18 Mart 2012 Pazar

20'lerden Sonra Cilt Bakımı

Malum, iş ciddileşiyor. 2X bir yaşta olunca insan tutuşmaya başlıyor 30'larını 40'larını düşünerek. Bunun tek çözümü de şuan hiç bir etkisini görmeyeceğimiz ama 10 sene sonra şükredeceğimiz cinsten bir cilt bakımını rutin hale getirmek. Cilt bakımı, dediğim "çabuk etki" özelliğinin olmaması sebebiyle hep geriye atılan ya da "hemen etki"lisi tercih edilen bir tür. Ama anlık olarak yüzünüzde oluşan bu etki, 10 sene sonranız için kırıntı kadar bir anlam ifade etmiyor. O yüzden, verdiğiniz paranın boş olmadığını idrak ederek, geleceğe yatırım mottolu bir cilt bakımına ihtiyacınız olacaktır. Ben, şahsi tercihlerim doğrultusunda bu konuda bir kaç ürün önerisinde bulunmakta fayda görüyorum. Fiyarları orjinal değerinden dolar olarak yazacağım.

Öncelikle; nemlendiriciler... Gündüz ve gecesi birbirinden ayrı olan nemlendiriciler ilk sırada tercih ettiklerimiz. Zira, gündüz nemlendiricisinin yapısı hafif ve akışkanken, gece nemlendiricileri ağır ve kalıp gibidir. Repair özelliği de buradan gelir.

Benim kalbimin taht sahibesi Lancome, bu işi en iyi yaptığına inandıklarımdan.

Bienfait Aqua Vital Cream($45.00): Günlük, sade bir nemlendirici. Makyaj altına uygulamak için yeterince ince.

Absolue Premium BX($175.00): İçinde SPF olan ve daha ciddi bir günlük nemlendirici; makyaj uygulamasından 1 saat önce sürmek daha mantıklı çünkü makyaj içine karışıyor hemen sürünce. Yani, uyandığınız an sürmeniz gereken bir nemlendirici.

Absolue Night Precious Cells ($165.00): Olası kırışıklıkları odak noktası yapan gece kremi, ki tek arzumuz bu şuan. Dokusu ölümcül bir kalınlıkta değil, ama gece kreminin ağırlığını hissettiriyor. Genelde 30'lu yaşlara hitap etse de, 30'da gelen kırışıklığa krem sürmek yerine daha ortaya çıkmamış kırışıklığı önlemeyi tercih ederim.

Serumlar; en az nemlendiriciler kadar önemli. Serumların özelliği kurtarma işlemi yapması, yani hem cildinizdeki var olan renk/doku farklılıklarına yönelik, hem de kırışıklıklara.

Bu işte en ciddi şekilde ününü duyduğum ve kullananların çok memnun kaldığı, ama bizzati olarak deneme fırsatını daha bulamadığım Kiehl's Midnight Recovery Concentrate'i ($68.00) öneriyorum. Ürüne insanlar arasında takılan isim ise Elixir. Miktarına göre oldukça pahalı, ama serum piyasasında en ucuz ürün bile 150 lira. Gözden çıkarmayı kafaya koymak gerekiyor.

Tabi ki öncesindeki cilt temizliği ürünleri. Cilt temizlemede Clinique'e çok güveniyorum. 25-30 yaş skalasında tavsiye edilen ürünlerin muhteşem olduğunu söylemek yanlış olmaz. Özel olarak bildiklerim ise şu şekilde;

Rinse-Off Foaming Cleanser($19.50): Makyajı çıkardıktan sonra temel temizlik için.

Turnaround Instant Facial($36.50): Peeling özelliği olan, haftada maksimum 3 kez kullanılması gereken temizleyici.

New Clarifying Lotion 2 ($21.00): Tonik olarak mutlaka kullanılması gereken ürün zira makyaj temizleyicisinin asla ulaşamadığı yerler var..

