24 Şubat 2014 Pazartesi

Nail Art Dizaynlarım-Tırnak Pulları//Nail Art Designs-Glequins


Herkese iyi haftalar!
Haftaya, geçen hafta boyunca deneyimlediğim ve bir kaç dizaynı göstereceğim nail art postuyla başlıyoruz!

Have a nice week everyone!
I'll start this week with a nail art post which includes several designs and my experiments within the last week.



İlk olarak, OPI Malaga Wine bordo ojenin üzerine kırmızıdan turuncuya, ondan koyu sarıya, daha sonra açık sarıya ve sarımsı yeşile geçen bir tüm tırnak pulu yaptım. Bu ilk denememdi ve oldukça iyi gitti. Bunu yaparken çıkardığım ders de şu oldu ki, ojenin kurumasını beklemeden onu yapışkan olarak kullanırsanız pullar hafifçe içe göçebiliyor. Yapışması için yapılması gereken, ojenin tamamen kurumasını bekleyip daha sonra top coat sürmek ve ona yapıştırmak. Pulları tek tek almak için kürdan kullandım, ucunu 4-5 pulda bir suyla hafifçe ıslattım ki yapışsın. Fotoğrafta gördüğünüz gibi, 2 şerit halinde ortadan geçip o şekilde de bırakabilirsiniz ki çok çok çok şık duran bir dizayn o da.

First of all, I put red, orange, dark yellow, light yellow and yellowish light green glequins on top of OPI Malaga Wine bourdeaux nailpolish with gradience order. This was my first attempt and it went pretty good. What I took as a lesson from this design is not to try sticking the glequins on the wet nailpolish. What we should do is to put top coat on top of nailpolish and then stick them on to the top coat. I used woodstick to get glequins. I dip it into water several times, to make glequins stick on to it. You may leave it as 2 lines at the middle of the nail, which is also so chic.






Ancak ben o geçiş efektini yakalamak için tüm tırnağımı kapladım. Altıgenlerin kenarları birbirine tam olarak yapışsın istemediğim için biraz döndürerek koydum, yani aralarda milimetrik boşluklar bıraktım. Yoksa alttaki oje hiç görünmeyecekti ve kalıp gibi duracaktı. Sandığımın aksine çok da uzun sürmedi. Tüm tırnaklarımı yapabilirdim yani. Ayrıca sağ elime de yapabildiğimi deneyimledim, ki bu en çok dert olacağını düşündüğüm kısımdı. Tabi daha yavaş ilerliyor ama sonunda bir eliniz dizaynlı diğeri düz şekilde kalmamış oluyorsunuz.

But I applied them to my entire nail to create that gradience effect. I did not put the hexagons all together in a sync cuz that would look so whole and the nailpolish underneath wouldn't show. I also realized that I could also make it on my right hand nails which was my biggest fear on nail art.



Çiçek dizaynlarının çok da büyük hayranı değilim ama benim pullarım altıgen ve küçük olduğu için çiçeğe çok uygundu. Çiçek yaparken altıgenlerin kenarlarının birbirine denk bir şekilde yerleştirildiğine dikkat edin, yoksa garip durabilir.

I'm not a huge fan of floral designs but due to the fact that my glequins were hexagonal; the flower pattern was very suitable.






Kırmızıya sadece kırmızı nasıl gider diye düşünürken, 3 şeritli çok bilinen bu dizaynı yapmaya karar verdim. Araları açık bir şekilde başlayıp uca doğru birbirine yaklaşan 3 şerit yapmanız yeterli, oldukça sade ve şık buldum. Bunların hepsini tek elde uygulamak garip olur tabi, ben size gösterebilmek için aynı anda yaptım. 

I was not sure about putting red glequins only, but when I applied this design, I really liked it. I think it's so simple and classy. You just need to create 3 stripes which start apart from each others and get closer up to the tip of your nail.







Diğer günlerden birinde de, Flormar'ın oldukça canlı bir pembesini tabana sürüp üzerine açık mor, açık pembe ve beyaz pullarla bu deseni yaptım. Üç şeritten ortadaki tam, kalan ikisi de yarım yarım birbirini tamamlar şekilde gidiyor. Fotoğraflarda hepsi aynı renkmiş gibi gözüküyor ama koyudan açığa efekti çok net görünüyor gerçek hayatta.

On the other day, I used a bright pink and put light purple, light pink and white glequins in 3 stripes. The middle stripe is full, and the other two are half in a complementing way.

Pulları koymayı bitirdikten sonra üzerinden top coat'la tekrar geçin yoksa dökülürler. Ayrıca sabırsız bir insan olmanız sizi bu konuda yıldırmasın çünkü ben de asla ince işlere çok uzun süre katlanabilen bir insan değilim ama bu olayı çok rahat buldum. Düşündüğümüz kadar uzun sürmüyor ve insanın eli çok çabuk alışıyor. Yaptıkça fotoğrafları koymaya devam edeceğim!

I strongly recommend putting a top coat on top of the designs, otherwise they'd fall off. Moreover, don't be scared if you are an impatient person as I am, cuz your hand get so quick in time with practive and it actually doesn't take that long to make. I'll share my further designs as I make them.

xx


2 yorum:

  1. Pembeleri çok sevdim :) Daha öne pek bu tarz nail art çalışmaları görmemiştim, farklı olmuş bence :) Kırmızı üstüne kırmızı pullar da çok şık durmuş :) Geçişli olanı da beğendim...baya beğendim ben bu dizayn yazısını yahu :D yenilerini de yapınca farklı renklerde ekler misin? mesela böle mint yeşili taban ojeyle veya tabanı siyah bir ojeyle?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim beğenmene, kendi kafama göre bir şeyler yapıyorum ama hoşuma da gidiyor açıkçası. Yeşil olayını bir sonrakinde hemen yapayım

      Sil