21 Ekim 2011 Cuma

Mac ve Para Vermeyeceğim Ürünleri

Tamam, Mac benim için bir takıntı, bir koleksiyon malzemesi, bir makyaj koleksiyonu yapma sebebi. Amma velakin, fanatizmin gözü kör eden iğrençliğine çok şükür kendimi kaptırmış değilim. Mac'in asla para vermeyeceğim ürünleri var. 
Biri, ürüne güvenmediğim için mineralize farlar ve benzeri mineralize ürünler; diğeri ise üründen bağımsız olarak o parayı o ürüne tillahı satsa vermeyeceğim lipstick/gloss/dazzleglass türündeki likit renkli parlatıcılardır.

Mineralize malzemelere uzak durmamın sebebi ya bazı tenlerde alerji yapma ihtimali, ya da uzun dayanma süresi olmamasıdır. Şimdi şöyle bir gerçek var, eğer bir makyaj malzemesinin dayanıklılığı fazlaysa içinde yüzünüze çok da yararlı olmayan bileşenler vardır bunu kabul ediyorum. Kar zarar eğrisinin altında kalan alanları hesaplayıp kıyas yaparsınız, vazgeçtiğinizin zararı az olana yönelirsiniz, ekonomi 101. Ama burda hem ürün alerji yapabiliyor hem de dayanmıyor. Ya dayanıp alerji yapması lazım ya da dayanmayıp sağlığa yararlı olması lazım. Yani 2 negatif tek üründe toplanınca ben vazgeçmek durumunda kalıyorum tabi. Ha altını çizmekte fayda var ki bu hassas cilltler içindir, bazı insanlar sürekli mineralize kullanıyor ve çok mutlular, ama ben risk almak istemedim.

Gelelim şu gloss mevzusuna... Ben gloss insanı değilim. Sebepleri: 1) Ben dudak rengini tam severim, açık hafif sade sakin dudak renklerinden nefret ederim. Ya adam gibi ruj sürerim ve makyajımın asıl odağı o opak ve rengi tok ruj olur, ya da hiç sürmem. Griler bana göre değil ve bu grinin makyaj literatüründeki karşılığı gloss'tur. Zaten gloss'un yapım amacı, insanların dikkat çekmesinden korktuğu ruj renklerinin tonunu 1-2 ton aşağı çekmektir. Yanına yaklaşmama sebeplerimin en temeli budur. 2) Saça yapışıyor arkadaş bu iğrenç şey, eğer sürekli kapalı alanda fanustaki balık gibi yaşamıyorsanız hava durumu sizi ilgilendiriyordur ve gloss o hava durumuna düşmandır, hem yaz hem kış. 3) Hepsi aynı. Şaka yapmıyorum ben şuan. Glossların hepsi paketinde bambaşka, ama dudağa sürünce parlak pembemsi ya da açık kahvemsi bir renk. E pardon da, neden gloss gibi iğrenç bir şeyle güzelim rujumu ezik bir konuma sokayım o makyajda ben? Yine altını çizeyim, hiç ruj kullanmıyor ve sadece gloss tercih ediyorsanız bu laflarım tabi ki size değil, yanlış anlaşılmak hiç hoş olmaz. Ayrıca, kimseyi dudağındaki ürün yüzünden eleştirmek benim hakkım değildir, ama olayın eğrisi doğrusu budur.

Ha işin Mac açısında bir de fiyat sebebi var, sanıyorum 33 ya da 34 lira serçe parmak boyutundaki glosslar. Kıssadan hisse, gloss kadar gereksiz bir makyaj ürünü bilmiyorum, benim dünyamda yeri yok. Mineralize ürünlere de mesafeliyim ve sanırım öyle kalacağım. xx

7 yorum:

  1. cok haklisin ya.. ben de gloss sevemedim bir türlü :/

    YanıtlaSil
  2. 33 olsa yine iyi 47 TL bi plushglass!!

    YanıtlaSil
  3. haha, bende gloss arkadasi degilim, ama loreal´in mauve ve fresh fuchsia´yi dene Allah askina cok seveceksin bak inanmiyorsun simdi ama süperler, ruj dan daha kalici, parlak ama cokda abartili degil vs vs vs.

    YanıtlaSil
  4. Oh ya sayenizde yalnız olmadığımı hissettim resmen! :))

    YanıtlaSil
  5. loreal'i de deneyeceğim söööz

    YanıtlaSil
  6. Mac takıntım benimde var ve glosslar için aynı şeyi düşünüyorum:) Kırmızı ruj vazgeçilmezimdir. Özellikle Mac ruby woo. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çoğu insan russian red'i tercih ediyor ama ben de aynısını düşünüyorum sizinle, rubby woo çünkü daha düzeyli ve patlamayan, oturaklı bir kırmızı.

      Sil