15 Ağustos 2014 Cuma

MAC Kelly-Sharon Osbourne Koleksiyonundan Aldıklarım+İnceleme//Review: Mac the Osbournes Collection


Merhabalar!
Osbourne'lar gençliğimin (13-16) MTV reality show konukları olmakla beraber Ozzy Osbourne da koyu metal dinlediğim dönemlerimin favorileri arasındaydı. Kelly pek tadım değil tabi, wannabe'lik sınırlarını aşıp gelip tekrar aşmış bi Amerikan rüyası parçası. Neyse, bu konu uzar gider.
Osbournes x Mac birlikteliğini duyduğum andan beri cidden heyecanlıydım ama öyle ilk gün koşa koşa gidip alacak kadar beni etkileyen bir koleksiyon olmadığını biliyordum. Aklımda olanlar değişmedi ve koleksiyon Mac Online'a düştüğü gibi aklımdakileri alıp ekleme yapmadan bitirdim.

Hey guys!
Osbournes are one of the highlights of my teenage years (13-16) with their MTV reality show but Ozzy Osbourne was already my star as I was a pure metalhead back then :) Kelly's not my cup of tea though.
Whatevs; Osbournes x Mac collaboration got me so excited when the rumors first appeared online but after I saw the products, I didn't feel that much of joy. So, I decided to buy just a few items and keep on.




Mac eskiden tüm koleksiyon ürünleri için farklı ambalaj dizaynı yaparken, son 2 yıldır dakika başı koleksiyon çıkardıkları için klasik Mac ambalajından şaşmayıp bir kaç koleksiyona iltimas gösteriyorlar sadece. Tabi ki celebrity collaborationları buna dahil. Bu koleksiyonda da metalik mor ve kırmızı kullanılmış ki Kelly'nin rengi olan metalik mora bayıldım.

Mac used to create a new packaging for every single collection but due to the fact that they release 100 collection per month, they do not bother anymore. But celebrity kinda collaborations are still being designed. This one is a mix of metallic purple and red and I looove Kelly's metallic purple design.








Koleksiyonun Kelly kısmından Kelly Yum Yum ruju aldım tabi ki, benden beklendiği üzere. Candy Yum Yum ilk çıktığında bir koleksiyon ürünüydü ve ben alamadığım için baya üzülmüştüm. Daha sonra Mac, oylama yaparak hangi koleksiyonn rujunun geri gelmesi gerektiğini belirledi ve Candy Yum Yum seçildi ki ben de oy vermiştim. Ama gidip görünce istediğimden çok daha fazla mora yakın olduğunu görüp askıya aldım. Kelly Yum Yum, bu yüzden ilk ilgimi çekendi. Candy ile Kelly karşılaştırmalarına baktım ve "İşte bu!" dedim. Candy'nin olmasını hayal ettiğim şeyi Kelly'de yapmışlar.

Oldukça neon, mavi alt tonlu bir pembe. Ama mora kaçmıyor kesinlikle. Satin olduğu için de çok kurutucu değil, ama bir nebze kurutucu olduğu gerçek. Çizgilere dolmuyor. Kalıcılığı mükemmel tahmin edersiniz ki. Sürümü çok zor değil ama dudak kalemi kullanırsanız daha rahat edebilirsiniz. Eğer hafif bir uygulama istiyorsanız hafifçe pıt pıt yaparak uygulayın ve çoook tatlı bir pembeye kavuşun.

Rengin neonluğunu kıyaslayabilmeniz için bildiğimiz fosforlu pembe highlight kalemlerinin pembesinin yanına koydum:)

Gel gelelim, benim gibi pembe ruj hastası-her pembe ruj tonunu alan birinde buna benzer renkler olmaması imkansız olurdu. Elimde 3 adet benzerini buldum:

I was gravitating towards buying Candy Yum Yum for ages but it was a bit too purple for me. Still, I was considering to buy it. But Kelly Yum Yum was out, I definitely decided to leave Candy and go for Kelly.

It's absolutely neon and blue-based pink. It's satin but still dries out the lips a bit. It stays forever and if you don't want a neon look, you may apply it so softly and you're done.

As you can expect from a total pink lipstick addict, I found 3 similar lipsticks in my collection:





Gördüğünüz üzere, oldukça yakın renklere sahibim. Fakat, tıpatıp aynısını değiller. Quick Sizzle daha koyu, Bourjois daha koyu ve ışıltılı, Nars daha açık ve parlak. Ama gördüğünüz 2 ürün limited edition'dı ve Bourjois Türkiye'den çekildi. Eğer bu tarz bir renk arıyorsanız, Kelly'i kaçırmayın.

As you can see, I have really similar colors but definitely not the same. Quick Sizzle is darker, Bourjois is darker and has shimmers, and Nars is lighter and glossier. BUT, these 2 were limited editions so you may wanna check Kelly one out.







Sharon line'ından da gözüme kestirdiğim Peaches&Cream allığı aldım çünkü peaches'la alakası olmadığı biliyordum. Bu allık gül kurusundan pembeye giden bir renk, o yüzden ismindeki şeftali sizi yanıltmasın. Ben şeftali allıklardan hoşlanmadığım için yanına bile yaklaşmazdım sadece ismine baksaydım.

Satin yapıda olduğu için uygulaması çok rahat ve renginin tendeki duruşuna bayıldım. Hiç göründüğü gibi parlak değil, doğal duruyor gerçekten. Ama ille de gidip alın kaçırmayın denecek bir renk değil, dupe bulabilirsiniz. Bu renk bir allığım yok derseniz, iyi bir yatırım tabi. Kıpkırmızı ambalajı da ekstrası tabi.

I got the Peaches&Cream blush from Sharon's line which is not peachy at all. I strongly dislike peach shades in blush but this is a dirty pink-warm pink cross shade and it looks really natural which is not expected from the swatches.

It's sating so it's really soft and easy to blend. It's not the most unique shade ever but still it's a really good investment if you don't have a similar shade, definitely go for it. 

xx

2 yorum: