2 Ekim 2011 Pazar

Retrodan Vazgeçmek Gibi Bir Lüksüm Yok

Ve asla da vazgeçmeyeceğim. Gelmiş geçmiş en güzel moda akımı retro/vintage akımıdır ve makyajı, saçı, elbisesi, ayakkabısı, her tamamlayıcısı ayrı güzeldir. Bunun için, siyah eyeliner-kırmızı ruj olmayan, daha soft ama hala kırmızı ruj iddiasını sürdüren bir retro görüntüye nasıl ulaşılacağını göstereceğim.

Fotoğraf, Miles Aldridge'in inanılmaz objektifinden. İnanılmaz bir fotoğrafçı, 2-3 idolümden biri. Tekrar tekrar, ellerine sağlık. O zaman başlayalım.

Yüzdeki inanılmaz beyazlığın ve porselenliğin farkındasınızdır. Ve dünyada tam beyaz fondöten yapan tek marka var. Illamasqua. Ama bu ten kireç beyazı değil. O yüzden, saf beyazla çok açık ten rengini karıştıracağız. Illamasqua'nın bu iki fondöteninin numaraları sırasıyla RF 105 ve LF 115.

Tüm yüzümüze ve boynumuza iyice sürdükten sonra, sabitlemek için Mac Prep+Prime Transparent Finishing Powder'ı uyguluyoruz.

Gözleri her zamanki gibi Mac Painterly Paint Pot'la hazırladıktan sonra tüm göz kapağımıza Mac Soft Brown'ı sürüyoruz. Çok dağıtmıyoruz.

Daha sonra, dış v kısmına Mac Espresso'yu karıştırma fırçamızla sürüp v şeklini yumuşatarak uyguluyoruz.
Espresso'yu açılı fırçamızla hafifçe alarak göz altımıza da kalem çeker gibi sürüp dış v noktasıyla birleştiriyoruz.

Sonra, Lancome Artliner eyelinerımızla orta kalınlıkta bir çizgi oluşturuyoruz ve kuyruk yapmıyoruz.

Mac Carbon'ı yine açılı fırçamızla alıp az önc sürdüğümüz Artliner'ın üzerinden hafifçe dokundurarak geçiyoruz ki likit eyeliner sabitlensin ve parlamasın. Aynı şekilde, gözün alt iç kısmına da bu işlemi uyguluyoruz. Daha sonra 3-4 kat maskarayla gözü bitiriyoruz.


Dudaklar için öncelikle tüm dudağımızı en başta hazırladığımız fondöten karışımıyla kapatıyoruz. Daha sonra Mac Redd dudak kalemiyle çerçevemizi yapıp içini dolduruyoruz. Sonra, Mac Russian Red'i tüm dudağımıza ortalarda yoğun olmak suretiyle sürüyoruz. Son adım olarak, açılı fırçamızla fondöten karışımımızdan ufak bir miktarda alıp dudak çevremizden geçiyoruz ki tüm kusurlar kapansın ve mükemmel bir retro kadını olalım.
Tekrar tekrar, Miles Aldridge, inanılmazsın. Model hanım kızımız, sen de taş gibisin. xx

3 yorum:

  1. retro yazısı gödüğüm her yere yapışıp kalıyorum sanırım. güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) çok teşekkür ederim ben de çok retrocuyum, hemen sizin bloğunuza dadanıyorum şuan mesela:)

      Sil
  2. aynennnn :))

    7-24makyaj.blogspot.com beklerim canlar..

    YanıtlaSil