15 Ekim 2015 Perşembe

Colour Pop Ultra Matte "Creeper" İncelemesi//Review: Colour Pop Ultra Matte in "Creeper"


"Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt 
hainiyim, ben vatan hainiyim. 
Vatan çiftliklerinizse, 
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, 
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, 
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, 
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, 
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, 
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, 
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, 
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, 
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, 
ben vatan hainiyim. 
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla: 
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." 


Keyfim yok. Günlerdir erteliyorum yazıyı falan. Ama biliyorum ki satın almak için benim incelememi bekleyen bir kişi bile varsa (ki tahmin ettiğiniz üzere birden fazla var) bir şekilde yazmam gerekiyor. Meşhur Colour Pop'ın Ultra Matte serisinden 3 rujunu almıştım düğünden önce, Amerika'dan getirterek, bu hafta planım onları aradan çıkartmaktı. En azından birini yazalım bu hafta, gerisi Allah kerim, "Barış" derken ölmezsek haftaya devam ederiz, okuruz, yazarız.


Colour Pop bildiğiniz üzere tüm piyasayı ele geçirmiş, uygun fiyat ve muhteşem performansı birlikte sunarak insanları tabiri caizse delirten bir marka. Online olarak Amerika içinde satılan ürünlerini bir şekilde Instagram hesapları vasıtasıyla getirtebiliyoruz. Benim daha önceden aldığım ve incelemesini yaptığım Colour Pop fardan sonraki hedefim çooook çok çok konuşulan Ultra Matte serisindeki rujlardı.


İkisi doğal tonlarda, biri de bu kan kırmızısı olan üç rengi satın aldım ve çok açık söylüyorum ki elime ulaştığından beri başka ruj sürmedim. Hep bu üçünü kullanıp durdum. Balayı için yanıma aldığım iki ruj da bu seridendi, başka hiç bir dudak ürünü almadım.




Bu kadar ne var ki? dediğinizi duyar gibiyim. Özellikle seyahat durumlarında, çantamda ruj taşıyıp her bulduğum aynada tazelemeyi hiç sevmiyorum. Günlük işlerimin çok yoğun olduğunu zamanlarda da buna asla vaktim olmuyor zaten, o yüzden rujum duruyor mu gitmiş mi napsam ne etsem diye düşünmek istemiyorum. Sabahtan akşama kadar bir gram bile akmayan, bozulmayan, uçmayan bir ruj hayal gibi sonuçta, yok öyle bir dünya...Yok-tu. Varmış, Colour Pop'ın bu serisi kendileri.



Yapısı oldukça ilginç. Hani mat ojeleri sürdüğümüz an kurur ya, bu da aynı şekilde, dudağa sürdüğünüz anda kuruyor ve sonra çıkarın çıkarabilirseniz. Tabi her muhteşemliğin aynı büyüklükte bir de dikeni var, bu ruj için de o hemen kuruyup çıkmamayla bağlantılı olan bir kaç ayrıntı.


1- Kesinlikle ama kesinlikle 2 kat sürmeyin. İlk uygulamada bolca ürün alın ve kapatıcılığı sağladığınız an bırakın. Saniyeler içinde kuruduktan sonra opak olmayan/renk eşitsizliği olan bölgelere rötuş yapmaya kalkarsanız tüm ruj mahvoluyor. Tek şansınız var özetle. İlk anda mahvolmuş gibi durmayabilir, ama ilk yarım saat içinde dudaklarınızdan kum şeklinde rujun döküldüğünü görünce anlıyorsunuz.

2- Dudaklarınızı, tahmin ettiğiniz üzere, bolca kurutuyor. Nemlendirip peeling yapmadan asla uygulamayın.

3-Dudaklarınızın iç kısmından çıkmalar yapabilir eğer sürekli sıcak şeyler içerseniz, o zaman sadece iç kısımlara rötüş yapabilirsiniz, ama sakın var olan katın üzerine geçmeyin.

4- Sür-çık'ı unutun, bu rujlar için vakit harcamalısınız.

Peki tüm bu uğraşa değer mi? TABİ Kİ. Yıllar sonra ilk kez bir ruj serisi beni bu kadar vurdu diyebilirim. Kalan iki rengin incelemesi de dediğim gibi sonraki postta olacak, daha doğal tonlar seviyorsanız o yazılarımı da bekleyin.

xx

6 yorum:

  1. o kuruyup pul pul dökülüyor ya nefret ediyorum bu color pop'a hiç ilgi duymadım nedense...

    YanıtlaSil
  2. Ruby woo havası var sanki renginde ve bitişinde. Tam benlik.

    YanıtlaSil
  3. Nereden temin edebiliriz?Official sitesinden alabiliyor muyuz?

    YanıtlaSil