29 Ağustos 2011 Pazartesi

Açık Renk Gelin Makyajı

Kim Kardashian'ın düğün makyajını anlattıktan sonra aklımda hep bir düğün makyajı serisi yazmak vardı ama emin değildim, daha sonra gelin adaylarından istek de alınca yazmaya kesin olarak karar verdim. Makyajını kendisi yapmak isteyen insanlara umarım yardımcı olabilirim bu seride. 3 farklı post olacak burda ve birincisi açık renk gelin makyajı, ikincisi koyu renk gelin makyajı ve sonuncusu renkli gelin makyajı. O zaman açık ve dingin bir gelin makyajı yapımına başlayalım.

Kullanacağım ürünler kaliteli markalardan olacak ve bunlar için ucuz alternatifler vermeyeceğim çünkü düğününüzü ucuz makyaj malzemeleriyle riske atmanıza izin veremem! O yüzden bu görünümde Mac kullanacağım hep. Ayrıca, makyajımızın olduğu kadar mat olması ilk hedefimiz. Fotoğraflarda parlayan bir yüz korkulu rüyamız. Yani bu makyajın başarılı olup olmadığını fotoğraflardaki parlama oranından anlayabiliriz. Bunun dışında, makyajın çok "fazla" olması her zaman gelin makyajlarında kaçındığımız şeydir.

Başlarken, yüzümüzün temiz olduğundan emin oluyoruz. Bu temizlikten kastım yıkama jeli ve tonik ikilisinden sonraki durum. Nemlendirici sürmüyoruz kesinlikle çünkü cildimizi yağlandırır ve makyajımızı tutmaz. Normal cildimizde de zaten belli miktarda yağ olacağı için, olmasa bile düğün esnasında oluşacağı için, hazırlık olarak Mac Oil Control Lotion sürüyoruz. Bu yüzümüzdeki yağı deri altında sabitleyecektir

Bu losyon kuruduktan sonra, daha fazla kat oluşturmadan fondötene geçiyoruz. Benim gelin makyajlarında önereceğim fondöten Mac Studio Fix Fluid'dir çünkü bu sadece sıvı bir fondöten değil, içinde pudra da var. Bu yüzdendir ki yüze sürülünce 2-3 dk içinde 1 ton koyulaşır. O pudra, oksitlenme yaparak tene tutunur. Bu sebeple, ten rengimizin bir ton açığını alarak en doğru hareketi yapmış oluruz. Fondöteni elle değil fırçayla sürüyoruz, Mac 190 fırçası idealdir. T bölgesine çok yüklenmeden saç diplerimizi ve boynumuzu unutmadan sürüyoruz.


Daha sonra, yüzümüzdeki kusurlar için kapatıcı olarak Mac Studio Finish Concealer'ı kullanacağız çünkü yapısı çok yoğun ve dövmeleri dahi kapatabiliyor, yani yüzümüzdeki kusurları kapatmaması pek mümkün değil. Göz altına da aynı kapatıcıyı kullanıyoruz ve göz altını aydınlatmak için daha açık renk falan asla kullanmıyoruz, bu tür hataları asla yapmamanız gereken bir makyajdayız.

Artık gözlere geçebiliriz. Gözlerimizi öncelikle Mac Painterly Paint Pot'la hazırlıyoruz.

Daha sonra, tüm göz kapağımıza Mac Blanc sürüyoruz ki göz kapağımızın rengini tek bir renk haline getirelim.

Sonra, Mac Vanilla'yı aydınlatıcı olarak kaşımızın altına ince bir çizgi halinde sürüp aşağıya doğru dağıtıyoruz. Bunu karıştırma fırçası olan Mac 224'le yapıyoruz.


Aydınlatmadan sonra, kahverengi bir ton alıp gözün dış v kısmını, yani göz kapağı kemiğinin altını hafifçe gölgelendiriğ derinlik katacağız. Mac Wedge, soft kahverengi tonuyla tam aradığımız renk ve yine 224 fırçamızla kemiğimizi hissedip tam altına hafifçe sürmeye başlıyoruz. Buradaki incelik, ürünü azıcık azıcık alıp üstüne inşa etmek. Ayrıca makyajımız koyu bir makyaj olmadığı için sadece gölgelendirme için bu işlemi yaptığımızı unutmuyoruz.

