12 Kasım 2014 Çarşamba

NARS Alışverişi + Audacious Koleksiyonu "Grace" İncelemesi//NARS Haul and Review: Audacious Collection-"Grace"


Günaayyydıııın!
Merakla beklenen Nars Audacious koleksiyonu yaklaşık 1 hafta önce ülkemizde satışa çıktı ve ben de pazartesi günü Next Level AVM içinde bulunan Nars mağazasına uçarak Grace'i aldım.



Aklımda pembe almamak vardı çünkü elimde pembenin her çeşidi her tonu var, o yüzden kırmızı niyetlisiydim. Ama oradaki ateş kırmızılarını, true red'leri görünce bir kaç ton aşağısına, yukarısına da bakmaya karar verdim ve Grace'i sürdüğüm gibi başka rengi denemeden aldım.

Bu arada, Nars ürünlerimi bugüne kadar hep Sephora'dan alıyordum ve Next Level'da Nars'ın kendi mağazası açıldığından artık oradan almaya karar vermiştim. İlki bu oldu, ve beni şaşırtan ufacık bir detayı belirtmek istiyorum: Nars'ın direkt olarak kendi mağazasından alışveriş yapan İstanbullular bilecektir zaten, poşeti mıknatıslı! Poşet dediğim şu siyah karton, Mac'inkiler gibi. Ama kapama yerinde 2 adet mıknatıs var içeride. Hayatımda ilk kez karton poşetin mıknatısla kapandığını görüyorum, şaka maka etkilendim yani. Hahah




Bildiğiniz üzere Audacious koleksiyonunda paketleme ve dizayn konusuna ekstra bir yatırım var, yani lüks tüketime yönelik bir hamle olarak tasarlanmış. O yüzden fiyatı normal Nars rujlardan baya farklı olarak 95 TL. Bunun karşılığında dizayn olarak aldığımız estetik tabi ki inanılmaz. Rujun tüpü normallerinden daha ağır, daha parlak (tabi bu yüzden parmak izleri aynen çkıyor) ve daha gösterişli.



Koleksiyondaki bütün renkler Türkiye'ye gelmemiş tabi ki-bu beklenen bir şeydi. Gelenlerden en ilgi çekici olanların kırmızılar ve nude'lar olduğunu söylemeliyim. Benim gibi pembe hastası ve kış için bordo bağımlısı biri olarak pembeleri ve bordoları çok sıradan bulmayı beklemiyordum açıkçası. Dediğim gibi, ülkeye gelmeyen tonlar için konuşmuyorum.




Grace ise içinde pembelik bulunan soğuk bir kırmızı. Belirgin bir şekilde mavi alt tonlu. Eğer sarı alt tondaki kırmızı sevenlerdenseniz, turuncu içeren kırmızılar da var ki onlar da efsane gözüküyordu.
Günlük kullanacağımdan emin olduğum bir renk olduğu için üzerine çok düşünmedim alırken, ama böyle denemek için normalde kullanmadığım bir renk gözüme güzel gelseydi baya bir düşünürdüm alıp almamak konusunda çünkü hayatımda bir ruja 100 liraya yakın para vereceğim zamanlar çok olmuyor takdir edersiniz ki.
Farkettiyseniz sarı ışık altında daha pembemsi gözükürken gün ışığında çok daha kırmızımsı. Ayrıca pıt pıt şeklindeki hafif sürümde inanılmaz doğal bir sağlıklı kırmızıya ulaştırıyor dudakları. Eğer tam performans kullanmak istemezseniz, hala bu rengi rahatça uygulayabilirsiniz.
Aşırı pigmentli, o yüzden bir kere dudağa normal/yani bastırarak uyguladığınızda ikinci bir katı geçmenize gerek kalmamayı bırakın, dudağınız kabul etmiyor gibi bir durum var. O kadar yoğun ki, ikinci katta kalınlaşıyor. O yüzden daha uzun süre gideceğini düşünüyorum.
Kesinlikle dudak kalemsiz sürülmemesi gerekiyor çünkü mat olmadığı için ve yumuşak bir yapısı olduğu için, dudak dışı çizgilerine hafif hafif girmeye başlıyor. Aman diyeyim, büyük felaket. Temizlemesi ayrı dert sonra.

Kalıcılığı konusunda şu an için bir yorum yapmıyorum çünkü yeme/içme testine daha tabi tutmadım bu ruju, ancak normal bir günde bir kırmızı rujdan bekleyeceğiniz düzeyde bir kalıcılığı var. Muhteşem kalıcı falan değil, zaten mat olmadığı için 12 saat aynı renkte kalmasını beklemiyoruz.


Hazır gitmişken yıllardır kullandığım ve kaçıncısını aldığımı bilmediğim, aşık olduğum fondötenim Sheer Glow'u da yedekledim. Bitmiş ve yedeği olmayan bir Sheer Glow günü düşünemiyorum, cehennem gibi. Bir de, normalde tüpten dökmeyi sevsem de(ki çoğu insan kullanışsız buluyor biliyorum) bu sefer Nars'ın Sheer Glowlar için ayrı sattığı pompayı da aldım. Bakalım sevecek miyim?
Ayrıca Sheer Glowlar 125 lira olmuş ve bu insanlık dışı fiyat artışını çalışanlar bile anlayamamış. "Biz de bir anlam veremedik, 1 ay önce ürünü okuturken gördük bir anda 125 olduğunu dediler." Hani sürekli kullandığınız ürünler varsa, aklınızda bulunsun. Biraz daha bütçe ayırmak gerekecek zira.

Evet, işte böyle.
Eğer farklı renklerde Audacious koleksiyonundan aldığınız ruj varsa lütfen benimle paylaşın!

xx

1 yorum:

  1. Rengi cok seker gözüküyor, güle güle kullan! Ben sade göz makyaji ve üstümde ya siyah yada beyaz kiyafetlerle cok yakistiriyorum kirmizi ruju kendime :D

    YanıtlaSil