6 Ağustos 2014 Çarşamba

*Yüksek dozda övgü içerir* HOURGLASS Ambient Lighting Powder-Diffused Light İncelemesi//Review: Hourglass Ambient Lighting Powder in Diffused Light


Günaaaayyyydıııın!
Heyecanımı kontrol dahi edemiyorum. Hourglass'ın dillere destan, ünü her yere yayılmış olan Ambient Lighting Powder'ını sonunda edindim! Daha başlangıçta son cümlemi söyleyeyim: İNANILMAZ.







Beni instagram'da takip ediyorsanız dün görmüşsünüzdür ürünün gelişini müjdelediğimi. Yaklaşık 3 hafta önce siparişimi vermiştim bayramdan sonrası için, ve sonunda kavuştum.
Hourglass'ı bilmeyen yoktur, ama varsa diye yine de ufak bir bilgilendirme yapayım: Öncelikle Türkiye'de maalesef satılmadığını belirterek başlayayım. Marka; piyasaya sürdüğü bu Ambient Lighting Powder serisiyle resmen sükse yaptı ve tüm bloggerlar, vloggerlar, kozmetikseverler deli gibi satın aldı. Pahalı olmasına rağmen tüm renklerini alan vs. çok var. Bu pudraların mantığı, nasıl bir ışık altındaymış gibi gözükmek istiyorsanız size onu vaad etmesi. Çok soğuk tonlu olanlar ay ışığı gibi bir ilüzyon amaçlarken, daha pembemsi olanlar yüzde yumuşak bir ışık altında kusurların ışık vasıtasıyla gizlenmesini hedefliyor. Serideki pudraların bir kısmı tüm yüz için idealken bazıları sadece highlighter olarak kullanılacak kadar ışığa duyarlı.

Seçim yapmak ve doğru olanı bulmak gerçekten çok zor çünkü internetteki swatchlar dışında bakabileceğiniz hiç bir yer yok Türkiye'de. Finishing powder oldukları için de swatch pek bir anlam ifade etmiyor; yüze tamamen uygulayıp ışığı nasıl yansıttığını görmek gerekiyor. Gördüğüm kadarıyla yapılan en büyük hatalardan biri; ten rengine uymayan ve koyu tonların tercih edilmesi ve bu durumda allık tadında bir üründen öte geçememesi.

Uzun uzadıya yazıyorum ki benim gibi 500 saat tüm yabancı blogları tavaf edip kendinizi yormayın. Ürünün mantığını anlamak cidden önemli. "Yaaa pudra işte, normal bir pudra gibi" şeklinde yaklaşırsanız tüm bu haklı ünün sebebini kaçırmış olursunuz.

Yukarıda gördüğünüz gibi benim aldığım renk Diffused Light. Çok açık sarı olarak geçiyor, beyaza yakın. Amaç, ciltteki renk tonlarını eşitleyen bir şekilde ışığı yansıtmak. Bu renge özel olmayan, serinin tüm renkleri için temel olan amaç da "cildin içten içe kendisi ışıldıyormuş gibi" göstermek. (glowing within effect)

Ben, herhangi bir pudranın yüzümü koyulaştırmasına ya da turunculaştırmasına asla katlanamadığım için şeftali tonlu olan Dim Light'ı direkt olarak eledim. Kirli pembemsi bej olanla(Mood Light) bunun arasında kalmıştım ve sonunda kararımı bundan yana kullandım.


Paketlemesi, rose goldla bronz karışımı rengi, amblemi, her şeyi zaten lüksü ve high-end'i belli ediyor ama tabi ki önemli olan içindekinin nasıl olduğu.