Şuan gözümüzün iç kısmı oldukça aydınlık, dış v kısmı ise kahverengiyle çok tatlı bir şekilde gölgelendirilmiş halde. Bu görünüme normalde eyeliner çekmemiz gerekirdi ama aydınlık ve duru bir gelin makyajı yaptığımız için koyu bir kahverengi farla, eyeliner çeker gibi kirpik diplerimizden geçeceğiz. Bunun için ince ve uzun fırçamız olan Mac 217'ye koyu kahverengi farımız olan Mac Saddle'ı hafifçe değdiriyoruz ve eyeliner fırçamız varmışçasına ince bir çizgi çiziyoruz. Daha sonra, çok keskin bir çizgi olmasın diye, fırçada kalan renkle, o çizgiyi çok az yukarı doğru yayıyoruz. Çizgi olduğu hala belli olacak ama çok kesin olup görüntüyü bozmayacak bir liner görüntüsü istiyoruz kısacası.


Gözlerimizin iç aydınlatması için göz yaşı noktasına da önceden kullandığımız Mac Vanillayı çok ufak bir şekilde değdirip göze yedirdikten sonra, kirpiklerimizi ayıran ve top top rimel tutmayan bir maskaraya ihtiyaç duyuyoruz. Bunun için Mac Pro Lash'i seçtim ve güvendiğim bir rimeldir. Tabi öncesinde kirpiklerimizi kıvırmayı unutmuyoruz. Ayrıca takma kirpik hakkında acaba'ları olanlara, ve hiç bir gelin adayına, takma kirpik önermiyorum. O düştü mü çıktı mı kaldı mı diye düşünürken en güzel gününüz mahvolmasın.

Gözlerle işimiz bitti. Şimdi makyajımızı sabitlememiz gerek. Hem kapatıcılığı olan hem de sabitleyen pudramız ve her gün kesintisiz kullandığım Mac Studio Fix Powder'la görüntüyü sabitliyoruz.


Allık konusu çok dikkatli olmamız gereken bir konu çünkü allıklar fotoğraflarda çok patlar. Öncelikle yanaklara kontur için Mac Harmony'yi alıp yanaklarımızı içten ısırdığımızda çukur olan yere şakaktan başlayarak sürüyoruz. Çok sürmeyelim çünkü hemen etkisini gösterir kontur rengi. Daha sonra, üstüne, Mac Sur allığı çok çok hafifçe sürüyoruz ve o kahverenginin üstünde çok tatlı bir pembe tonu yakalayınca hemen bırakıyoruz.


Dudaklar için Mac Spice dudak kalemiyle çerçeve yapıp içini de onunla dolduruyoruz. Üstüne çok tatlı bir pembe olan Mac Angel'ı sürüp çok sade bir dudak görüntüsüyle bitiriyoruz. Bence bu makyaja pembe dudak gideceği için alternatif düşünmedim ama şeftali tonu isterseniz Dressmaker, dressmaker'ı da kullanabilirsiniz.


Bu gelin makyajı, muhteşem bir sadelikte olduğu için en çok tercih edeceğim gelin makyajlarından biridir ama koyu renk makyaj istiyorsanız, ya da renkli bir gelin olmak istiyorsanız, serinin devamını bekleyin. Yardımcı olabildiysem, ne mutlu, tüm gelin adaylarına da şimdiden mutluluklar. xx

4 yorum:

  1. aydınlatıcı bi yazı olmuş. ürünleri alırken dikkat etmek gerek bence. ben mac muaya güvenip mineralize satinfinish fondöteni prep+prime üzerine sürüp denemeler yaptım. sonuç aşırı parlak bir cilt oldu.

    YanıtlaSil
  2. mineralize konusu çok handikap zaten. hele cilt yağlıysa. o yüzden en iyisini yapmışsın deneyerek, her ürünü günler öncesinden 2-3 kere denemek gerek

    YanıtlaSil
  3. merhaba. yazı için teşekkürler. cok faydalı bir seri fakat benım sizden ricam, urunlerin yanlarına takribi fiyatlarını da yazar mısınız ki doplamda ne kadar paralara bu makyajı tamamlayabileceğiz az çok fikrimiz olsun. teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Selamlar, teşekkür ederim. Şimdi, eğer belirli temel makyaj ürünleriniz yoksa bunların hepsini bir seferde almak gibi bir şey mümkün değil pek, yani burada bahsettiğim tüm ürünlerin toplamı 500 lirayı geçiyor. Şöyle yapılır, eğer zamanınız varsa üstüne koya koya önce fırçalardan başlanarak alınır ve zamana yayılır. Zamanınız kısıtlıysa farlara, rujlara ve allıklara öncelik verip kalanını takribi benzerleriyle halledebilirsiniz. Yani farlar, rujlar ve allık 250 civarı bir fiyat. Bu da oldukça fazla biliyorum, en minimum düzeyde derseniz farları alın sadece, 100 küsür liraya hallolur. Kalanını benzerleriyle tamamlamak durumundasınız bu şekilde.

    YanıtlaSil