Durum bu, yatırım gerekli, yaşlanıyoruz, depresyon, bir pazar günü, ve derin mevzular. xx

20 yorum:

  1. harika bir yazı olmuş,teşekkürler :)
    yakında 23 yaşına girecek biri olarak paraya kıyıp doğru düzgün ürünlere başlamak lazım :)
    tercihlerimde lancome ve clinique'den yana olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 21'im, işi kesinlikle sıkı tutmamız lazım baştan. :)

      Sil
  2. cilt temizliği için bende clinique tercih ediyorum,kremlere erken yaşta başlamak önemli.Malum cilt yaşlandıktan sonra krenler pek fayda etmez ama kırışmasını önlemek elimizde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, kırıştıktan sonra yok olması mümkün değil. :)

      Sil
  3. clinique rinse off foaming cleanser ı ben beğenmemiştim. yani benim cildime iyi gelmemişti kaşıntı falan yapmıştı. gerçi clinique te böyle bi sorun oluyor ya bazı insana iyi gelirken bazısına hiç yaramıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu Clinique'e özel bir durum değil, tüm kozmetik markalarının istisnasız bütün ürünlerinde hem çok beğenen hem de alerjik reaksiyonlar yaşayan insanlar bir arada bulunuyor. Sanıyorum denemeden de asla bilemeyeceğiz bize hangisi iyi gelir hangisi bir sorun çıkarır diye. Her gülün dikeni, kozmetiğinki de bu :)

      Sil
  4. ben cildim böyle ışıl ışıl olsun istiyorum cildim karma 26 yaşındayım acaba bir önerin var mı??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıdakilerin hepsi karma cilt içindir; ekstra olarak Shiseido'nun içinde granül olmayan peelingi+2 gecede bir bal maskesi(Sadece bal sürün)+tonik yerine gül suyu+ mutlaka içinde en az 30 faktör SPF olan güneş kremi-her sabah evden çıkmadan önce(havanın durumundan tamamen bağımsız olarak, her gün-kış dahil.), badem/hint/susam yağı karışımını haftada 2 kere ellere sürüp o şekilde uyumak. eller ve boyun yaşı en çok belli eden yerlerdir, es geçmeyin.

      Sil
  5. çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  6. merhaba öncelikle. :)

    cilt bakımı ile ilgili bir yazı görünce dayanamayıp fikrimi dile getirmek istedim. seninle yaşıtım, fakat bu yaşlarda kırışıklık karşıtı kremler kullanılmasına olumlu gözle bakmıyorum. daha doğrusu bakamıyorum. çünkü 25 yaşına kadar anabolizma katabolizmadan zaten daha hızlı ve cilde kendi yaptığı şeyi bıraktırıp bu etkiyi kremlerden beklememizi doğru bulmuyorum. doğada her şey minimum enerji prensibine göre işler ve eğer sen cildine izin vermezsen, onun yerine tabir-i caizse taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışırsan, bir işe yaramaz ve sonuç olarak cildin tembelleşir. sen de kremi bıraktığın an görürsün ki cildin eskisi gibi değil. (buradaki "sen" bütün kullanıcılar için geçerli.)

    diğer cilt bakım ürünleriyle ilgili bir şeyler demek gerekirse cildimizi çok yormamak gerek. sen öyle yapıyorsun falan demiyorum kesinlikle. bunu yapan birçok insan var. sayısız çeşit krem, nemlendirici ve tonik kullanıyorlar. bir rutine giremeyip cildi daha fazla yoruyorlar. peelingi sert ve gereksiz yere yapınca cildin daha fazla sebum salgılamasını da unutmamak lazım bir de. sonra cildim neden istediğim gibi olmuyor diye yakınıyoruz, çünkü yanlış yaptığımızı bilmiyoruz.

    ayrıca blogunla ilgili yorum yapmam gerekirse blogunu gerçekten beğeniyorum, zira işini ciddiye alan bir insansın. daha önce yorum yapan izleyicilerin de dediği gibi profesyonelliğin, yazım kurallarına dikkat edişin, kimseye yağ yapmak gibi bir amacının olmaması benim de gönlümü çeliyor. bütün bunlara rağmen kendini beğenmiş biri gibi de durmuyorsun, sanki bir yakın bir arkadaşınmışız gibi doğal davranıyorsun. satılsın diye süslü bir pakede konan ürün değilsin benim için çoğunluk gibi. bakış açımızın uyması seni en çok ziyaret ettiğim makyaj blogu sahibi yapıyor kısacası.

    hep böyle devam etmen dileğiylee. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum.

