası sonucu taşlanma sorunuyla karşılaştığını biliyorum. Ben de çokça yaşadığım için başvurduğum 2 çözümü önermek istiyorum.

Öncelikle sebebini öğrenip tekrar yapmamaya çalışmak, işi kökünden çözmekte faydalı olur. Pudranın alt kısmında muhafaza edilmesi gereken süngeri kullandıktan sonra pudranın üstünde bıraktığımızda karşılaşıyoruz bu sorunla, yani sorunun kökü bu. Çünkü cildimizdeki yağlar pudranın dokusunu bozuyor.

İlk aldığımızda bu şekilde olan pudramız şu hale geliyor bu durumda;

Taşlandıktan sonra fırçaya ya da süngere gelen ürün miktarı azalıyor bu yüzden efektif kullanılmıyor. İlk çözüm olarak bıçakla kazımayı öneriyorum çünkü bozulan doku sadece milimetrik bir kalınlıkta, yani içe işlememiş halde. O yüzden bıçakla yüzeyi çok hafifçe kazıdığınızda o doku kaybolacaktır.

Bunu yapmak istemezseniz kalan pudrayı ezip toz hale getirebilir ve toz pudra formunda kullanabilirsiniz ki oldukça işe yarıyor; bu çözümü az miktarda ürün kaldığında öneriyorum.

Evet, bu da sorun-çözüm odaklı analitik yaklaşımımızdı; bugünlük logic'e doyduysak hayatımıza devam edebiliriz. xx

19 yorum:

  1. "Aaa böyle bi sorun mu var ki?" diye okuyordum ki, zaten ben süngerimi alttaki muhafazasına koyuyorum. Mis gibi kabı var işte neden kullanılmaz ki?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha değil mi? Tamamen el alışkanlığı :) Üşengeçlik, acele gibi faktörleri de saymak gerek :)))))

      Sil
  2. canım bir de ne olursa olsun ürünün içinde olan şeffaf jelatini atmamak gerek,ben onu sürekli kullanıyorum son zamanlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama bunun içinden jelatin çıkmıyor, maalesef.

      Sil
  3. bende daha bugün taşlaşmış studio fix pudramı tırnagımın ucuyla kazıyıp öyle kullandım :D

    YanıtlaSil
  4. aslında ben süngerini hep alttaki bölümüne koyarak kullanıyorum ama demek ki o kadar yağlı bir yüzüm var ki süngerini üstünde unutmadan bile taşlaştırmış ehehe :D

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle çok güzel bir post olmuş. Ben de devamlı pudralarımın üstünde bırakıyordum süngeri..Bir daha asla:) Bloğuma ben de beklerim, sevgiler..

    nymphatthelake.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Ben çok beceriksizim galiba :)Allah'tan az vardı içinde ve hepsini ezdikten sonra bi güzel döktüm yanlışlıkla ve her yer pudra oldu akşam akşam neler çektim :) taktik çok güzel ama uygulayıcısı beceriksiz çıktı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha :D Olsun canınızın sağlığı, pudra köpeğiniz olsun. :)

      Sil
  7. almadan ogrenmıs ve dıkkatlı olmam grektıgını anlamıs bulunuyorm :)

    YanıtlaSil
  8. Sormak istediğim bir şey var bu pudrayı tek başına kullanamaz mıyım? İlk yazılarından birinde fondtenın üstüne uyguladığını yazmışsın sabitlemek için kapatma özelliği var mı? Ben yeni yeni kozmetikle ilgileniyorm ve MAC ürünlerini hiç kullanmadım listeme ekledim bunu ama o yazını görünce dikkatimi çekti umarım buna cevap verirsin :)

    YanıtlaSil
  9. Selam...Bulundugum yerde mac magazası yok bende telden sipariş yöntemi ile almaya karar verdim bu pudrayı.Netten renk araştırmasına girdim çünkü her ne hikmetse mac sitesinden göremiyorum.Bu renk uyar gibi geldi nosunu alabilir miyim acep:) Teşekkürler şimdiden(O sünger meselesine dikkat edecegim ki fırça ile uygulamayı düşünenlerdenim)

    YanıtlaSil
  10. Selamlar...Bulundugum ilde mac magazası bulunmamakta ve bende nette renk araştırması yaparak telefondan sipariş vermeyi düşünüyorum.Her ne hikmetse mac in internet sitesinde göremedim açılmadı ya da benim beceriksizliğim her ne ise :) Bu renk tam tenime uygun gibi,orta açık arası garip bi bugdayım sarı alt tonlu...bu rengin nosunu alabilir miyim acep? Şimdiden teşekkürler(Sünger olayına dikkat edecegim keza kabuki ile uygulamayı düşünüyorum)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar
      Benimkinin numarası c3, ben oldukça açık tenliyim, referans olsun diye fondötenimdeki tonu da söyleyebilirim ona bakabilirsiniz netten de; Nars Sheer Glow rengi Mont Blanc. Ben de sarı alt tonluyum o yüzden size de uyabilir bu renk sanıyorum ki, yine de Nars referansına da bi göz atın.
      Sevgiler :)

      Sil
  11. Bu sadecr fix içinmi geçerli ben studio pressed kullanıyorum da aynı sorun vendede oldu taşlanması yani

    YanıtlaSil