14 Kasım 2014 Cuma

MAC Coquette Kontur İçin Kullanıma Uygun Mu?/Inceleme // To Contour With MAC Coquette: Yay or Nay?


Günaydın!
En son Mac alışverişi postumda bahsettiğim ve araya Glam Glow ve Nars postları girdiği için bir türlü sıra gelemeyen Coquette far incelemesini sonunda yapıyorum.

Good morning y'all!
I had mentioned Coquette on my last Mac Haul post and promised to review on the next post but Glam Glow and Nars overthorwn the regular line. But finally, here it is!





Kontur için yıllardır NYX Taupe kullandığımı ve beyaz ten-kontur rengi hususunda sıkça yazı yayınladığımı biliyorsunuzdur. Taupe gerçekten beyaz tenliler için tüm zamanların en iyi kontur ürünü. Yalnız, bu aralar gözüme birazcık pembemsi gelmeye başladı. Hala çok seviyorum ancak kış için biraz daha soğuk, grimsi taupe skalasında bir ürün arıyordum.
MAC'teki favori MUA'm sağ olsun, hiç bana gereksiz formalite olarak göstermesi gereken turuncu alt tonlu facia kontur ürünlerini atlayıp, "Farla kontur yapmak senin için sorun değilse mükemmel bir alternatifim var." dedi. Mac'in tüm farlarını hatim etmiş biri olarak, istediğim tonda konturu sağlayacak bir far olmadığı düşünüp biraz şüpheci yaklaşıp bekledim. Adını özellikle sormadım ki önyargım oluşmasın. Uyguladıktan sonra tam olarak istediğim soğukluğu yakalayınca, çok sıradan gördüğüm o yüzden almayı düşünmediğim Coquette olduğunu öğrendim.

Üstteki swatch 2 yoğun parmak uygulaması sonucundaki rengi, yayılınca ne kadar hafif kaldığını tahmin edebiliyorsunuzdur. Renk sizi korkutmasın.

I've been using NYX Taupe for contour for ages and hands down it's the best contour product for fair skin. I still love it so much, but this time around of a year, I feel that it's a bit pinkish than I want it to be. 
When I consulted with my fav. MUA on MAC, he quickly skipped the awful orange toned bronzerish contour stuff and asked me that if I would be uncomfortable with using eyeshadow for contou or not. Oh hey, who cares? When he applied that under my cheekbones and jawline as well as my nose, I was literally sold on to that. Ka-ching, buying it!




Coquette'i diğer olası kontur farlarıyla ve Taupe'la karşılaştırdım. Omega, klasik kaş doldurma farımız, biraz sıcak alt tonlu. Copperplate, mat küllü gri ki bence açık tende muhteşem duran bir kontur rengi ancak çok sert bir kemik yapısı oluşturmanın yanında, bir gram bile fazla kaçırdığınızda morumsu çamura dönebilecek bir renk yaratması oldukça riskli. Makyaja bolca zamanınız olduğunda, keyifle yaptığınızda adım adım blending işlemiyle mükemmele oynuyor ama sabahın köründe işe/okula giderken kimse bu kadar uğraşamaz. Taupe'un pembeliğini zaten görüyorsunuz.
O yüzden Coquette, hiç aklıma gelmeyen ama şaşırtıcı derecede uyum sağlayan bir kontur rengi oldu benim için. Burun konturunde hepsinden daha başarılı olması da ayrı bir bonus.

Kontur yeteneğinize ve elinizin hafifliğine güveniyorsanız, mutlaka bu renkle konturu deneyin.

I compared Coquette with other possible contour shades. Omega, the ultimate brow filler, is a bit warm. Copperplate is amazing as its greyish dusty shade on fair skin but you gotta be so careful not to make it look muddy and you should be taking your time on blending which can not be always possible, especially if you're sleepy and trying not to get late to work. You see that Taupe is the pinkish shade of four.
That's why, I was really happy about the result that Coquette provided, which is actually surprising for me.
If you feel confident on contouring, you should definitely check this color out.

xx

1 yorum:

  1. merhaba, illamasqua - hollow denediniz mi? açık tenlilere öneriliyor.

    YanıtlaSil