      Peeling konusunda zaten haftada maksimum 1 defa yapılması gerektiğini tüm postlarımda açıklıyorum.

      Cildi yormak benim lugatımda "gereksiz" tüm ürünleri alıp alakasız zamanlarda ve yerlerde kullanmaktır; temel nemlendiricilerimi ve serumumu bu kategoriye sokmadığımı da belirtip bu yazıdaki düşünce tarzımı kısaca ortaya koymuş olayım. Ben şu yaşımda annemin kullandığı yoğun kırışıklık karşıtı anti-agingler kullansam evet; gereksiz ve yorucu olabilirdi. Ama nemlendiricim, göz kremim, gece kremim olmadan cildimin kuruluğu, özensizliği ve bakımsızlığı benim için "Evet, kullandıklarım gerekli." dediğim anlar oluyor. Bu yazıda da insanlarla paylaştığım kısım bu "gereklilik" kısmı oldu.

      Blogla ilgili görüşleriniz için tekrar teşekkürü borç bilirim. Sağ olun.

      Sil
  7. kış dahil en az 30 faktör güneş koruyucu kullanma kısmını belirtmen çok faydalı oldu benim için.
    daha önce de duymuştum ama abartı gelmişti.
    sen de söyleyince peki diyorum artık, bi bildiğiniz olmalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle hayati bir durum. Şu blogdaki her şeyi silerim ama koruyucu postlarını asla.

      Sil
  8. Ay o clinique'in toniği beni mahvetti :( 2X'lerin başında 3 Step kurbanı oldum ayol :( cildimde ciddi anlamda renk düzensizlikleri başladı bu ürünle birlikte, mecburi pudra falan kullanmaya başladım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur çünkü Clinique genelde her ürünü için 3 ayrı seçenek sunar, doğrusu vezir yanlışı acımasızca rezil eder.

      Sil
  9. Lancome makyaj malzemeleri güzel mi bilmem ama bakım kremlerini,serumlarını,toniklerini kullanıp da memnun kalanını görmedim ben.Yerinizde olsam eczanelerde satılan laroche posay,avene,bioderma gibi ürünleri kullanırdım.Biçok dermatolog,cilt uzmanıda bunları tavsiye ediyor.Ben cilt analizi yaptırmaya gittiğimde la roche posay verdi ve çok çok memnunum hemde bu kazık kozmetik markaları kadar pahalı değil.Aklınızda bulunsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ki eczane cilt bakımlarını ezberimden sayabilecek kadar çok kullanmış insanım, aklımda bulunduracak daha "bilmediğim" şeyler arayışındayım. Siz hiiiiiiç merak etmeyin, Lancome sayesinde 50'li yaşlarını 30 gibi yaşayan bir tabur insan biliyorum. "Aklınızda bulunsun."

      Sil
    2. Neden kızdığını anlamadım:s inş. dediğiniz yaşa geldiğinizde olduğunuzdan daha genç görünürsünüz.Ben paranıza acıdım ondan söyledim.
      İyi günler

      Sil
  10. Clinique nemlendiriciyi ve losyonlarını sevmedim. Ama bu rins-off temizleyicisine hastayım. Şu an Bioderma H2O kullanıyorum ve asla değiştirmem. Çünkü çok güzel temizliyor, kokusuz, kullanımı basit ve saf:) Şu an en çok merak ettiğim ürün de Kiehls'in serumu. Çünkü mor halka sorunum var ve çare vadeden her ürüne merak duyuyorum. Pahalı bir ürün olduğu için de olumlu yorumları almadan ürünü satın almayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiehl serumu hakkında baya araştırma yapmış biriyim ve diyebilirim ki sorun çözme bölgesi koyu halkalar değil. Daha çok kırışıklık, gözenek, göz altı torbası kısımlarında oldukça iyi işler yaptığı söyleniyor.

      Sil