İçinde photoluminescent özelliği olan, ışığı yansıtmayı yönetebilmeyi sağlayan mikro ışıltılar var. Gözle pek görülmüyor; dibine girerseniz ve çok ışıklı bir ortamdaysanız paketinde görebilirsiniz belki. Yani bakıldığında tüm yüze sürmelik normal bir pudra gibi.
Parmağıma ilk sürdüğümde biraz şaşırdım çünkü gerçekten sıradan bir pudra gibiydi. Tabi ki parmaktaki görüntünün hiç bir anlam ifade etmediğini bildiğimden, makyajımda olması gerektiği gibi kullandım. Etkisi görebilmek için Nars fondötenimi değil de çok az kapatıcılıklı BB kremimi kullandım. Sonrasında Real Techniques Powder Brush'la yüzüme sürmeye başladım ve...... işte o an tüm bu ses getirmenin, ünün, fiyatın sebebini anladım. Abarttığımı sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Yüzümde ışığı yansıtmasını istediğim yerler yansıtıyor ve biraz kırmızılık/renk uyuşmazlığı olan yerler de blurlaştırılıyor. Ve bu benim uygulama tekniğimle hiç alakası olmayan bir durum. Olay burada zaten; siz dümdüz sürdüğünüzde pudra nereyi nasıl aydınlatması gerektiğini algılıyor. Ben "Oha gerçek hayat photoshop'u gibi bu!" dedikten sonra insanların bu pudrayı aynı bu şekilde, real-life Photoshop diye tanımladığını hatırladım ve herkesin ilk tepkisinin gerçekliğinden emin oldum. Gerçekten öyle.


Ön kamerayla çekilen fotoğraflar bu şekilde, yani pek de kaliteli değilken bile böyle gözüküyor. Çektikçe çekesim geldi telefon selfie'yle doldu taştı, bu kadar mı muhteşem görünür? Üstteki fotoğraflarda özellikle ne kontur uyguladım ne allık ne de highlighter. Sadece pudrayı kullandım ki kendisinin tek performansını görebileyim. Gerçek hayattaki güzelliğinin yüzde 30'unu falan yansıtabiliyor bu fotoğraflar anca, ama GERÇEKTEN AŞIK OLDUM. Bittiğinde ne pahasına olursa olsun tekrar tekrar alacağım, hatta farklı renklerini ya da ambient blush serisini (allık versiyonu) almayı düşünüyorum bu aralar.

Daha fazla hayranlığımı yazıp bayıltmak istemiyorum sizi, ama şansınız varsa kesinlikle istediğiniz ışık modu doğrultusundaki rengi seçip alın. Pişman olacağınızı hiç sanmyorum.

xx

21 yorum:

  1. Bu markayı almadan ölmem o derece :D Deli gibi araştırdım bende :) İlk fırsatta almak istiyorum ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'ye gelse de herkes deneyip gözüyle görse.

      Sil
  2. off cok güzel yahu. men de isterem.

    YanıtlaSil
  3. O kadar guzel anlatmissin ki ben suratima pudra surmeyen biri olmama ragmen ciddi ciddi almayi dusunuyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlım:) Sonuçlar ortada işte, ben çok beğendim. Zaten bütün Amerika Avrupa çalkalanıyor, beğenmeyeceğimi düşünmüyordum ama bu kadarını tahmin etmezdimm:)

      Sil
  4. instagramda buldum bunlardan 105 liraydı sen kaça aldın fiyat normal mi? bir de make up forever'ın buna benzer bir finsh pudrası var yine o da aklımda kararsız kaldım yani yine :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 140 evet, MUFE finishing powder'ı denemedim ama en azından o gidip Sephora'da canlı canlı denenebiliyor. Bunu göz kararı almak durumundayız maalesef:(

      Sil
    2. Aldığınız instagram hesabının ismini söyleyebilir misiniz acaba ben de almak istiyorum da.

      Sil
  5. 105 yazmıştım ya yok yanlış hatırlamışım 140 mış

    YanıtlaSil
  6. O kadar güzel anlatmışsın ki, direkt aldığın satıcıya ışınlanıyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Memnun kalırsın umarım, ama renk seçeneklerini tekrar gözden geçir, en çok sana hitap edeni seç :)

      Sil
  7. bu fotoğraflardan sonra ben de sipariş ettim bakalım... inşallah dediğin kadar vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pudradan ne bekledigine bagli. Benim beklentilerimdeysen memnun kalirsin, farkli beklentilerin varsa onu bilemem tabi.

      Sil
  8. hangi instgrm hesbndn aldnz acaba bnde sipriş etmk istyormda

    YanıtlaSil
  9. Karma-yağlı ciltler için uygun olur mu acaba? Çok merak ettiğim bir ürün..

    YanıtlaSil
  10. bende istiyorummm nereden aldıysan yardımcı olabilir misin lütfeenn :D

    YanıtlaSil
  11. cok guzelmiş gercekten. acaba nasıl edinebilirim?

    YanıtlaSil
  12. Hangi instagram hesabından paylaştığınızı öğrenebilir miyim acaba ☺️ Yardımcı olursanız cok sevinirim

    YanıtlaSil